DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 665
Hvedebrød, groft, fiberbrød
Engelsk navn
Wheat bread, with wheat bran
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 914 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 930 kJ 1003
Energi (kcal) 216 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 220 kcal 1003
Protein 9,8 g 8,69 - 11,7 6 1066
Protein, deklaration 10,7 g 9,53 - 12,9 6 1066
Kulhydrat difference 42,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 37,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 37,4 g 1003
Kostfibre 5,2 g 3,2 - 8,48 22 T 672.0
Fedt 1,9 g 1,3 - 2,6 6 1066
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,24 g 6 1003
Aske 2,6 g 2,5 - 2,92 6 1066
Tørstof 56,9 g 54 - 60,4 6 1066
Vand 43,1 g 39,6 - 46 6 1066
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 852.0
alfa-Tokotrienol 0,1000 mg 0,05 - 0,13 4 T 852.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,450 mg 0,23 - 0,61 6 1066
Riboflavin (B2-vitamin) 0,440 mg 0,27 - 0,58 6 1066
Niacinækvivalent 1,35 NE 3 1003
Niacin 1,000 mg 0,77 - 1,24 10 T 852.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,069 - 0,099 9 T 852.0
Pantotensyre 0,500 mg T 1212.0
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3 4 T 1212.0
Folat 21,0 µg 17 - 27 4 T 1212.0
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 495 mg 446 - 541 6 1066
Kalium 326 mg 246 - 473 6 1066
Calcium 190 mg 132 - 224 6 1066
Magnesium 64,9 mg 43,4 - 81,5 6 1066
Jern 4,68 mg 4,21 - 5,12 6 1066
Kobber 0,220 mg 0,11 - 0,44 31 1104
Zink 1,43 mg 0,909 - 1,83 6 1066
Mangan 0,600 mg 0,52 - 0,67 5 T 852.0
Krom 7,00 µg 5,9 2,9 - 11,9 13 1506
Molybdæn 0 µg 5 T 852.0
Selen 7,50 µg 4,1 1,3 - 17,8 13 1506
Fosfor 88,0 mg T 852.0
Jod 25,2 µg 1 2197
Nikkel 35,9 µg 34,5 14,5 - 66,6 13 1506
Kviksølv 0,400 µg 0,0 0,0 - 1,7 13 1506
Arsen 0,0400 µg 0,0 0,0 - 0,5 13 1506
Cadmium 4,10 µg 3,9 1,8 - 6,7 13 1506
Bly 7,30 µg 5,6 0,0 - 26,1 13 1506
Sum mineraler 1170 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0,0 - 0,7 8 1104
Glukose 0,200 g 0,0 - 0,6 8 1104
Sum monosakkarider 0,400 g 1003
Sakkarose 0,1000 g 0,0 - 0,3 8 1104
Sum disakkarider 0,1000 g 1003
Sum sukkerarter 0,500 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 36,9 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 T 1523.0
C10:0 0,000 0,0 T 1523.0
C12:0 0,000 0,0 T 1523.0
C14:0 0,012 0,752 T 1523.0
C16:0 0,382 23,4 T 1523.0
C18:0 0,051 3,13 T 1523.0
C20:0 0,005 0,297 T 1523.0
C22:0 0,008 0,492 T 1523.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 T 1523.0
C18:1,n-7 0,032 1,93 T 1523.0
C18:1,n-9 0,651 39,9 T 1523.0
C20:1,n-11 0,011 0,663 T 1523.0
C18:1,trans 0,000 0,0 T 1523.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,408 25 T 1523.0
C18:3,n-3 0,070 4,31 T 1523.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,459 28,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,693 42,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,478 29,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,630 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 4,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,408 25 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,719 1066
Isoleucin 340 250 T 852.0
Leucin 580 430 T 852.0
Lysin 190 140 T 852.0
Methionin 130 93 T 852.0
Cystin 150 110 T 852.0
Phenylalanin 410 300 T 852.0
Tyrosin 190 140 T 852.0
Threonin 230 170 T 852.0
Tryptofan 81 60 T 852.0
Valin 390 290 T 852.0
Arginin 310 230 T 852.0
Histidin 180 130 T 852.0
Alanin 260 190 T 852.0
Asparaginsyre 380 280 T 852.0
Glutaminsyre 2490 1840 T 852.0
Glycin 320 240 T 852.0
Prolin 890 660 T 852.0
Serin 410 300 T 852.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 27,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,858 T 1523.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby