Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 559
Gulerod, dansk, rå
Engelsk navn
Carrot, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota L.
Synonymer
Gulerødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 158 kJ 1003
Energi, kcal 38 kcal 1003
total-N 0,133 g 0,090 - 0,211 19 1068, 1859
Protein, total 0,8 g 0,563 - 1,319 19 1068, 1859
Protein, deklaration 0,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 9,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 6,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,7 g 2,07 - 3,63 19 1068, 1859
Fedt, total 0,4 g 0,38 - 0,40 2 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,48 - 0,93 19 1068, 1859
Tørstof 10,9 g 9,800 - 13,900 19 1068, 1859
Vand 89,1 g 86,100 - 90,200 19 1068, 1859
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 756 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 9070 µg 5250 - 14450 9 1859
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,550 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,32 - 0,95 6 1034
K1-vitamin 15,0 µg 10 - 20 2 1371
B1-vitamin 0,034 mg 0,028 - 0,039 9 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,032 mg 0,028 - 0,040 9 1859
Niacin 1,12 NE 1003
niacin 1,00 mg 0,56 - 1,46 10 1018
B6-vitamin 0,113 mg 0,077 - 0,150 13 1072, 1859
Pantothensyre 0,280 mg 1352
Biotin 3,40 µg 2,9 - 4,1 4 1071
Folat 37,0 µg 21 - 53 13 1071, 1859
Frit folat 15,0 µg 8,4 - 18,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 5,33 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,33 mg 3,5 - 6,9 19 1068, 1859
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 40,0 - 94,7 6 1058
Kalium, K 257 mg 142 - 380 15 1058, 1859
Calcium, Ca 36,0 mg 31 - 44 1225
Magnesium, Mg 10,4 mg 6,9 - 14,0 15 1058, 1859
Phosphor, P 29,0 mg 22 - 41 1225
Jern, Fe 0,348 mg 0,19 - 1,03 19 1043, 1859
Kobber, Cu 0,036 mg 0,016 - 0,086 41 1961
Zink, Zn 0,160 mg 0,14 - 0,23 9 1859
Jod, I 3,00 µg 0,2 - 6,4 12 1055
Mangan, Mn 0,360 mg 0,15 - 0,69 5 1348
Chrom, Cr 0,800 µg 0,600 0 - 3,2 67 1506
Selen, Se 0,100 µg 0,000 0,0 - 0,7 14 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 3,43 µg 1,1 - 5,6 24 1843, 1914
Kviksølv, Hg 0,160 µg 0 - 3,15 67 1506
Arsen, As 0,180 µg 0,170 0 - 0,73 67 1506
Cadmium, Cd 2,80 µg 0,44 - 6,87 24 1843, 1914
Bly, Pb 1,19 µg 0,3 - 3,7 24 1843, 1914
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,90 g 1314
Glucose 2,56 g 1314
Monosaccharider, total 4,46 g 1003
Maltose 0 g 1314
Saccharose 1,64 g 1314
Disaccharider, total 1,64 g 1003
Sukkerarter, ialt 6,10 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,640 g 1314
(b)Pentoses 0,320 g 1314
(c)UronicAcids 0,710 g 1314
Cellulose 0,950 g 1314
Lignin 0,060 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,073 22,9 1039
C18:0 0,006 1,83 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,006 1,83 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,206 64,3 1039
C18:3,n-3 0,029 9,15 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,079 24,7 1003
Sum monoumættede 0,006 1,88 1003
Sum polyumættede 0,235 73,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,029 9,06 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,206 64,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 180 1059
Leucin 32 240 1059
Lysin 29 220 1059
Methionin 7 54 1059
Cystin 1 8 1059
Phenylalanin 21 160 1059
Tyrosin 11 85 1059
Threonin 21 160 1059
Tryptofan 7 54 1059
Valin 36 270 1059
Arginin 27 200 1059
Histidin 10 77 1059
Alanin 64 480 1059
Asparaginsyre 117 880 1059
Glutaminsyre 153 1150 1059
Glycin 23 170 1059
Prolin 20 150 1059
Serin 29 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby