DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 680
Grønne bønner, konserves
Engelsk navn
Beans, green, canned
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 103 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 103 kJ 1003
Energi (kcal) 25 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 25 kcal 1003
Protein 1,5 g 1,3 - 1,8 4 1825
Protein fra Aminosyrer 1,0 g 1003
Protein, deklaration 1,5 g 1,3 - 1,8 4 1825
Kulhydrat difference 5,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 2,4 g 1,9 - 3 4 1825
Fedt 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,65 g 58 1003
Aske 1,2 g 1 - 1,5 4 1825
Tørstof 8,2 g 6,5 - 10,1 8 1808, 1825
Vand 91,8 g 89,9 - 93,5 8 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 64,5 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 387 µg 379,0 359 - 430 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1001
E-vitamin 0,250 α-TE
alfa-Tokoferol 0,250 mg 0,19 - 0,28 2 1034
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0600 mg 1 1022
Niacinækvivalent 0,376 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,05 - 0,2 4 1018
B6-vitamin 0,0300 mg 6 1938
Pantotensyre 0,0900 mg 0,07 - 0,11 1343
Folat 13,0 µg 10 - 16 1343
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 3,40 mg 1003
Ascorbinsyre 3,40 mg 1073 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 259 mg 58 1938
Kalium 92,0 mg 701 1938
Calcium 47,3 mg 32,1 - 56 6 1015
Magnesium 13,0 mg 1349
Jern 0,550 mg 0,14 - 0,74 5 1043
Kobber 0,230 mg 0,22 - 0,23 1343
Zink 0,250 mg 1001
Mangan 0,0240 mg 1349
Selen 0,900 µg 1349
Fosfor 30,5 mg 21,2 - 36,2 6 1015
Jod 1,60 µg 0,5 - 2,9 4 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,000 g 1,0 1 - 1 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,10 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,077 32 T 764.0
C18:0 0,011 4,4 T 764.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 3,77 T 764.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,066 27,6 T 764.0
C18:3,n-3 0,077 32 T 764.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,088 36,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,009 3,77 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,143 59,7 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,077 32 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,066 27,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,240 1825
Isoleucin 58 240 T 764.0
Leucin 84 350 T 764.0
Lysin 91 380 T 764.0
Methionin 22 91 T 764.0
Cystin 6 25 T 764.0
Phenylalanin 41 170 T 764.0
Tyrosin 31 130 T 764.0
Threonin 62 260 T 764.0
Tryptofan 17 69 T 764.0
Valin 74 310 T 764.0
Arginin 55 230 T 764.0
Histidin 29 120 T 764.0
Alanin 74 310 T 764.0
Asparaginsyre 204 850 T 764.0
Glutaminsyre 156 650 T 764.0
Glycin 50 210 T 764.0
Prolin 46 190 T 764.0
Serin 106 440 T 764.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 14,7 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 45 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 764.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby