DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 560
Mandarin, rå
Engelsk navn
Mandarin orange, raw
Taxonomisk navn
Citrus reticulata (Blanco, 1837)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 201 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 166 kJ 1003
Energi (kcal) 47 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 39 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,825 0,562 - 1,04 9 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,825 0,562 - 1,04 9 2179
Kulhydrat difference 11,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,3 g 1003
Kostfibre 1,4 g 1,4 1,25 - 1,63 9 2179
Fedt 0,0 g - 0,5 3 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 9 1003
Aske 0,3 g 0,36 0,3 - 0,4 9 2179
Tørstof 12,9 g 13,1 10,2 - 15,4 17 1878, 2179
Vand 87,1 g 86,9 84,6 - 89,8 17 1878, 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 95,0 µg 81 - 109 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,585 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,585 mg 0,585 0,58 - 0,59 2 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,159 mg 0,134 0,074 - 0,46 9 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0173 mg 0,024 0,02 - 0,032 9 2179
Niacinækvivalent 0,438 NE 1003
Niacin 0,311 mg 0,32 0,156 - 0,41 9 2179
B6-vitamin 0,0840 mg 0,08 0,06 - 0,1 9 1352, 2179
Pantotensyre 0,150 mg 0,15 0,042 - 0,21 9 2179
Biotin 0,532 µg 0,52 0,43 - 0,64 5 2179
Folat 21,0 µg 18,2 - 26,2 4 1374
Frit folat 19,0 µg 12,9 - 21,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 37,0 mg 1003
Ascorbinsyre 35,5 mg 35,0 9,2 - 54 9 2179
Dehydroascorbinsyre 1,47 mg 1,3 0,9 - 2,4 9 2179
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,31 mg 0,492 0,442 - 4,51 9 2179
Kalium 154 mg 161,0 113 - 187 9 2179
Calcium 26,4 mg 14,4 - 38 15 1015, 2179
Magnesium 10,0 mg 8,3 - 12,2 12 1058, 2179
Jern 0,0790 mg 0,082 0,048 - 0,108 9 2179
Kobber 0,0412 mg 0,042 0,03 - 0,056 9 2179
Zink 0,0457 mg 0,041 0,035 - 0,063 9 2179
Mangan 0,0496 mg 0,029 0,014 - 0,173 9 2179
Krom 0 µg - 0,24 9 2179
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,0487 µg 0,059 0,059 - 0,154 9 2179
Fosfor 18,9 mg 12,4 - 25,9 15 1015, 2179
Jod 0,0522 µg 0,47 - 0,47 9 2179
Nikkel 2,26 µg 1,76 1,23 - 4,6 9 2179
Kviksølv 0 µg - 0,013 9 2179
Arsen 0,0391 µg 0,073 - 0,161 9 2179
Cadmium 0 µg - 0,017 9 2179
Bly 0,0983 µg 0,1 0,047 - 0,203 9 2179
Sum mineraler 211 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,63 g 1,7 1,04 - 1,9 17 1878, 2179
Glukose 1,33 g 1,4 0,78 - 1,64 17 1878, 2179
Sum monosakkarider 2,96 g 1003
Sakkarose 5,35 g 5,4 3 - 7,3 17 1878, 2179
Sum disakkarider 5,35 g 1003
Sum sukkerarter 8,31 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 8 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g - 0,15 2 2179
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,300 mg 0,1 - 0,5 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1342
C16:0 0,000 0,0 1342
C18:0 0,000 0,0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1342
C18:1,n-9 0,000 0,0 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,128 2179
Isoleucin 22 170 1342
Leucin 20 160 1342
Lysin 41 320 1342
Methionin 17 130 1342
Cystin 9 69 1342
Phenylalanin 27 210 1342
Tyrosin 14 110 1342
Threonin 13 99 1342
Tryptofan 8 60 1342
Valin 34 270 1342
Arginin 56 440 1342
Histidin 15 120 1342
Alanin 43 340 1342
Asparaginsyre 97 760 1342
Glutaminsyre 80 630 1342
Glycin 80 630 1342
Prolin 40 310 1342
Serin 28 220 1342
Sum essentielle Aminosyrer 196,479
Sum ikke essentielle aminosyrer 447,982
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 10,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 21 10 1015, 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,489 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby