DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 665
Hvedebrød, groft, fiberbrød
Engelsk navn
Wheat bread, with wheat bran
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
FCF 0,858 T 1523
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 914 kJ 1003
Energi, kcal 216 kcal 1003
Nitrogen, total 1,719 g 1,52 - 2,07 6 1066
Protein, videnskabelig 9,8 g 8,69 - 11,7 6 1066
Protein, deklaration 10,7 g 9,53 - 12,9 6 1066
Kulhydrat, difference 42,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 37,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 36,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 5,2 g 3,2 - 8,48 22 T 672
Fedt, total 1,9 g 1,3 - 2,6 6 1066
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,6 g 2,5 - 2,92 6 1066
Tørstof 56,9 g 54 - 60,4 6 1066
Vand 43,1 g 39,6 - 46 6 1066
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 852
alfa-tokotrienol 0,1000 mg 0,05 - 0,13 4 T 852
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,450 mg 0,23 - 0,61 6 1066
B2-vitamin, riboflavin 0,440 mg 0,27 - 0,58 6 1066
Niacinækvivalent 1,72 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,77 - 1,24 10 T 852
B6-vitamin 0,0900 mg 0,069 - 0,099 9 T 852
Pantothensyre 0,500 mg T 1212
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3 4 T 1212
Folat 21,0 µg 17 - 27 4 T 1212
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 495 mg 446 - 541 6 1066
Kalium, K 326 mg 246 - 473 6 1066
Calcium, Ca 190 mg 132 - 224 6 1066
Magnesium, Mg 64,9 mg 43,4 - 81,5 6 1066
Fosfor, P 88,0 mg T 852
Jern, Fe 4,68 mg 4,21 - 5,12 6 1066
Kobber, Cu 0,220 mg 0,11 - 0,44 31 1104
Zink, Zn 1,43 mg 0,909 - 1,83 6 1066
Jod, I 22,0 µg 21,9 20,9 - 22,8 5 T 462
Mangan, Mn 0,600 mg 0,52 - 0,67 5 T 852
Chrom, Cr 7,00 µg 5,9 2,9 - 11,9 13 1506
Selen, Se 7,50 µg 4,1 1,3 - 17,8 13 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 5 T 852
Nikkel, Ni 35,9 µg 34,5 14,5 - 66,6 13 1506
Kviksølv, Hg 0,400 µg 0 0 - 1,7 13 1506
Arsen, As 0,0400 µg 0 0 - 0,5 13 1506
Cadmium, Cd 4,10 µg 3,9 1,8 - 6,7 13 1506
Bly, Pb 7,30 µg 5,6 0 - 26,1 13 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0 - 0,7 8 1104
Glukose 0,200 g 0 - 0,6 8 1104
Monosaccharider, total 0,400 g 1003
Sakkarose 0,1000 g 0 - 0,3 8 1104
Disaccharider, total 0,1000 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 0,500 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 T 1523
C10:0 0,000 0 T 1523
C12:0 0,000 0 T 1523
C14:0 0,012 0,752 T 1523
C16:0 0,382 23,4 T 1523
C18:0 0,051 3,13 T 1523
C20:0 0,005 0,297 T 1523
C22:0 0,008 0,492 T 1523
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 T 1523
C18:1,n-9 0,651 39,9 T 1523
C18:1,n-7 0,032 1,93 T 1523
C20:1,n-11 0,011 0,663 T 1523
C18:1,trans 0,000 0 T 1523
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,408 25 T 1523
C18:3,n-3 (ALA) 0,070 4,31 T 1523
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,459 28,1 1003
Sum monoumættede 0,693 42,5 1003
Sum polyumættede 0,478 29,3 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 1,630 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 4,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,408 25 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 430 250 T 852
Leucin 739 430 T 852
Lysin 241 140 T 852
Methionin 160 93 T 852
Cystin 189 110 T 852
Phenylalanin 516 300 T 852
Tyrosin 241 140 T 852
Threonin 292 170 T 852
Tryptofan 103 60 T 852
Valin 499 290 T 852
Arginin 395 230 T 852
Histidin 223 130 T 852
Alanin 327 190 T 852
Asparaginsyre 481 280 T 852
Glutaminsyre 3160 1840 T 852
Glycin 413 240 T 852
Prolin 1140 660 T 852
Serin 516 300 T 852

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby