DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 617
Hvedeklid
Engelsk navn
Wheat bran
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1211 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1211 kJ 1003
Energi (kcal) 291 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 291 kcal 1003
Protein 16,2 g 15 - 17,9 8 1006, 1825
Protein fra Aminosyrer 13,5 g 1003
Protein, deklaration 16,0 g 14,9 - 17,7 8 1006, 1825
Kulhydrat difference 64,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 24,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 24,8 g 1003
Kostfibre 40,2 g 38,2 - 42,3 4 1825
Fedt 5,3 g 4 - 6 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 1003
Aske 5,3 g 4,7 - 6 8 1006, 1825
Tørstof 91,7 g 90,5 - 92,5 8 1006, 1825
Vand 8,3 g 7,5 - 9,5 8 1006, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,60 α-TE
alfa-Tokoferol 1,60 mg 1344
alfa-Tokotrienol 1,10 mg 1344
K1-vitamin 83,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,890 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,360 mg 1344
Niacinækvivalent 3,41 NE 1003
Niacin 29,6 mg 1344
B6-vitamin 1,38 mg 1,12 - 1,62 3 1072
Pantotensyre 2,40 mg 1344
Biotin 24,0 µg 22 - 28 4 1071
Folat 140 µg 100 - 180 4 1071
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 28,0 mg 1344
Kalium 1340 mg 1200 - 1550 10 1348
Calcium 74,7 mg 67,3 - 82,7 6 1015
Magnesium 480 mg 400 - 560 10 1348
Rubidium 1300 µg 1000 - 1600 10 1348
Jern 19,0 mg 14 - 23 10 1348
Kobber 1,10 mg 0,95 - 1,4 13 1104
Zink 7,70 mg 6,6 - 9,9 13 1104
Mangan 15,0 mg 9,5 - 17 10 1348
Krom 4,40 µg 4,4 3,4 - 5,4 2 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 40 10 1348
Cobolt 7,00 µg 4 - 9 10 1348
Selen 6,80 µg 6,8 3,4 - 10,2 2 1506
Aluminium 2,60 mg 1 - 5,3 10 1348
Silicium 26,0 mg 3 - 55 10 1348
Bor 270 µg 150 - 370 10 1348
Fosfor 1060 mg 904 - 1170 6 1015
Fluor 170 µg 80 - 390 10 1348
Brom 1200 µg 100 - 10500 10 1348
Jod 2,40 µg 0,2 - 3 13 1055
Svovl 170 mg 160 - 190 10 1348
Nikkel 83,0 µg 83,0 37,7 - 129 2 1506
Kviksølv 0 µg 0,0 2 1506
Arsen 0 µg 0,0 2 1506
Cadmium 7,90 µg 7,9 6,4 - 9,4 2 1506
Bly 1,50 µg 1,5 0,0 - 3 2 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,490 g 1314
Glukose 0,500 g 1314
Sum monosakkarider 0,990 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 1,45 g 1314
Sum disakkarider 1,45 g 1003
Sum sukkerarter 2,44 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 22,1 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1344
C12:0 0,000 0,0 1344
C14:0 0,000 0,0 1344
C16:0 0,799 18,3 1344
C18:0 0,043 0,988 1344
C20:0 0,035 0,804 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,022 0,505 1344
C18:1,n-9 0,665 15,2 1344
C20:1,n-11 0,017 0,39 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,578 59,3 1344
C18:3,n-3 0,178 4,09 1344
C20:4,n-6 0,009 0,206 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,877 20,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,704 16,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,765 63,6 1003
Sum fedtsyrer 4,346 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,178 4,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,587 59,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,559 1006, 1825
Isoleucin 537 210 1344
Leucin 1050 410 1344
Lysin 691 270 1344
Methionin 256 100 1344
Cystin 435 170 1344
Phenylalanin 665 260 1344
Tyrosin 512 200 1344
Threonin 563 220 1344
Tryptofan 205 80 1344
Valin 793 310 1344
Arginin 1250 490 1344
Histidin 486 190 1344
Alanin 896 350 1344
Asparaginsyre 1310 510 1344
Glutaminsyre 3280 1280 1344
Glycin 1020 400 1344
Prolin 998 390 1344
Serin 768 300 1344
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0150 mg 0,0 - 0,04 1488
Cholin 74,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0150 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,31 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820 1003
Massefylde 0,2 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby