Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 55
Grønne ærter, rå
Engelsk navn
Peas, green, raw
Taxonomisk navn
Pisum sativum L.
Synonymer
Grønærter
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 60
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 294 kJ 1003
Energi, kcal 70 kcal 1003
total-N 0,951 g 0,752 - 1,120 19 1073, 1825
Protein, total 5,9 g 4,700 - 7,000 19 1073, 1825
Protein, deklaration 5,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 12,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 7,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 7,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 5,9 g 4,7 - 6,7 4 1825
Fedt, total 0,7 g 0,6 - 0,8 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,6 - 0,9 19 1073, 1825
Tørstof 20,4 g 16,800 - 24,200 25 1073, 1808, 1825
Vand 79,6 g 75,800 - 83,200 25 1073, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 18,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 218 µg 197 107 - 372 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,020 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,020 mg 1 1034
K1-vitamin 70,0 µg 1006
B1-vitamin 0,310 mg 0,263 - 0,372 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,130 mg 0,109 - 0,200 10 1022
Niacin 2,98 NE 1003
niacin 2,20 mg 1,87 - 2,62 10 1018
B6-vitamin 0,160 mg 0,093 - 0,193 6 1025
Pantothensyre 0,750 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1,9 - 3,9 4 1071
Folat 25,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 43,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 43,0 mg 32 - 59 15 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,5 - 2,3 3 1058
Kalium, K 300 mg 276 - 320 3 1058
Calcium, Ca 30,0 mg 24 - 33 5 1030
Magnesium, Mg 28,0 mg 25,8 - 33,5 3 1058
Phosphor, P 130 mg 110 - 150 3 1348
Jern, Fe 1,80 mg 1,2 - 2,6 4 1043
Kobber, Cu 0,110 mg 0,110 0,015 - 0,190 30 1082
Zink, Zn 0,750 mg 0,710 0,40 - 1,40 30 1082
Jod, I 0,150 µg 0 - 0,55 5 1055
Mangan, Mn 0,380 mg 0,34 - 0,43 3 1348
Chrom, Cr 1,40 µg 1,00 0 - 9 21 T 1310
Selen, Se 1,02 µg 0,0 - 2,5 22 1843, 1914
Molybdæn, Mo 20,0 µg 1 T 1310
Nikkel, Ni 25,6 µg 2,1 - 60,6 22 1843, 1914
Kviksølv, Hg 0,200 µg 0,040 0 - 1,1 21 T 1310
Arsen, As 0,100 µg 0,000 0 - 0,5 21 T 1310
Cadmium, Cd 0,219 µg 0,011 - 1,09 22 1843, 1914
Bly, Pb 0,336 µg 0,0 - 1,0 22 1843, 1914
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 3,00 mg 1 - 5 1101
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,160 g 1314
Glucose 0,180 g 1314
Monosaccharider, total 0,340 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 4,36 g 1314
Disaccharider, total 4,36 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,70 g 1003
Stivelse 1,80 g 1314
(a)Hexoses 1,40 g 1314
(b)Pentoses 0,670 g 1314
(c)UronicAcids 0,220 g 1314
Cellulose 1,97 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,120 21,4 1039
C18:0 0,008 1,45 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,048 8,53 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,320 57,2 1039
C18:3,n-3 0,064 11,4 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,128 22,9 1003
Sum monoumættede 0,048 8,57 1003
Sum polyumættede 0,384 68,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,064 11,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,320 57,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 228 240 1059
Leucin 352 370 1059
Lysin 371 390 1059
Methionin 50 53 1059
Cystin 19 20 1059
Phenylalanin 209 220 1059
Tyrosin 133 140 1059
Threonin 219 230 1059
Tryptofan 47 49 1059
Valin 285 300 1059
Arginin 704 740 1059
Histidin 105 110 1059
Alanin 276 290 1059
Asparaginsyre 514 540 1059
Glutaminsyre 713 750 1059
Glycin 200 210 1059
Prolin 190 200 1059
Serin 238 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby