DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 655
Jomfruhummer, rå
Engelsk navn
Norway lobster, raw
Taxonomisk navn
Nephrops norvegicus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 393 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 395 kJ 1003
Energi (kcal) 93 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 93 kcal 1003
Protein 19,6 g 16,2 - 21,6 7 T 654.0
Protein fra Aminosyrer 17,3 g 1003
Protein, deklaration 19,6 g 16,2 - 21,6 7 T 654.0
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 654.0
Fedt 1,3 g 0,6 - 1,9 6 T 654.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,85 g 2 1003
Aske 2,4 g 1,2 - 3,4 4 T 654.0
Tørstof 24,0 g 18,8 - 28,5 10 T 654.0
Vand 76,0 g 71,5 - 81,2 10 T 654.0
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 3 T 654.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,50 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,50 mg T 654.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,130 mg 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,01000 mg 1 1022
Niacinækvivalent 5,66 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1,9 - 2,14 2 T 654.0
B6-vitamin 0,210 mg 1 T 654.0
Pantotensyre 1,50 mg T 654.0
Biotin 5,00 µg T 654.0
Folat 17,0 µg 12,4 - 25,3 4 T 654.0
Frit folat 7,00 µg 5 - 8,9 4 T 654.0
B12-vitamin 0,900 µg 1 1044
C-vitamin 3,00 mg 1003
Ascorbinsyre 3,00 mg 0,0 - 5 6 T 654.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 341 mg 306 - 377 2 1058
Kalium 213 mg 172 - 254 2 1058
Calcium 48,0 mg T 654.0
Magnesium 67,5 mg 66 - 69 2 1058
Jern 2,00 mg 1,51 - 2,42 2 1043
Kobber 0,700 mg T 654.0
Zink 4,60 mg T 654.0
Mangan 0,0400 mg T 654.0
Krom 2,70 µg 1,9 - 3,4 8 1812, 1906
Molybdæn 23,0 µg T 654.0
Selen 55,0 µg 46 - 74,7 8 1812, 1906
Fosfor 144 mg T 654.0
Jod 240 µg 86 - 582 4 1041
Nikkel 6,70 µg 3,1 - 19,3 8 1812, 1906
Kviksølv 8,75 µg 6,4 - 12,6 8 1812, 1906
Arsen 1060 µg 563 - 1680 8 1812, 1906
Cadmium 6,05 µg 1 - 13,6 8 1812, 1906
Bly 4,75 µg 3 - 9 8 1812, 1906
Sum mineraler 816 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,800 g T 654.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 T 654.0
C14:0 0,015 1,47 T 654.0
C15:0 0,010 1,01 T 654.0
C16:0 0,109 10,8 T 654.0
C17:0 0,015 1,47 T 654.0
C18:0 0,050 4,97 T 654.0
C20:0 0,000 0,0 T 654.0
C22:0 0,000 0,0 T 654.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 654.0
C16:1,n-7 0,059 5,88 T 654.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 654.0
C18:1,n-9 0,178 17,7 T 654.0
C20:1,n-11 0,040 3,95 T 654.0
C22:1,n-9 0,044 4,41 T 654.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,040 3,95 T 654.0
C18:3,n-3 0,054 5,42 T 654.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 654.0
C20:4,n-6 0,005 0,452 T 654.0
C20:5,n-3 0,251 25,1 T 654.0
C22:5,n-3 0,015 1,47 T 654.0
C22:6,n-3 0,118 11,7 T 654.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,198 19,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,320 32 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,482 48,1 1003
Sum fedtsyrer 1,001 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,438 43,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,044 4,41 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 95 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,136 T 654.0
Isoleucin 909 290 T 654.0
Leucin 1690 540 T 654.0
Lysin 1540 490 T 654.0
Methionin 564 180 T 654.0
Cystin 251 80 T 654.0
Phenylalanin 784 250 T 654.0
Tyrosin 721 230 T 654.0
Threonin 909 290 T 654.0
Tryptofan 220 70 T 654.0
Valin 941 300 T 654.0
Arginin 1630 520 T 654.0
Histidin 376 120 T 654.0
Alanin 1320 420 T 654.0
Asparaginsyre 2130 680 T 654.0
Glutaminsyre 3070 980 T 654.0
Glycin 1290 410 T 654.0
Prolin 847 270 T 654.0
Serin 1000 320 T 654.0
Sum essentielle Aminosyrer 7930 T 654.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 12260 T 654.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 70,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,770 T 654.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby