DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 624
Tomat, importeret, rå
Engelsk navn
Tomato, imported, ripe, raw
Taxonomisk navn
Lycopersicon esculentum (L.) Karsten ex Farw.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 137 kJ 1003
Energi, kcal 33 kcal 1003
Nitrogen, total 0,176 g 0,125 - 0,206 9 1068
Protein, videnskabelig 1,1 g 0,781 - 1,28 9 1068
Protein, deklaration 1,1 g 0,781 - 1,28 9 1068
Kulhydrat, difference 7,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 5,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,1 g 1,35 - 3,22 9 1068
Fedt, total 0,4 g 0,39 - 0,44 2 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,65 - 0,76 9 1068
Tørstof 9,4 g 5,7 - 12 9 1068
Vand 90,6 g 88 - 94,3 9 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 82,7 RE 1003
Retinol 0 µg T 52
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 52
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,39 - 0,7 3 1034
K1-vitamin 7,90 µg 15 T 52
B1-vitamin 0,0434 mg 0,026 - 0,094 66 T 52
B2-vitamin, riboflavin 0,0159 mg 0,015 - 0,028 52 T 52
Niacinækvivalent 0,913 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,625 0,46 - 1,25 14 T 52
B6-vitamin 0,0859 mg 0,04 - 0,2 66 T 52
Pantothensyre 0,0420 mg 0,0415 0,021 - 0,058 14 T 52
Biotin 2,26 µg 1,8 1,08 - 4,6 14 T 52
Folat 31,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg T 52
C-vitamin 18,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 18,0 mg 12,3 - 23,1 9 1068
beta-caroten 992 µg 989 906 - 1090 4 T 52
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 13,4 mg 10 - 15,5 5 1058
Kalium, K 252 mg 197 - 306 5 1058
Calcium, Ca 7,40 mg 4,72 - 11,5 20 T 52
Magnesium, Mg 10,9 mg 7,7 - 13,4 5 1058
Fosfor, P 26,9 mg 12,9 - 40,5 20 T 52
Jern, Fe 0,238 mg 0,092 - 0,51 35 T 52
Kobber, Cu 0,0430 mg 0,0375 0,017 - 0,084 14 T 52
Zink, Zn 0,0932 mg 0 - 0,223 52 T 52
Jod, I 0 µg 14 T 52
Mangan, Mn 0,0864 mg 0,094 0,022 - 0,171 14 T 52
Chrom, Cr 1,50 µg 0,5 0,2 - 1,8 19 1506
Selen, Se 0,200 µg 0,2 0 - 0,4 11 1843
Nikkel, Ni 3,20 µg 2,8 0,5 - 6,1 11 1843
Kviksølv, Hg 0,230 µg 0,2 0 - 1,3 19 1506
Arsen, As 0,260 µg 0,21 0 - 1,4 19 1506
Cadmium, Cd 0,470 µg 0,51 0,06 - 0,85 11 1843
Bly, Pb 0,300 µg 0,3 0,2 - 0,5 11 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg T 52
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 T 52
Tyramin 0,400 mg 4 T 52
Serotonin 0,320 mg 6 T 52
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,72 g 1,5 1,13 - 2,7 19 T 52
Glukose 1,46 g 1,3 0,84 - 2,39 19 T 52
Monosaccharider, total 3,18 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 T 52
Sakkarose 0 g 19 T 52
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 3,18 g 1003
Stivelse 0 g 2 T 52
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,063 19,6 1039
C18:0 0,010 3,26 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 0,98 1039
C18:1,n-9 0,045 14 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,181 56,5 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,018 5,55 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,073 22,8 1003
Sum monoumættede 0,048 15 1003
Sum polyumættede 0,199 62 1003
Fedtsyrer, total 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,018 5,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,181 56,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 51 290 1059
Leucin 44 250 1059
Lysin 51 290 1059
Methionin 12 70 1059
Cystin 9 52 1059
Phenylalanin 30 170 1059
Tyrosin 40 230 1059
Threonin 30 170 1059
Tryptofan 11 61 1059
Valin 32 180 1059
Arginin 40 230 1059
Histidin 18 100 1059
Alanin 28 160 1059
Asparaginsyre 125 710 1059
Glutaminsyre 299 1700 1059
Glycin 32 180 1059
Prolin 35 200 1059
Serin 39 220 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby