DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 671
Creme fraiche 18 %
Engelsk navn
Cream, cultured, 18 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 793 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 791 kJ 1003
Energi (kcal) 192 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 192 kcal 1003
Protein 2,8 g 1,78 - 4,33 22 2092, 1236
Protein fra Aminosyrer 2,3 g 1003
Protein, deklaration 2,8 g 1,75 - 4,25 22 2092, 1236
Kulhydrat difference 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 18,6 g 16,3 - 20,8 114 2092, 1236, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 2 1003
Aske 0,6 g 0,6 0,56 - 0,77 2 2092, 1001
Tørstof 25,6 g 24,7 - 26,9 114 2092, 1236, 2193
Vand 74,4 g 73,1 - 75,2 114 2092, 1236, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 133 RE 1003
Retinol 119 µg 119,0 101 - 137 2 2092
beta-Caroten 82,0 µg 1003
D-vitamin 0,220 µg 1003
D3-vitamin 0,220 µg 1003
E-vitamin 0,260 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,260 mg 0,26 0,06 - 0,46 2 2092
K1-vitamin 0,905 µg 0,0 - 1,35 2 1655, 2193
Menaquinon 4 3,81 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 0,263 µg 2 2193
Menaquinon 8 1,47 µg 2 2193
Menaquinon 9 7,36 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,601 µg 2 2193
K2-vitamin 9,50 µg
K-vitamin 10,4 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0320 mg 1 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,158 - 0,195 4 1046
Niacinækvivalent 0,587 NE 1003
Niacin 0,0700 mg 0,066 - 0,073 2 1046
B6-vitamin 0,0340 mg 0,033 - 0,035 2 1046
Pantotensyre 0,300 mg 1001
Biotin 1,40 µg 1001
Folat 10,00 µg 6 1803
B12-vitamin 0,200 µg 0,16 - 0,25 2 1046
C-vitamin 0,1000 mg 1003
Ascorbinsyre 0,1000 mg 0,1 - 0,3 24 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 30,0 mg 30,0 30 - 30 2 2092
Kalium 123 mg 122,5 118 - 127 2 2092
Calcium 98,4 mg 87 - 139 27 2092, 1232
Magnesium 9,91 mg 8,5 - 11,3 27 2092, 1232
Jern 0,0240 mg 0,024 0,021 - 0,027 2 2092
Kobber 0,0150 mg 0,015 0,014 - 0,016 2 2092
Zink 0,344 mg 0,28 - 0,46 18 2092, 1234
Mangan 0,00300 mg 0,003 0,002 - 0,004 2 2092
Krom 0,250 µg 0,25 0,14 - 0,36 2 2092
Selen 2,20 µg 2,2 1 - 3,4 2 2092
Fosfor 76,9 mg 57 - 101 27 2092, 1232
Chlorid 0,0700 mg 0,07 0,07 - 0,07 2 2092
Jod 10,1 µg 10,1 7,2 - 13 2 2092
Nikkel 0,920 µg 0,92 0,69 - 1,15 2 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Sum mineraler 338 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 0,0 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 2,84 g 2,39 - 3,27 23 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 2,84 g 1003
Sum sukkerarter 2,84 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,700 g 0,47 - 0,93 21 1224
D-mælkesyre 0 g 11 1224
Citronsyre 0 g 11 1224
Sum organiske syrer 0,700 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,690 3,93 2092
C6:0 0,482 2,74 2092
C8:0 0,274 1,55 2092
C10:0 0,601 3,42 2092
C12:0 0,672 3,83 2092
C14:0 1,927 10,9 2092
C15:0 0,190 1,08 2092
C16:0 5,430 30,9 2092
C18:0 2,159 12,3 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,149 0,847 2092
C16:1,n-7 0,238 1,35 2092
C18:1,n-7 0,131 0,745 2092
C18:1,n-9 3,206 18,2 2092
C18:1,trans 0,601 3,42 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,309 1,76 2092
C18:2,konjugeret 0,065 0,372 2092
C18:3,n-3 0,095 0,542 2092
C18:2,trans 0,125 0,711 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,202 1,15 2092
Sum mættede fedtsyrer 12,424 70,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,723 21,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,470 2,67 1003
Sum transfedtsyrer 0,726 4,13 1003
Sum fedtsyrer 17,545 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,095 0,542 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,309 1,76 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 61 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,443 2092, 1236
Isoleucin 151 340 1059
Leucin 261 590 1059
Lysin 230 520 1059
Methionin 62 140 1059
Cystin 23 51 1059
Phenylalanin 133 300 1059
Tyrosin 120 270 1059
Threonin 93 210 1059
Tryptofan 31 70 1059
Valin 182 410 1059
Arginin 102 230 1059
Histidin 71 160 1059
Alanin 89 200 1059
Asparaginsyre 213 480 1059
Glutaminsyre 447 1010 1059
Glycin 66 150 1059
Prolin 217 490 1059
Serin 151 340 1059
Sum essentielle Aminosyrer 1213,07
Sum ikke essentielle aminosyrer 1426,02
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Cholin 19,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby