DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 624
Tomat, importeret, rå
Engelsk navn
Tomato, imported, ripe, raw
Taxonomisk navn
Solanum lycopersicum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 137 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 137 kJ 1003
Energi (kcal) 33 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 33 kcal 1003
Protein 1,1 g 0,781 - 1,28 9 1068
Protein fra Aminosyrer 0,8 g 1003
Protein, deklaration 1,1 g 0,781 - 1,28 9 1068
Kulhydrat difference 7,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,1 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1,35 - 3,22 9 1068
Fedt 0,4 g 0,39 - 0,44 2 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 5 1003
Aske 0,7 g 0,65 - 0,76 9 1068
Tørstof 9,4 g 5,7 - 12 9 1068
Vand 90,6 g 88 - 94,3 9 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 165 RE 1003
Retinol 0 µg T 52.0
beta-Caroten 992 µg 989,0 906 - 1090 4 T 52.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 52.0
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,39 - 0,7 3 1034
K1-vitamin 7,90 µg 15 T 52.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,0434 mg 0,026 - 0,094 66 T 52.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0159 mg 0,015 - 0,028 52 T 52.0
Niacinækvivalent 0,913 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,625 0,46 - 1,25 14 T 52.0
B6-vitamin 0,0859 mg 0,055 - 0,2 66 T 52.0
Pantotensyre 0,0420 mg 0,041 0,021 - 0,058 14 T 52.0
Biotin 2,26 µg 1,8 1,08 - 4,6 14 T 52.0
Folat 31,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg T 52.0
C-vitamin 18,0 mg 1003
Ascorbinsyre 18,0 mg 12,3 - 23,1 9 1068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 13,4 mg 10 - 15,5 5 1058
Kalium 252 mg 197 - 306 5 1058
Calcium 7,40 mg 4,72 - 11,5 20 T 52.0
Magnesium 10,9 mg 7,7 - 13,4 5 1058
Jern 0,238 mg 0,092 - 0,51 35 T 52.0
Kobber 0,0430 mg 0,037 0,017 - 0,084 14 T 52.0
Zink 0,0932 mg 0,0 - 0,223 52 T 52.0
Mangan 0,0864 mg 0,094 0,022 - 0,171 14 T 52.0
Krom 1,50 µg 0,5 0,2 - 1,8 19 1506
Selen 0,200 µg 0,2 0,0 - 0,4 11 1843
Fosfor 26,9 mg 12,9 - 40,5 20 T 52.0
Jod 0 µg - 0,18 14 T 52.0
Nikkel 3,20 µg 2,8 0,5 - 6,1 11 1843
Kviksølv 0,230 µg 0,2 0,0 - 1,3 19 1506
Arsen 0,260 µg 0,21 0,0 - 1,4 19 1506
Cadmium 0,470 µg 0,51 0,06 - 0,85 11 1843
Bly 0,300 µg 0,3 0,2 - 0,5 11 1843
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,72 g 1,5 1,13 - 2,7 19 T 52.0
Glukose 1,46 g 1,3 0,84 - 2,39 19 T 52.0
Sum monosakkarider 3,18 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 T 52.0
Sakkarose 0 g 0,0 - 0,1 19 T 52.0
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 3,18 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g - 0,15 2 T 52.0
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg T 52.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,063 19,6 1039
C18:0 0,010 3,26 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 0,98 1039
C18:1,n-9 0,045 14 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,181 56,5 1039
C18:3,n-3 0,018 5,55 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,073 22,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,048 15 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,199 62 1003
Sum fedtsyrer 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,018 5,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,181 56,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,176 1068
Isoleucin 51 290 1059
Leucin 44 250 1059
Lysin 51 290 1059
Methionin 12 70 1059
Cystin 9 52 1059
Phenylalanin 30 170 1059
Tyrosin 40 230 1059
Threonin 30 170 1059
Tryptofan 11 61 1059
Valin 32 180 1059
Arginin 40 230 1059
Histidin 18 100 1059
Alanin 28 160 1059
Asparaginsyre 125 710 1059
Glutaminsyre 299 1700 1059
Glycin 32 180 1059
Prolin 35 200 1059
Serin 39 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 T 52.0
Serotonin 0,320 mg 6 T 52.0
Cholin 6,70 mg 1 2187
Tyramin 0,400 mg 4 T 52.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby