DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 491
Cantaloupe (melon), rå
Engelsk navn
Melon, cantaloup, raw
Taxonomisk navn
Cucumis melo L. var. cantaloupensis Naud.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 44 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,700 T 447
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 152 kJ 1003
Energi, kcal 36 kcal 1003
Nitrogen, total 0,134 g 0,096 - 0,16 17 1938
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,6 - 1 17 1938
Protein, deklaration 0,8 g 0,6 - 1 17 1938
Kulhydrat, difference 8,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 7,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 7,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,9 g 0,6 - 1,6 18 1938
Fedt, total 0,2 g 0,08 - 0,32 21 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,45 - 0,9 17 1938
Tørstof 9,8 g 7,14 - 11,8 30 1938
Vand 90,2 g 88,1 - 92,8 30 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,140 α-TE
alfa-tokoferol 0,140 mg 1342
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0410 mg 0,02 - 0,08 13 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,0190 mg 0,015 - 0,02 4 1938
Niacinækvivalent 0,768 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,528 - 0,89 18 1938
B6-vitamin 0,0720 mg 0,028 - 0,12 14 1938
Pantothensyre 0,105 mg 0,042 - 0,157 13 1938
Folat 21,0 µg 7 - 40 17 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 27,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 24,8 mg 16,2 - 33,4 19 1342
L-dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
beta-caroten 24,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 16,0 mg 5 - 44 50 1938
Kalium, K 267 mg 112 - 420 54 1938
Calcium, Ca 9,02 mg 3,62 - 11,8 6 1015
Magnesium, Mg 12,0 mg 7 - 18 54 1938
Fosfor, P 38,9 mg 13,7 - 78,6 6 1015
Jern, Fe 0,210 mg 0,07 - 0,64 54 1938
Kobber, Cu 0,0410 mg 0 - 0,204 54 1938
Zink, Zn 0,180 mg 0,07 - 0,37 53 1938
Jod, I 0 µg 1356
Mangan, Mn 0,0410 mg 0 - 0,066 54 1938
Chrom, Cr 0 µg 1356
Selen, Se 0 µg 1356
Molybdæn, Mo 0 µg 1356
Cobolt, Co 0 µg 1356
Nikkel, Ni 7,00 µg 1356
Fluor, F 0 µg 1356
Silicium, Si 0 mg 1356
Rubidium, Rb 60,0 µg 1356
Aluminium, Al 0 mg 1356
Bor, B 0 µg 1356
Brom, Br 0 µg 1356
Kviksølv, Hg 0,200 µg 1356
Arsen, As 3,00 µg 1356
Cadmium, Cd 1,000 µg 1356
Bly, Pb 3,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,87 g 14 2130
Galaktose 0,0600 g 8 2130
Glukose 1,54 g 14 2130
Monosaccharider, total 3,47 g 1003
Laktose 0 g 8 2130
Maltose 0,0400 g 11 2130
Sakkarose 4,35 g 14 2130
Disaccharider, total 4,39 g 1003
Sukkerarter, total 7,86 g 1003
Stivelse 0,0300 g 4 2130
Crude fibre 0,600 g 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,320 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,041 30,4 T 447
C18:0 0,008 6,25 T 447
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 3,12 T 447
C18:1,n-9 0,020 14,8 T 447
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,024 17,9 T 447
C18:3,n-3 (ALA) 0,036 27,3 T 447
C20:4,n-6 0,000 0 T 447
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,049 36,7 1003
Sum monoumættede 0,024 17,9 1003
Sum polyumættede 0,060 45,3 1003
Fedtsyrer, total 0,133 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 27,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,024 17,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 160 1938
Leucin 29 220 1938
Methionin 12 90 1938
Cystin 2 15 1938
Phenylalanin 23 170 1938
Tyrosin 13 100 1938
Threonin 17 130 1938
Tryptofan 2 15 1938
Valin 34 250 1938
Arginin 29 220 1938
Histidin 15 110 1938
Alanin 95 710 1938
Asparaginsyre 134 1000 1938
Glutaminsyre 214 1600 1938
Glycin 25 190 1938
Prolin 19 140 1938
Serin 42 310 1938

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby