DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 559
Gulerod, dansk, rå
Engelsk navn
Carrot, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 158 kJ 1003
Energi, kcal 38 kcal 1003
Nitrogen, total 0,133 g 0,09 - 0,211 19 1859, 1068
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,562 - 1,31 19 1068, 1859
Protein, deklaration 0,8 g 0,562 - 1,31 19 1068, 1859
Kulhydrat, difference 9,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 6,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,7 g 2,07 - 3,63 19 1859, 1068
Fedt, total 0,4 g 0,38 - 0,4 2 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,48 - 0,93 19 1859, 1068
Tørstof 10,9 g 9,8 - 13,9 19 1859, 1068
Vand 89,1 g 86,1 - 90,2 19 1859, 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 756 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,550 α-TE
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,32 - 0,95 6 1034
K1-vitamin 15,0 µg 10 - 20 2 1371
B1-vitamin 0,0340 mg 0,028 - 0,039 9 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,0320 mg 0,028 - 0,04 9 1859
Niacinækvivalent 1,12 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,56 - 1,46 10 1018
B6-vitamin 0,113 mg 0,077 - 0,15 13 1859, 1072
Pantothensyre 0,280 mg 1352
Biotin 3,40 µg 2,9 - 4,1 4 1071
Folat 37,0 µg 21 - 53 13 1859, 1071
Frit folat 15,0 µg 8,4 - 18,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 5,33 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,33 mg 3,5 - 6,9 19 1859, 1068
beta-caroten 9070 µg 5250 - 14400 9 1859
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 40 - 94,7 6 1058
Kalium, K 257 mg 142 - 380 15 1859, 1058
Calcium, Ca 36,0 mg 31 - 44 1225
Magnesium, Mg 10,4 mg 6,9 - 14 15 1058, 1859
Fosfor, P 29,0 mg 22 - 41 1225
Jern, Fe 0,348 mg 0,19 - 1,03 19 1043, 1859
Kobber, Cu 0,0360 mg 0,016 - 0,086 41 1961
Zink, Zn 0,160 mg 0,14 - 0,23 9 1859
Jod, I 3,00 µg 0,2 - 6,4 12 1055
Mangan, Mn 0,360 mg 0,15 - 0,69 5 1348
Chrom, Cr 0,800 µg 0,6 0 - 3,2 67 1506
Selen, Se 0,1000 µg 0 0 - 0,7 14 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 3,43 µg 1,1 - 5,6 24 1843, 1914
Kviksølv, Hg 0,160 µg 0 - 3,15 67 1506
Arsen, As 0,180 µg 0,17 0 - 0,73 67 1506
Cadmium, Cd 2,80 µg 0,44 - 6,87 24 1914, 1843
Bly, Pb 1,19 µg 0,3 - 3,7 24 1914, 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,90 g 1314
Glukose 2,56 g 1314
Monosaccharider, total 4,46 g 1003
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 1,64 g 1314
Disaccharider, total 1,64 g 1003
Sukkerarter, total 6,10 g 1003
Stivelse 0 g 1314
Hexose 0,640 g 1314
Pentose 0,320 g 1314
Uronic Acid 0,710 g 1314
Cellulose 0,950 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,073 22,8 1039
C18:0 0,006 1,82 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,006 1,82 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,206 64,3 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,029 9,14 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,079 24,6 1003
Sum monoumættede 0,006 1,82 1003
Sum polyumættede 0,235 73,4 1003
Fedtsyrer, total 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,029 9,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,206 64,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 180 1059
Leucin 32 240 1059
Lysin 29 220 1059
Methionin 7 54 1059
Cystin 1 8 1059
Phenylalanin 21 160 1059
Tyrosin 11 85 1059
Threonin 21 160 1059
Tryptofan 7 54 1059
Valin 36 270 1059
Arginin 27 200 1059
Histidin 10 77 1059
Alanin 64 480 1059
Asparaginsyre 117 880 1059
Glutaminsyre 153 1150 1059
Glycin 23 170 1059
Prolin 20 150 1059
Serin 29 220 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby