Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 560
Mandarin, rå
Engelsk navn
Tangerine, raw
Taxonomisk navn
Citrus reticulata Blanco (Clementin)
Synonymer
Mandariner
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 1 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,489
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 206 kJ 1003
Energi, kcal 49 kcal 1003
total-N 0,108 g 0,094 - 0,160 23 1342, 1825
Protein, total 0,7 g 0,588 - 1,000 23 1342, 1825
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 11,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 10,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 10,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,2 g 1,1 - 1,3 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 12,7 g 10,2 - 15,4 12 1825, 1878
Vand 87,3 g 84,600 - 89,800 12 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 95,0 µg 81 - 109 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,550 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,550 mg 5 1002
B1-vitamin 0,105 mg 1342
B2-vitamin, riboflavin 0,036 mg 0,020 - 0,050 9 1938
Niacin 0,300 NE 1003
niacin 0,200 mg 1344
B6-vitamin 0,070 mg 1352
Pantothensyre 0,200 mg 1352
Biotin 0,800 µg 5 1002
Folat 21,0 µg 18,2 - 26,2 4 1374
Frit folat 19,0 µg 12,9 - 21,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 26,7 mg 1003
L-ascorbinsyre 26,7 mg 22,1 - 34,0 9 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 5,1 - 6,0 3 1058
Kalium, K 108 mg 103 - 116 3 1058
Calcium, Ca 28,5 mg 23,1 - 38,0 6 1015
Magnesium, Mg 9,00 mg 8,3 - 10,1 3 1058
Phosphor, P 19,2 mg 15,1 - 25,7 6 1015
Jern, Fe 0,160 mg 1348
Kobber, Cu 0,055 mg 0,048 - 0,062 3 1348
Zink, Zn 0,095 mg 0,082 - 0,110 3 1348
Jod, I 0,300 µg 0 - 1,0 7 T 70
Mangan, Mn 0,055 mg 0,048 - 0,060 3 1348
Chrom, Cr 0,100 µg 0,100 0,1 - 0,2 5 1506
Selen, Se 0,400 µg 0,400 0,4 - 0,5 5 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,76 µg 0,8 - 5,4 12 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,050 µg 0,000 0 - 0,26 5 1506
Arsen, As 0,280 µg 0,300 0,2 - 0,4 5 1506
Cadmium, Cd 0,028 µg <0,02 - 0,21 12 1539, 1817
Bly, Pb 0,217 µg <0,4 - 0,7 12 1539, 1817
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,300 mg 0,1 - 0,5 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,69 g 1,70 1,5 - 1,9 8 1878
Glucose 1,40 g 1,40 1,2 - 1,6 8 1878
Monosaccharider, total 3,09 g 1003
Saccharose 5,50 g 5,45 3,4 - 7,3 8 1878
Disaccharider, total 5,50 g 1003
Sukkerarter, ialt 8,59 g 1003
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Crude fibre 0,330 g 2 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,002 1,35 1342
C16:0 0,032 21,6 1342
C18:0 0,002 1,35 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 4,05 1342
C18:1,n-9 0,047 31,8 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,043 29,1 1342
C18:3,n-3 0,016 10,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,036 24,3 1003
Sum monoumættede 0,053 35,8 1003
Sum polyumættede 0,059 39,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,148 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,016 10,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,043 29,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 18 170 1342
Leucin 17 160 1342
Lysin 35 320 1342
Methionin 14 130 1342
Cystin 7 69 1342
Phenylalanin 23 210 1342
Tyrosin 12 110 1342
Threonin 11 99 1342
Tryptofan 6 60 1342
Valin 29 270 1342
Arginin 48 440 1342
Histidin 13 120 1342
Alanin 37 340 1342
Asparaginsyre 82 760 1342
Glutaminsyre 68 630 1342
Glycin 68 630 1342
Prolin 33 310 1342
Serin 24 220 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby