DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 54
Vindrue, rå
Engelsk navn
Grape, raw
Taxonomisk navn
Vitis vinifera L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 285 kJ 1003
Energi (kcal) 67 kcal 1003
Protein 0,6 g 0,653125 0,412 - 0,743 10 2127
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,6 g 0,653125 0,412 - 0,743 10 2127
Kulhydrat difference 16,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 15,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 15,3 g 1003
Kostfibre 0,9 g 0,9 0,77 - 1 10 2127
Fedt 0,0 g 3 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 13 1003
Aske 0,4 g 0,41 0,35 - 0,45 10 2127
Tørstof 17,7 g 18,2 13,1 - 21,8 19 1878, 2127
Vand 82,3 g 81,8 78,2 - 86,9 19 2127, 1878
Nitrogen 0,099 g 0,1045 0,066 - 0,119 10 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 33,0 µg 32 - 33 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,181 α-TE
alfa-Tokoferol 0,181 mg 0,181 0,169 - 0,193 2 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0467 mg 0,048 0,032 - 0,059 10 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0 mg 10 2127
Niacinækvivalent 0,234 NE 1003
Niacin 0,165 mg 0,1695 0,107 - 0,208 10 2127
B6-vitamin 0,0900 mg 0,095 0,05 - 0,13 10 2127
Pantothensyre 0,0465 mg 0,0455 0,022 - 0,08 10 2127
Biotin 0,888 µg 0,7805 0,524 - 1,46 6 2127
Folat 5,00 µg 2,7 - 11,7 8 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 3,15 mg 1003
Ascorbinsyre 2,56 mg 2,5235 1,28 - 5 10 2127
Dehydroascorbinsyre 0,582 mg 0,576 0,331 - 0,865 10 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,56 mg 0,2 - 3,7 13 2127, 1058
Kalium 191 mg 192,3 143 - 242 10 2127
Calcium 10,6 mg 3,47 - 21,3 16 2127, 1015
Magnesium 7,22 mg 5,6 - 10,2 13 2127, 1058
Jern 0,221 mg 0,09 - 0,501 20 2127, 1043
Kobber 0,141 mg 0,036 - 0,47 52 2127, 1082
Zink 0,0600 mg 0,02 - 0,376 52 1082, 2127
Mangan 0,0629 mg 0,0705 0,025 - 0,086 10 2127
Krom 0,153 µg 0,24 - 0,526 10 2127
Molybdæn 0 µg 4 1348
Selen 0,0680 µg 0,056 - 0,187 10 2127
Fosfor 21,7 mg 12,1 - 33,1 16 2127, 1015
Jod 0,445 µg 0,18 - 1,41 13 2127, 1055
Nikkel 0,693 µg 0,7245 0,249 - 1,24 10 2127
Kviksølv 0,0212 µg 0,021 0,013 - 0,04 10 2127
Arsen 0,0812 µg 0,065 - 0,337 10 2127
Cadmium 0,0222 µg 0,017 - 0,056 10 2127
Bly 0,219 µg 0,1805 0,06 - 0,441 10 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 7,54 g 7,3 5 - 10 19 1878, 2127
Glukose 7,09 g 6,8 5,3 - 9,2 19 2127, 1878
Sum monosakkarider 14,6 g 1003
Maltose 0 g 0 2 1878
Sakkarose 0,674 g 0,1 - 10,5 19 2127, 1878
Sum disakkarider 0,674 g 1003
Sum sukkerarter 15,3 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0 9 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse g 1 2127
Neutral detergent fibre 1,65 g 5 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1342
C16:0 0,000 0 1342
C18:0 0,000 0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1938
C18:1,n-9 0,000 0 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0 1342
C18:3,n-3 0,000 0 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 5 47 1342
Leucin 13 130 1342
Lysin 14 140 1342
Methionin 21 210 1342
Cystin 10 100 1342
Phenylalanin 13 130 1342
Tyrosin 11 110 1342
Threonin 17 170 1342
Tryptofan 4 42 1027
Valin 17 170 1342
Arginin 46 460 1342
Histidin 23 230 1342
Alanin 27 270 1342
Asparaginsyre 77 770 1342
Glutaminsyre 130 1310 1342
Glycin 19 190 1342
Prolin 21 210 1342
Serin 30 300 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0,0300 mg 4 1485
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 3 11 2127, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,660

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby