Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 617
Hvedeklid
Engelsk navn
Wheat bran
Taxonomisk navn
Triticum aestivum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,31
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,820
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1211 kJ 1003
Energi, kcal 290 kcal 1003
total-N 2,560 g 2,393 - 2,837 8 1006, 1825
Protein, total 16,2 g 15,100 - 17,901 8 1006, 1825
Protein, deklaration 16,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 64,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 24,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 24,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 40,2 g 38,2 - 42,3 4 1825
Fedt, total 5,3 g 4,0 - 6,0 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,4 g 4,7 - 6,0 8 1006, 1825
Tørstof 91,7 g 90,500 - 92,500 8 1006, 1825
Vand 8,4 g 7,500 - 9,500 8 1006, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 1,60 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,60 mg 1344
alfa-tokotrienol 1,10 mg 1344
K1-vitamin 83,0 µg 1360
B1-vitamin 0,890 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,360 mg 1344
Niacin 3,42 NE 1003
niacin 29,6 mg 1344
B6-vitamin 1,38 mg 1,12 - 1,62 3 1072
Pantothensyre 2,40 mg 1344
Biotin 24,0 µg 22 - 28 4 1071
Folat 140 µg 100 - 180 4 1071
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 170 mg 160 - 190 10 1348
Natrium, Na 28,0 mg 1344
Kalium, K 1340 mg 1200 - 1550 10 1348
Calcium, Ca 74,7 mg 67,3 - 82,7 6 1015
Magnesium, Mg 480 mg 400 - 560 10 1348
Phosphor, P 1055 mg 904 - 1178 6 1015
Jern, Fe 19,0 mg 14,0 - 23,0 10 1348
Kobber, Cu 1,10 mg 0,95 - 1,4 13 1104
Zink, Zn 7,70 mg 6,6 - 9,9 13 1104
Jod, I 2,40 µg 0,2 - 3,0 13 1055
Mangan, Mn 15,0 mg 9,5 - 17,0 10 1348
Chrom, Cr 4,40 µg 4,40 3,4 - 5,4 2 1506
Selen, Se 6,80 µg 6,80 3,4 - 10,2 2 1506
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 40 10 1348
Cobolt, Co 7,00 µg 4 - 9 10 1348
Nikkel, Ni 83,0 µg 83,0 37,7 - 129 2 1506
Fluor, F 170 µg 80 - 390 10 1348
Silicium, Si 26,0 mg 3 - 55 10 1348
Aluminium, Al 2,60 mg 1,0 - 5,3 10 1348
Bor, B 270 µg 150 - 370 10 1348
Brom, Br 1200 µg 100 - 10500 10 1348
Kviksølv, Hg 0 µg 0 2 1506
Arsen, As 0 µg 0 2 1506
Cadmium, Cd 7,90 µg 7,90 6,4 - 9,4 2 1506
Bly, Pb 1,50 µg 1,50 0 - 3,0 2 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,015 mg 0 - 0,04 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,490 g 1314
Glucose 0,500 g 1314
Monosaccharider, total 0,990 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 1,45 g 1314
Disaccharider, total 1,45 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,44 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,000 0,00 1344
C16:0 0,799 18,4 1344
C18:0 0,043 0,98 1344
C20:0 0,035 0,80 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,022 0,50 1344
C18:1,n-9 0,665 15,3 1344
C20:1,n-11 0,017 0,39 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,58 59,3 1344
C18:3,n-3 0,178 4,09 1344
C20:4,n-6 0,009 0,20 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,877 20,2 1003
Sum monoumættede 0,704 16,2 1003
Sum polyumættede 2,77 63,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 4,35 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,178 4,10 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,59 59,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 538 210 1344
Leucin 1050 410 1344
Lysin 691 270 1344
Methionin 256 100 1344
Cystin 435 170 1344
Phenylalanin 666 260 1344
Tyrosin 512 200 1344
Threonin 563 220 1344
Tryptofan 205 80 1344
Valin 794 310 1344
Arginin 1250 490 1344
Histidin 486 190 1344
Alanin 896 350 1344
Asparaginsyre 1310 510 1344
Glutaminsyre 3280 1280 1344
Glycin 1020 400 1344
Prolin 998 390 1344
Serin 768 300 1344

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby