Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 676
Sigtebrød
Engelsk navn
Bread, white
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,75
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1053 kJ 1003
Energi, kcal 252 kcal 1003
total-N 1,322 g 1,136 - 1,58 16 1011, 1257, 1834
Protein, total 7,6 g 6,532 - 9,085 16 1011, 1257, 1834
Protein, deklaration 8,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 50,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 46,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 45,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,7 g 2,7 - 5,3 16 1011, 1257, 1834
Fedt, total 2,8 g 1,3 - 4,75 16 1011, 1257, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,12 - 2,02 16 1011, 1257, 1834
Tørstof 62,2 g 56,0 - 65,7 16 1011, 1257, 1834
Vand 37,8 g 34,300 - 44,000 16 1011, 1257, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 66,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,250 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,250 mg 0,20 - 0,31 4 1034
alfa-tokotrienol 0,050 mg 0,04 - 0,06 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,154 mg 0,116 - 0,207 16 1011, 1257, 1834
B2-vitamin, riboflavin 0,067 mg 0,043 - 0,102 16 1011, 1257, 1834
Niacin 1,35 NE 1003
niacin 0,700 mg 0,54 - 0,96 10 1018
B6-vitamin 0,072 mg 0,052 - 0,123 20 1011, 1072, 1257, 1834
Pantothensyre 0,300 mg 1347
Biotin 3,00 µg 1347
Folat 36,5 µg 18 - 47 18 1257, 1803, 1834
Frit folat 8,00 µg 4,9 - 12,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 820 mg 850 580 - 1010 8 1257
Natrium, Na 457 mg 296 - 604 22 1011, 1066, 1257, 1834
Kalium, K 141 mg 102 - 212 16 1011, 1257, 1834
Calcium, Ca 22,8 mg 15,9 - 38 16 1011, 1257, 1834
Magnesium, Mg 21,0 mg 13 - 45,4 16 1011, 1257, 1834
Phosphor, P 105 mg 71 - 167 16 1011, 1257, 1834
Jern, Fe 0,908 mg 0,6 - 1,39 16 1011, 1257, 1834
Kobber, Cu 0,121 mg 0,09 - 0,20 19 1104, 1257
Zink, Zn 0,703 mg 0,43 - 1,43 16 1011, 1257, 1834
Jod, I 2,60 µg 1,45 - 5,2 6 1055
Chrom, Cr 7,20 µg 5,20 1,6 - 15,5 9 1506
Selen, Se 2,18 µg <2,35 - 3,6 8 1815, 1846
Nikkel, Ni 7,93 µg 2,2 - 27,0 8 1815, 1846
Kviksølv, Hg 0,420 µg 0,000 0 - 2,80 9 1506
Arsen, As 0,400 µg 0,000 0 - 1,90 9 1506
Cadmium, Cd 7,28 µg 1,40 - 10,6 8 1815, 1846
Bly, Pb 0,848 µg <1,8 - 1,7 8 1815, 1846
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,015 mg 0 - 0,04 1488
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,100 g 0 - 0,2 4 1104
Glucose 0,050 g 4 1104
Monosaccharider, total 0,150 g 1003
Lactose 0 g 1337
Maltose 1,37 g 1337
Saccharose 0,050 g 4 1104
Disaccharider, total 1,42 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,57 g 1003
Stivelse 44,3 g 37,8 - 50,1 16 1257, 1273
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,346 17,5 T 42
C18:0 0,001 0,05 T 42
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,271 13,7 T 42
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,19 60,4 T 42
C18:3,n-3 0,163 8,24 T 42
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 42
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,347 17,6 1003
Sum monoumættede 0,271 13,7 1003
Sum polyumættede 1,36 68,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,97 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,163 8,26 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,19 60,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 331 250 1059
Leucin 568 430 1059
Lysin 238 180 1059
Methionin 116 88 1059
Cystin 132 100 1059
Phenylalanin 383 290 1059
Tyrosin 159 120 1059
Threonin 238 180 1059
Tryptofan 81 61 1059
Valin 410 310 1059
Arginin 344 260 1059
Histidin 172 130 1059
Alanin 291 220 1059
Asparaginsyre 449 340 1059
Glutaminsyre 2410 1820 1059
Glycin 331 250 1059
Prolin 846 640 1059
Serin 397 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby