DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 371
Oliven, grønne, marinerede, konserves
Engelsk navn
Olives, green, pickled, canned
Taxonomisk navn
Olea europea L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 42 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,950
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 554 kJ 1003
Energi, kcal 134 kcal 1003
Nitrogen, total 0,160 g 0,144 - 0,16 2 1825
Protein, videnskabelig 1,0 g 0,9 - 1 2 1825
Protein, deklaration 1,0 g 0,9 - 1 2 1825
Kulhydrat, difference 7,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 5,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 5,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,4 g 2,3 - 2,5 2 1825
Fedt, total 11,7 g 11 - 12,3 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,1 g 3,6 - 4,6 2 1825
Tørstof 24,2 g 22,2 - 26,3 2 1825
Vand 75,8 g 73,7 - 77,8 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,99 α-TE
alfa-tokoferol 1,99 mg 1864
B1-vitamin 0,0210 mg 0,019 - 0,023 2 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,00700 mg 0,007 - 0,007 2 1938
Niacinækvivalent 0,0720 NE 1003
Niacin 0 mg 1344
B6-vitamin 0,0200 mg 1344
Pantothensyre 0,0180 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
beta-caroten 231 µg 184 - 280 3 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2220 mg 1360 - 2730 4 1058
Kalium, K 38,0 mg 25 - 46 4 1058
Calcium, Ca 120 mg 77,8 - 138 6 1015
Magnesium, Mg 16,0 mg 11,6 - 20,2 4 1058
Fosfor, P 8,94 mg 7,19 - 10,4 6 1015
Jern, Fe 0,490 mg 0,35 - 0,57 6 1938
Kobber, Cu 0,230 mg 1344
Jod, I 4,50 µg 204 1002
Mangan, Mn 0,0500 mg 0,05 - 0,1 1349
Selen, Se 0,900 µg 1894
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0 mg 1474
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1345
C6:0 0,000 0 1345
C8:0 0,000 0 1345
C10:0 0,000 0 1345
C12:0 0,000 0 1345
C14:0 0,000 0 1345
C15:0 0,000 0 1345
C16:0 1,331 11,9 1345
C17:0 0,000 0 1345
C18:0 0,260 2,34 1345
C20:0 0,050 0,45 1345
C22:0 0,000 0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1345
C15:1 0,000 0 1345
C16:1,n-7 0,120 1,08 1345
C17:1,n-7 0,000 0 1345
C18:1,n-9 8,054 72,4 1345
C20:1,n-11 0,000 0 1345
C22:1,n-9 0,000 0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,231 11 1345
C18:3,n-3 (ALA) 0,070 0,63 1345
C20:4,n-6 0,000 0 1345
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1345
C22:5,n-3 0,000 0 1345
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,641 14,7 1003
Sum monoumættede 8,174 73,5 1003
Sum polyumættede 1,301 11,7 1003
Fedtsyrer, total 11,115 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 0,63 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,231 11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 4 27 1344

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby