Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 480
Havregryn, ikke beriget
Engelsk navn
Oats, rolled, not enriched
Taxonomisk navn
Avena sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1541 kJ 1003
Energi, kcal 368 kcal 1003
total-N 2,276 g 2,144 - 2,401 11 1825, 1834
Protein, total 13,3 g 12,500 - 13,998 11 1825, 1834
Protein, deklaration 14,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 68,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 58,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 57,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 10,3 g 6,9 - 14,99 11 1825, 1834
Fedt, total 6,7 g 6,02 - 7,7 10 1825, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,80 - 3,3 11 1825, 1834
Tørstof 90,5 g 88,500 - 92,100 11 1825, 1834
Vand 9,5 g 7,900 - 11,500 11 1825, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-tokotrienol 2,40 mg 1,80 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,387 mg 0,206 - 0,510 7 1834
B2-vitamin, riboflavin 0,128 mg 0,114 - 0,140 7 1834
Niacin 3,07 NE 1003
niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,132 mg 0,102 - 0,181 7 1834
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 47,2 µg 41 - 66 13 1803, 1834
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,00 mg 3 - 5 7 1834
Kalium, K 400 mg 370 - 412 7 1834
Calcium, Ca 53,0 mg 46 - 57 5 1834
Magnesium, Mg 117 mg 110 - 123 7 1834
Phosphor, P 411 mg 399 - 423 5 1834
Jern, Fe 3,76 mg 3,33 - 3,99 7 1834
Zink, Zn 3,00 mg 2,8 - 3,1 7 1834
Jod, I 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Mangan, Mn 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Chrom, Cr 2,50 µg 1,95 0 - 28,2 70 1506
Selen, Se 1,10 µg 0,05 0 - 11,7 70 1506
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 - 30 8 1348
Nikkel, Ni 121 µg 38,0 - 248,0 18 T 59
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,000 0 - 1,8 70 1506
Arsen, As 4,50 µg 2,55 0 - 22,4 70 1506
Cadmium, Cd 4,10 µg 3,70 0,8 - 18,0 70 1506
Bly, Pb 3,90 µg 1,95 0 - 25,4 70 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 4 1064
Glucose 0 g 4 1064
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Saccharose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Disaccharider, total 1,03 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,03 g 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 569 250 T 59
Leucin 1020 450 T 59
Lysin 592 260 T 59
Methionin 228 100 T 59
Cystin 387 170 T 59
Phenylalanin 751 330 T 59
Tyrosin 432 190 T 59
Threonin 478 210 T 59
Tryptofan 184 81 T 59
Valin 842 370 T 59
Arginin 910 400 T 59
Histidin 319 140 T 59
Alanin 706 310 T 59
Asparaginsyre 1180 520 T 59
Glutaminsyre 3000 1320 T 59
Glycin 774 340 T 59
Prolin 751 330 T 59
Serin 774 340 T 59

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby