DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 676
Sigtebrød
Engelsk navn
Bread, white
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1053 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1054 kJ 1003
Energi (kcal) 249 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 249 kcal 1003
Protein 7,6 g 6,53 - 9,08 16 1011, 1834, 1257
Protein fra Aminosyrer 6,8 g 1003
Protein, deklaration 8,3 g 7,1 - 9,87 16 1011, 1834, 1257
Kulhydrat difference 50,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 46,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 45,8 g 1003
Kostfibre 3,7 g 2,7 - 5,3 16 1011, 1834, 1257
Fedt 2,8 g 1,3 - 4,75 16 1011, 1834, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,14 g 22 1003
Aske 1,6 g 1,12 - 2,02 16 1011, 1834, 1257
Tørstof 62,2 g 56 - 65,7 16 1011, 1834, 1257
Vand 37,8 g 34,3 - 44 16 1011, 1834, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 66,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,250 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,250 mg 0,2 - 0,31 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,0500 mg 0,04 - 0,06 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,154 mg 0,116 - 0,207 16 1011, 1834, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0672 mg 0,043 - 0,102 16 1011, 1834, 1257
Niacinækvivalent 1,34 NE 1003
Niacin 0,700 mg 0,54 - 0,96 10 1018
B6-vitamin 0,0725 mg 0,052 - 0,123 20 1011, 1072, 1834, 1257
Pantotensyre 0,300 mg 1347
Biotin 3,00 µg 1347
Folat 36,5 µg 18 - 47 18 1803, 1834, 1257
Frit folat 8,00 µg 4,9 - 12,2 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 457 mg 296 - 604 22 1011, 1066, 1834, 1257
Kalium 141 mg 102 - 212 16 1011, 1834, 1257
Calcium 22,8 mg 15,9 - 38 16 1011, 1834, 1257
Magnesium 21,0 mg 13 - 45,4 16 1011, 1834, 1257
Jern 0,908 mg 0,6 - 1,39 16 1011, 1834, 1257
Kobber 0,121 mg 0,09 - 0,2 19 1104, 1257
Zink 0,703 mg 0,43 - 1,43 16 1011, 1834, 1257
Krom 7,20 µg 5,2 1,6 - 15,5 9 1506
Selen 2,18 µg 1,9 - 3,6 8 1815, 1846
Fosfor 105 mg 71 - 167 16 1011, 1834, 1257
Chlorid 820 mg 850,0 580 - 1010 8 1257
Jod 23,3 µg 1 2197
Nikkel 7,93 µg 2,2 - 27 8 1815, 1846
Kviksølv 0,420 µg 0,0 0,0 - 2,8 9 1506
Arsen 0,400 µg 0,0 0,0 - 1,9 9 1506
Cadmium 7,28 µg 1,4 - 15,9 8 1815, 1846
Bly 0,847 µg 0,0 - 1,8 8 1815, 1846
Sum mineraler 1570 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 0,0 - 0,2 4 1104
Glukose 0,0500 g 4 1104
Sum monosakkarider 0,150 g 1003
Laktose 0 g 1337
Maltose 1,37 g 1337
Sakkarose 0,0500 g 4 1104
Sum disakkarider 1,42 g 1003
Sum sukkerarter 1,57 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 44,3 g 37,8 - 50,1 16 1273, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 T 42.0
C18:0 T 42.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 T 42.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 T 42.0
C18:3,n-3 T 42.0
C20:4,n-6 T 42.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 2,256 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,322 1011, 1834, 1257
Isoleucin 330 250 1059
Leucin 568 430 1059
Lysin 238 180 1059
Methionin 116 88 1059
Cystin 132 100 1059
Phenylalanin 383 290 1059
Tyrosin 159 120 1059
Threonin 238 180 1059
Tryptofan 81 61 1059
Valin 410 310 1059
Arginin 344 260 1059
Histidin 172 130 1059
Alanin 291 220 1059
Asparaginsyre 449 340 1059
Glutaminsyre 2410 1820 1059
Glycin 330 250 1059
Prolin 846 640 1059
Serin 397 300 1059
Sum essentielle Aminosyrer 2536,68
Sum ikke essentielle aminosyrer 5353,59
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0150 mg 0,0 - 0,04 1488
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 8,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0150 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,75 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby