DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 468
Fløde 13 % (UHT)
Engelsk navn
Cream, 13 % fat (UHT)
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 607 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 604 kJ 1003
Energi (kcal) 147 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 146 kcal 1003
Protein 2,8 g 2,09 - 3,59 3 1236
Protein fra Aminosyrer 2,5 g 1003
Protein, deklaration 2,7 g 2,05 - 3,52 3 1236
Kulhydrat difference 3,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,3 g 12,2 - 14,4 25 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 6 1003
Aske 0,6 g 1001
Tørstof 20,7 g 1003
Vand 79,3 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 123 RE 1003
Retinol 113 µg 1003
beta-Caroten 59,0 µg 1003
D-vitamin 0,180 µg 1003
D3-vitamin 0,180 µg 1003
E-vitamin 0,340 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,340 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0360 mg 0,035 - 0,038 5 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,187 mg 0,157 - 0,214 4 1046
Niacinækvivalent 0,709 NE 1003
Niacin 0,0800 mg 0,075 - 0,086 2 1046
B6-vitamin 0,0470 mg 0,04 - 0,054 2 1046
Pantotensyre 0,300 mg 1001
Biotin 1,40 µg 1001
Folat 12,0 µg 9 - 14 10 T 483.0
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0,370 µg 1 1046
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 0,0 - 1,5 4 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 54,8 mg 47,9 - 61,7 6 1232
Kalium 128 mg 113 - 143 7 1232
Calcium 99,0 mg 94 - 104 7 1232
Magnesium 10,00 mg 9 - 11 7 1232
Jern 0,0400 mg 0,035 - 0,044 4 1043
Kobber 0,00700 mg 1001
Zink 0,350 mg 3 1234
Mangan 0,00700 mg 1001
Krom 0,0520 µg 0,0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 1348
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 84,0 mg 65 - 103 8 1232
Chlorid 75,0 mg 3 1232
Jod 10,1 µg 1 - 21,7 30 T 1174.0
Nikkel 0,179 µg 0,0 - 1,29 17 T 1174.0
Kviksølv 0,1000 µg 4 1348
Arsen 1,000 µg 1 1348
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 451 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 3,74 g 3,3 - 4,18 6 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 3,74 g 1003
Sum sukkerarter 3,74 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,167 g 0,128 - 0,206 7 1224
Sum organiske syrer 0,167 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,450 3,58 1227
C6:0 0,290 2,3 1227
C8:0 0,190 1,51 1227
C10:0 0,410 3,26 1227
C12:0 0,520 4,14 1227
C14:0 1,471 11,7 1227
C16:0 3,933 31,2 1227
C18:0 1,341 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,190 1,51 1227
C16:1,n-7 0,290 2,3 1227
C18:1,n-9 2,952 23,4 1227
C20:1,n-11 0,150 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,280 2,22 1227
C18:3,n-3 0,100 0,796 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 8,606 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,582 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,380 3,02 1003
Sum fedtsyrer 12,569 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,100 0,796 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,280 2,22 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 44 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,439 1236
Isoleucin 162 370 1059
Leucin 268 610 1059
Lysin 250 570 1059
Methionin 70 160 1059
Cystin 22 49 1059
Phenylalanin 140 320 1059
Tyrosin 119 270 1059
Threonin 119 270 1059
Tryptofan 38 86 1059
Valin 193 440 1059
Arginin 97 220 1059
Histidin 79 180 1059
Alanin 92 210 1059
Asparaginsyre 228 520 1059
Glutaminsyre 558 1270 1059
Glycin 57 130 1059
Prolin 272 620 1059
Serin 158 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1319,63
Sum ikke essentielle aminosyrer 1601,91
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 18,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby