Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 54
Vindrue, rå
Engelsk navn
Grape, raw
Taxonomisk navn
Vitis vinifera L.
Synonymer
Vindruer
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 4 1 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,660
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 267 kJ 1003
Energi, kcal 64 kcal 1003
total-N 0,080 g 0,080 - 0,080 7 1825
Protein, total 0,5 g 0,500 - 0,500 7 1825
Protein, deklaration 0,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 15,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 13,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 13,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,4 g 0,9 - 1,8 7 1825
Fedt, total 0,4 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,5 7 1825
Tørstof 16,4 g 12,000 - 20,5 16 1825, 1878
Vand 83,6 g 79,500 - 88,000 16 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 33,0 µg 32 - 33 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,400 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,400 mg 0,33 - 0,44 2 1034
B1-vitamin 0,045 mg 0,036 - 0,054 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,010 mg 0,010 - 0,014 4 1022
Niacin 0,200 NE 1003
niacin 0,150 mg 0,10 - 0,17 10 1018
B6-vitamin 0,040 mg 0,038 - 0,046 4 1025
Pantothensyre 0,075 mg 1352
Biotin 0,300 µg 1344
Folat 5,00 µg 2,7 - 11,7 8 1374
Frit folat 4,00 µg 2,2 - 6,5 8 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 10,8 mg 1003
L-ascorbinsyre 10,8 mg 8,6 - 13,0 6 1342
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,4 - 3,7 3 1058
Kalium, K 152 mg 105 - 202 3 1058
Calcium, Ca 13,5 mg 3,47 - 30 14 1015, 1030
Magnesium, Mg 7,00 mg 5,6 - 8,1 3 1058
Phosphor, P 21,8 mg 12,1 - 33,1 6 1015
Jern, Fe 0,200 mg 0,09 - 0,38 10 1043
Kobber, Cu 0,150 mg 0,110 0,038 - 0,47 42 1082
Zink, Zn 0,059 mg 0,053 0,02 - 0,16 42 1082
Jod, I 0,400 µg 0,25 - 0,50 3 1055
Mangan, Mn 0,085 mg 0,047 - 0,110 4 1348
Chrom, Cr 0,170 µg 0,180 0 - 0,38 20 1506
Selen, Se 0,326 µg <0,9 - 5,1 38 1506, 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 4 1348
Nikkel, Ni 0,895 µg 0 - 7,3 37 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,230 µg 0,230 0 - 0,61 20 1506
Arsen, As 0,510 µg 0,600 0 - 1,0 20 1506
Cadmium, Cd 0,050 µg <0,04 - 0,22 37 1539, 1817
Bly, Pb 0,500 µg 0,500 0 - 1,2 19 1539
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0,030 mg 4 1485
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 6,60 g 6,50 5,0 - 8,0 9 1878
Glucose 6,78 g 6,60 5,3 - 9,2 9 1878
Monosaccharider, total 13,4 g 1003
Maltose 0 g 0 2 1878
Saccharose 1,42 g 0,20 0,1 - 10,5 9 1878
Disaccharider, total 1,42 g 1003
Sukkerarter, ialt 14,8 g 1003
Sorbitol 0 g 0 9 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Crude fibre 0,450 g 2 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 1,65 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,003 1,14 1342
C16:0 0,112 42,6 1342
C18:0 0,015 5,70 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1938
C18:1,n-9 0,016 6,08 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,090 34,2 1342
C18:3,n-3 0,027 10,3 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,130 49,4 1003
Sum monoumættede 0,016 6,08 1003
Sum polyumættede 0,117 44,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,263 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 10,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,090 34,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 4 47 1342
Leucin 10 130 1342
Lysin 11 140 1342
Methionin 17 210 1342
Cystin 8 100 1342
Phenylalanin 10 130 1342
Tyrosin 9 110 1342
Threonin 14 170 1342
Tryptofan 3 42 1027
Valin 14 170 1342
Arginin 37 460 1342
Histidin 18 230 1342
Alanin 22 270 1342
Asparaginsyre 62 770 1342
Glutaminsyre 105 1310 1342
Glycin 15 190 1342
Prolin 17 210 1342
Serin 24 300 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby