Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 608
Torsk, lever, rå
Engelsk navn
Cod, liver, raw
Taxonomisk navn
Gadus morhua
Synonymer
Torskelever
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,931
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2568 kJ 1003
Energi, kcal 614 kcal 1003
total-N 0,816 g 1357
Protein, total 5,1 g 1357
Protein, deklaration 5,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1357
Fedt, total 66,6 g 54,5 - 75,4 29 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Aske 0,5 g 1357
Tørstof 73,2 g 63,300 - 80,200 29 1357
Vand 26,8 g 19,800 - 36,700 29 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5100 RE 1003
Retinol 5100 µg 2760 - 6750 5 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 100 µg 1003
D3 cholecalciferol 100 µg 1 1057
E-vitamin 20,0 α-TE 1003
alfa-tokoferol 20,0 mg 4,2 - 36,1 2 1034
B1-vitamin 0,100 mg 0,017 - 0,189 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,650 mg 0,496 - 0,795 3 1022
Niacin 3,25 NE 1003
niacin 2,50 mg 1,40 - 3,66 10 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,096 - 0,194 4 1025
Pantothensyre 0,640 mg 1364
Folat 300 µg 6 1803
B12-vitamin 10,0 µg 6,6 - 13,0 2 1044
C-vitamin 4,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 4,00 mg 2 - 9 12 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 589 mg 314 - 813 3 1058
Kalium, K 130 mg 115 - 142 3 1058
Calcium, Ca 10,0 mg 4 - 14 2 1030
Magnesium, Mg 8,00 mg 7,5 - 8,8 3 1058
Phosphor, P 100 mg 1364
Jern, Fe 4,00 mg 2,0 - 5,0 2 1043
Kobber, Cu 0,660 mg 0,610 0,085 - 2,66 77 1524
Zink, Zn 1,94 mg 1,82 0,55 - 4,95 77 1524
Jod, I 500 µg 323 - 1220 3 1041
Chrom, Cr 20,9 µg 16,7 2,4 - 36,2 14 1524
Selen, Se 63,5 µg 29,6 - 174,2 10 1890
Nikkel, Ni 1,80 µg 0,34 - 7,03 10 1890
Kviksølv, Hg 3,87 µg 0,15 - 14,4 30 1890, 1939
Arsen, As 277 µg 156,5 - 400,3 10 1890
Cadmium, Cd 2,43 µg 0,29 - 7,96 30 1890, 1939
Bly, Pb 1,43 µg 0,0 - 14,8 30 1890, 1939
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0 g 1655
Stivelse 1,00 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 2,79 4,89 1357
C16:0 8,12 14,2 1357
C18:0 1,67 2,93 1357
C20:0 0,000 0,00 1357
Andre mætt. 0,560 0,98 1357
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 5,64 9,88 1357
C18:1,n-9 14,2 24,9 1357
C20:1,n-11 5,89 10,3 1357
C22:1,n-9 3,22 5,64 1357
Andre monoumætt. 0,120 0,21 1357
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,05 1,84 1357
C18:3,n-3 0,740 1,30 1357
C18:4,n-3 1,30 2,28 1357
C20:2,n-6 0,250 0,43 1357
C20:3,n-3 0,000 0,00 1357
C20:4,n-6 0,620 1,09 1357
C20:5,n-3 6,01 10,5 1357
C22:5,n-3 0,430 0,75 1357
C22:6,n-3 4,46 7,82 1357
Andre polyumættede 1,4 5
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 13,1 23,0 1003
Sum monoumættede 29,1 50,9 1003
Sum polyumættede 14,9 26,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 57,1 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 12,9 22,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,92 3,36 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 188 230 T 335
Leucin 318 390 T 335
Lysin 302 370 T 335
Methionin 106 130 T 335
Cystin 90 110 T 335
Phenylalanin 180 220 T 335
Tyrosin 147 180 T 335
Threonin 196 240 T 335
Tryptofan 45 55 T 335
Valin 245 300 T 335
Arginin 253 310 T 335
Histidin 90 110 T 335
Alanin 228 280 T 335
Asparaginsyre 367 450 T 335
Glutaminsyre 408 500 T 335
Glycin 196 240 T 335
Prolin 155 190 T 335
Serin 188 230 T 335

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby