DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 560
Mandarin, rå
Engelsk navn
Tangerine, raw
Taxonomisk navn
Citrus reticulata Blanco (Clementin)
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 21 10 1015, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,489
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 201 kJ 1003
Energi, kcal 47 kcal 1003
Nitrogen, total 0,128 g 0,132 0,09 - 0,167 9 2127
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,825 0,562 - 1,04 9 2127
Protein, deklaration 0,8 g 0,825 0,562 - 1,04 9 2127
Kulhydrat, difference 11,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 10,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 8,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,4 g 1,4 1,25 - 1,63 9 2127
Fedt, total 0,0 g 3 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,36 0,3 - 0,4 9 2127
Tørstof 12,9 g 13,1 10,2 - 15,4 17 2127, 1878
Vand 87,1 g 86,9 84,6 - 89,8 17 1878, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,585 α-TE
alfa-tokoferol 0,585 mg 0,585 0,58 - 0,59 2 2127
B1-vitamin 0,159 mg 0,134 0,074 - 0,46 9 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,0173 mg 0,024 0,02 - 0,032 9 2127
Niacinækvivalent 0,438 NE 1003
Niacin 0,311 mg 0,32 0,156 - 0,41 9 2127
B6-vitamin 0,0856 mg 0,08 0,06 - 0,1 9 2127
Pantothensyre 0,150 mg 0,15 0,042 - 0,21 9 2127
Biotin 0,532 µg 0,52 0,43 - 0,64 5 2127
Folat 21,0 µg 18,2 - 26,2 4 1374
Frit folat 19,0 µg 12,9 - 21,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 37,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 35,5 mg 35 9,2 - 54 9 2127
L-dehydroascorbinsyre 1,47 mg 1,3 0,9 - 2,4 9 2127
beta-caroten 95,0 µg 81 - 109 2 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,31 mg 0,492 0,2 - 4,51 9 2127
Kalium, K 154 mg 161 113 - 187 9 2127
Calcium, Ca 26,4 mg 14,4 - 38 15 1015, 2127
Magnesium, Mg 10,0 mg 8,3 - 12,2 12 1058, 2127
Fosfor, P 18,9 mg 12,4 - 25,9 15 1015, 2127
Jern, Fe 0,0790 mg 0,082 0,048 - 0,108 9 2127
Kobber, Cu 0,0412 mg 0,042 0,03 - 0,056 9 2127
Zink, Zn 0,0457 mg 0,041 0,035 - 0,063 9 2127
Jod, I 0,0522 µg 0,18 - 0,47 9 2127
Mangan, Mn 0,0496 mg 0,029 0,014 - 0,173 9 2127
Chrom, Cr 0 µg 9 2127
Selen, Se 0,0487 µg 0,059 0,056 - 0,154 9 2127
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,26 µg 1,76 1,23 - 4,6 9 2127
Kviksølv, Hg 0 µg 9 2127
Arsen, As 0,0391 µg 0,065 - 0,161 9 2127
Cadmium, Cd 0 µg 9 2127
Bly, Pb 0,0983 µg 0,1 0,041 - 0,203 9 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,300 mg 0,1 - 0,5 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,63 g 1,7 1,04 - 1,9 17 1878, 2127
Glukose 1,33 g 1,4 0,78 - 1,64 17 1878, 2127
Monosaccharider, total 2,96 g 1003
Sakkarose 5,35 g 5,4 3 - 7,3 17 1878, 2127
Disaccharider, total 5,35 g 1003
Sukkerarter, total 8,31 g 1003
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1342
C16:0 0,000 0 1342
C18:0 0,000 0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1342
C18:1,n-9 0,000 0 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,000 0 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,000 0 1003
Sum monoumættede 0,000 0 1003
Sum polyumættede 0,000 0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 22 170 1342
Leucin 20 160 1342
Lysin 41 320 1342
Methionin 17 130 1342
Cystin 9 69 1342
Phenylalanin 27 210 1342
Tyrosin 14 110 1342
Threonin 13 99 1342
Tryptofan 8 60 1342
Valin 34 270 1342
Arginin 56 440 1342
Histidin 15 120 1342
Alanin 43 340 1342
Asparaginsyre 97 760 1342
Glutaminsyre 80 630 1342
Glycin 80 630 1342
Prolin 40 310 1342
Serin 28 220 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby