DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 54
Vindrue, rå
Engelsk navn
Grape, raw
Taxonomisk navn
Vitis vinifera L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 11 1015, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,660
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 285 kJ 1003
Energi, kcal 67 kcal 1003
Nitrogen, total 0,099 g 0,1045 0,066 - 0,119 10 2127
Protein, videnskabelig 0,6 g 0,653125 0,412 - 0,743 10 2127
Protein, deklaration 0,6 g 0,653125 0,412 - 0,743 10 2127
Kulhydrat, difference 16,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 15,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 15,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,9 g 0,9 0,77 - 1 10 2127
Fedt, total 0,0 g 3 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,41 0,35 - 0,45 10 2127
Tørstof 17,7 g 18,2 13,1 - 21,8 19 2127, 1878
Vand 82,3 g 81,8 78,2 - 86,9 19 2127, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,181 α-TE
alfa-tokoferol 0,181 mg 0,181 0,169 - 0,193 2 2127
B1-vitamin 0,0467 mg 0,048 0,032 - 0,059 10 2127
B2-vitamin, riboflavin 0 mg 10 2127
Niacinækvivalent 0,234 NE 1003
Niacin 0,165 mg 0,1695 0,107 - 0,208 10 2127
B6-vitamin 0,0900 mg 0,095 0,05 - 0,13 10 2127
Pantothensyre 0,0465 mg 0,0455 0,022 - 0,08 10 2127
Biotin 0,888 µg 0,7805 0,524 - 1,46 6 2127
Folat 5,00 µg 2,7 - 11,7 8 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 3,15 mg 1003
L-ascorbinsyre 2,56 mg 2,5235 1,28 - 5 10 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,582 mg 0,576 0,331 - 0,865 10 2127
beta-caroten 33,0 µg 32 - 33 2 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,56 mg 0,2 - 3,7 13 2127, 1058
Kalium, K 191 mg 192,3 143 - 242 10 2127
Calcium, Ca 10,6 mg 3,47 - 21,3 16 2127, 1015
Magnesium, Mg 7,22 mg 5,6 - 10,2 13 2127, 1058
Fosfor, P 21,7 mg 12,1 - 33,1 16 1015, 2127
Jern, Fe 0,221 mg 0,09 - 0,501 20 2127, 1043
Kobber, Cu 0,141 mg 0,036 - 0,47 52 1082, 2127
Zink, Zn 0,0600 mg 0,02 - 0,376 52 2127, 1082
Jod, I 0,445 µg 0,18 - 1,41 13 2127, 1055
Mangan, Mn 0,0629 mg 0,0705 0,025 - 0,086 10 2127
Chrom, Cr 0,153 µg 0,24 - 0,526 10 2127
Selen, Se 0,0680 µg 0,056 - 0,187 10 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 4 1348
Nikkel, Ni 0,693 µg 0,7245 0,249 - 1,24 10 2127
Kviksølv, Hg 0,0212 µg 0,021 0,013 - 0,04 10 2127
Arsen, As 0,0812 µg 0,065 - 0,337 10 2127
Cadmium, Cd 0,0222 µg 0,017 - 0,056 10 2127
Bly, Pb 0,219 µg 0,1805 0,06 - 0,441 10 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0,0300 mg 4 1485
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 7,54 g 7,3 5 - 10 19 1878, 2127
Glukose 7,09 g 6,8 5,3 - 9,2 19 1878, 2127
Monosaccharider, total 14,6 g 1003
Maltose 0 g 0 2 1878
Sakkarose 0,674 g 0,1 - 10,5 19 1878, 2127
Disaccharider, total 0,674 g 1003
Sukkerarter, total 15,3 g 1003
Sorbitol 0 g 0 9 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse g 1 2127
Neutr.Det.Fibre (NDF) 1,65 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1342
C16:0 0,000 0 1342
C18:0 0,000 0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1938
C18:1,n-9 0,000 0 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,000 0 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,000 0 1003
Sum monoumættede 0,000 0 1003
Sum polyumættede 0,000 0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 5 47 1342
Leucin 13 130 1342
Lysin 14 140 1342
Methionin 21 210 1342
Cystin 10 100 1342
Phenylalanin 13 130 1342
Tyrosin 11 110 1342
Threonin 17 170 1342
Tryptofan 4 42 1027
Valin 17 170 1342
Arginin 46 460 1342
Histidin 23 230 1342
Alanin 27 270 1342
Asparaginsyre 77 770 1342
Glutaminsyre 130 1310 1342
Glycin 19 190 1342
Prolin 21 210 1342
Serin 30 300 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby