DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 451
Tomat, dansk, rå
Engelsk navn
Tomato, Danish, ripe, raw
Taxonomisk navn
Solanum lycopersicum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 82 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 82 kJ 1003
Energi (kcal) 20 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 20 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,581 - 0,818 8 1068
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,581 - 0,818 8 1068
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,6 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1,44 - 2,9 8 1068
Fedt 0,3 g 0,22 - 0,29 3 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 3 1003
Aske 0,5 g 0,45 - 0,81 8 1068
Tørstof 6,0 g 5,5 - 7,4 8 1068
Vand 94,0 g 92,6 - 94,5 8 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 165 RE 1003
Retinol 0 µg T 52.0
beta-Caroten 992 µg 989,0 906 - 1090 4 T 52.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 52.0
E-vitamin 1,10 α-TE
alfa-Tokoferol 1,10 mg 0,93 - 1,3 2 1034
K1-vitamin 7,90 µg 15 T 52.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,0434 mg 0,026 - 0,094 66 T 52.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0159 mg 0,015 - 0,028 52 T 52.0
Niacinækvivalent 0,848 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,625 0,46 - 1,25 14 T 52.0
B6-vitamin 0,0859 mg 0,055 - 0,2 66 T 52.0
Pantotensyre 0,0420 mg 0,041 0,021 - 0,058 14 T 52.0
Biotin 2,26 µg 1,8 1,08 - 4,6 14 T 52.0
Folat 31,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg T 52.0
C-vitamin 15,0 mg 1003
Ascorbinsyre 15,0 mg 11,3 - 18 8 1068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,50 mg 5,4 - 7,6 3 1058
Kalium 216 mg 212 - 220 3 1058
Calcium 7,40 mg 4,72 - 11,5 20 T 52.0
Magnesium 6,50 mg 6,4 - 6,8 3 1058
Jern 0,238 mg 0,092 - 0,51 35 T 52.0
Kobber 0,0430 mg 0,037 0,017 - 0,084 14 T 52.0
Zink 0,0932 mg 0,0 - 0,223 52 T 52.0
Mangan 0,0864 mg 0,094 0,022 - 0,171 14 T 52.0
Krom 0,400 µg 0,25 0,0 - 1,1 12 1506
Selen 0,300 µg 0,2 0,0 - 0,8 10 1843
Fosfor 26,9 mg 12,9 - 40,5 20 T 52.0
Jod 0 µg - 0,18 14 T 52.0
Nikkel 0,700 µg 0,4 0,1 - 2,4 10 1843
Kviksølv 0,800 µg 0,0 0,0 - 0,32 12 1506
Arsen 0,0400 µg 0,0 0,0 - 0,14 12 1506
Cadmium 0,250 µg 0,07 0,0 - 1,44 10 1843
Bly 0,300 µg 0,2 0,1 - 1,3 10 1843
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,72 g 1,5 1,13 - 2,7 19 T 52.0
Glukose 1,46 g 1,3 0,84 - 2,39 19 T 52.0
Sum monosakkarider 3,18 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 T 52.0
Sakkarose 0 g 0,0 - 0,1 19 T 52.0
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 3,18 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g - 0,15 2 T 52.0
Cellulose 0,700 g T 52.0
Lignin 0,300 g T 52.0
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg T 52.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,047 19,4 1039
C18:0 0,008 3,46 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 1,29 1039
C18:1,n-9 0,033 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,135 56,2 1039
C18:3,n-3 0,014 5,62 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,055 22,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,036 15,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,149 61,9 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,014 5,62 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,135 56,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,112 1068
Isoleucin 32 290 1059
Leucin 28 250 1059
Lysin 32 290 1059
Methionin 8 70 1059
Cystin 6 52 1059
Phenylalanin 19 170 1059
Tyrosin 26 230 1059
Threonin 19 170 1059
Tryptofan 7 61 1059
Valin 20 180 1059
Arginin 26 230 1059
Histidin 11 100 1059
Alanin 18 160 1059
Asparaginsyre 80 710 1059
Glutaminsyre 190 1700 1059
Glycin 20 180 1059
Prolin 22 200 1059
Serin 25 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 T 52.0
Serotonin 0,320 mg 6 T 52.0
Cholin 6,70 mg 1 2187
Tyramin 0,400 mg 4 T 52.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby