DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 61
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Engelsk navn
Wheat, flour, wholemeal
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1398 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1187 kJ 1003
Energi (kcal) 331 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 282 kcal 1003
Protein 10,6 g 9,6 - 11,1 11 1838, 2128
Protein fra Aminosyrer 9,4 g 1003
Protein, deklaration 11,4 g 10,2 - 12 11 1838, 2128
Kulhydrat difference 73,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 60,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 46,8 g 1003
Kostfibre 13,8 g 1003
Fedt 2,4 g 2 - 2,7 11 1838, 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 1,4 g 1,2 - 1,83 11 1838, 2128
Tørstof 88,2 g 86,9 - 89 11 1838, 2128
Vand 11,8 g 10,9 - 13,1 11 1838, 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1344, 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,868 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,868 mg 0,66 - 1,13 11 1838, 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
alfa-Tokotrienol 0,350 mg 0,2 - 0,55 4 1034
K1-vitamin 1,91 µg 1 2128
K-vitamin 1,91 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,277 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0750 mg 0,066 - 0,089 11 1838, 2128
Niacinækvivalent 2,48 NE 1 1003
Niacin 0,636 mg 1 2128
B6-vitamin 0,185 mg 1 2128
Pantotensyre 0,433 mg 1 2128
Biotin 6,70 µg 1 2128
Folat 41,0 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,25 mg 1 2128
Kalium 375 mg 320 - 470 11 1838, 2128
Calcium 28,0 mg 25,1 - 31,5 7 1015, 2128
Magnesium 97,0 mg 85 - 129 11 1838, 2128
Jern 3,09 mg 2,8 - 3,6 11 1838, 2128
Kobber 0,315 mg 0,27 - 0,365 11 1838, 2128
Zink 2,20 mg 1,97 - 2,57 11 1838, 2128
Mangan 2,67 mg 2 - 3,4 11 1838, 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 42,0 µg 1 2128
Selen 2,60 µg 1 2128
Fosfor 285 mg 1 2128
Jod 3,00 µg 1 2135
Nikkel 13,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 4,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 790 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,250 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,450 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose 0,200 g 1 2128
Sakkarose 0,520 g 0,52 0,5 - 0,54 1 1314, 2128
Sum disakkarider 0,720 g 1003
Sum sukkerarter 1,17 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 45,6 g 1 2128
Cellulose 2,10 g 1314
Lignin 0,500 g 1314
Uopløselige kostfibre 9,7 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,6 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 2,5 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2128
C6:0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,483 25,5 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 0,000 0,0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,219 11,5 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,188 62,8 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,483 25,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,219 11,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,188 62,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,891 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,188 62,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,820 1838, 2128
Isoleucin 372 2128
Leucin 760 2128
Lysin 325 2128
Methionin 180 2128
Cystin 244 2128
Phenylalanin 522 2128
Tyrosin 296 2128
Threonin 336 2128
Tryptofan 149 2128
Valin 484 2128
Arginin 521 2128
Histidin 261 2128
Alanin 404 2128
Asparaginsyre 577 2128
Glutaminsyre 3330 2128
Glycin 473 2128
Prolin 1130 2128
Serin 554 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 3389
Sum ikke essentielle aminosyrer 7529
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 1491
Cholin 31,2 mg 1 2187
Tyramin 0,0300 mg 4 1491
Sum biogene aminer 0,380 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,6 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby