Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 61
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Engelsk navn
Wheat, flour, wholemeal
Taxonomisk navn
Triticum aestivum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,720
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1419 kJ 1003
Energi, kcal 339 kcal 1003
total-N 1,838 g 1,647 - 1,921 14 1825, 1838
Protein, total 10,7 g 9,602 - 11,199 14 1825, 1838
Protein, deklaration 11,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 73,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 62,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 61,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 11,6 g 9,9 - 13,8 14 1825, 1838
Fedt, total 2,4 g 2,0 - 2,7 13 1825, 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 1,20 - 1,9 14 1825, 1838
Tørstof 88,3 g 86,100 - 90,500 20 1072, 1825, 1838
Vand 11,7 g 9,500 - 13,900 20 1072, 1825, 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,870 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,870 mg 0,66 - 1,13 10 1838
alfa-tokotrienol 0,350 mg 0,20 - 0,55 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 1360
B1-vitamin 0,390 mg 0,33 - 0,44 10 1838
B2-vitamin, riboflavin 0,075 mg 0,066 - 0,089 10 1838
Niacin 2,45 NE 1003
niacin 5,60 mg 1344
B6-vitamin 0,340 mg 0,283 - 0,396 6 1072
Pantothensyre 0,680 mg 0,52 - 0,74 10 1838
Biotin 7,00 µg 1344
Folat 50,0 µg 6 1803
Frit folat 18,0 µg 16,5 - 19,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,13 mg 1,9 - 8,8 15 1058, 1838
Kalium, K 379 mg 320 - 470 15 1058, 1838
Calcium, Ca 29,8 mg 22 - 37 16 1015, 1838
Magnesium, Mg 103 mg 85 - 129 15 1058, 1838
Phosphor, P 313 mg 262 - 381 16 1015, 1838
Jern, Fe 3,31 mg 0,6 - 6,5 35 1043, 1838
Kobber, Cu 0,317 mg 0,21 - 0,51 30 1104, 1838
Zink, Zn 2,60 mg 1,8 - 3,4 30 1104, 1838
Jod, I 2,70 µg 0,55 - 8,7 9 1055
Mangan, Mn 2,74 mg 2,25 - 3,40 10 1838
Chrom, Cr 2,00 µg 1,0 - 3,0 7 1348
Selen, Se 0,100 µg 0 - 1 20 1104
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 7 1348
Nikkel, Ni 40,0 µg 20 - 60 7 1348
Cadmium, Cd 7,40 µg 2,4 - 11 20 1104
Bly, Pb 4,00 µg 0 - 22 20 1104
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,350 mg 4 1491
Tyramin 0,030 mg 4 1491
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,540 g 1314
Disaccharider, total 0,540 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,540 g 1003
Stivelse 61,4 g 1314
(a)Hexoses 3,98 g 1314
(b)Pentoses 5,41 g 1314
(c)UronicAcids 0,740 g 1314
Cellulose 2,10 g 1314
Lignin 0,500 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1344
C6:0 0,000 0,00 1344
C8:0 0,000 0,00 1344
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,000 0,00 1344
C15:0 0,000 0,00 1344
C16:0 0,317 18,4 1344
C17:0 0,000 0,00 1344
C18:0 0,017 0,98 1344
C20:0 0,014 0,80 1344
C22:0 0,000 0,00 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1344
C15:1 0,000 0,00 1344
C16:1,n-7 0,009 0,51 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1344
C18:1,n-9 0,263 15,2 1344
C20:1,n-11 0,007 0,40 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,03 59,4 1344
C18:3,n-3 0,071 4,10 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
C20:4,n-6 0,003 0,17 1344
C20:5,n-3 0,000 0,00 1344
C22:5,n-3 0,000 0,00 1344
C22:6,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,348 20,1 1003
Sum monoumættede 0,279 16,1 1003
Sum polyumættede 1,10 63,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,73 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,071 4,11 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,03 59,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 423 230 1059
Leucin 754 410 1059
Lysin 368 200 1059
Methionin 171 93 1059
Cystin 176 96 1059
Phenylalanin 515 280 1059
Tyrosin 294 160 1059
Threonin 349 190 1059
Tryptofan 147 80 1059
Valin 570 310 1059
Arginin 551 300 1059
Histidin 276 150 1059
Alanin 460 250 1059
Asparaginsyre 607 330 1059
Glutaminsyre 3430 1870 1350
Glycin 478 260 1059
Prolin 1050 570 1059
Serin 551 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby