Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 681
Linser, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, dried
Taxonomisk navn
Lens culinaris (L.) Medikus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1466 kJ 1003
Energi, kcal 350 kcal 1003
total-N 4,192 g 3,824 - 4,480 6 1825
Protein, total 26,2 g 23,900 - 28,000 6 1825
Protein, deklaration 26,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 59,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 50,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 50,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 8,7 g 6,0 - 11,9 6 1825
Fedt, total 2,5 g 2,0 - 2,9 6 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,4 g 2,0 - 2,9 6 1825
Tørstof 90,3 g 88,300 - 91,400 6 1825
Vand 9,7 g 8,600 - 11,700 6 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 60,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
B1-vitamin 0,500 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 1344
Niacin 6,20 NE 1003
niacin 2,00 mg 1344
B6-vitamin 0,556 mg 0,508 - 0,649 3 1072
Pantothensyre 1,36 mg 1352
Folat 35,0 µg 1344
Frit folat 25,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 36,0 mg 1344
Kalium, K 670 mg 1344
Calcium, Ca 55,7 mg 33,8 - 109 12 1015
Magnesium, Mg 77,0 mg 1344
Phosphor, P 371 mg 285 - 425 12 1015
Jern, Fe 6,50 mg 3,8 - 7,9 3 1043
Kobber, Cu 0,670 mg 1 1518
Zink, Zn 3,06 mg 1 1518
Jod, I 0,700 µg 0,55 - 0,8 3 1055
Chrom, Cr 13,1 µg 0,9 - 45,2 13 1079, 1802
Selen, Se 12,0 µg 0 - 30 4 1079
Molybdæn, Mo 69,0 µg 1349
Nikkel, Ni 248 µg 134,6 - 388,3 19 1849, 1850
Kviksølv, Hg 0,100 µg 0 - 0,4 4 1079
Arsen, As 0 µg 4 1079
Cadmium, Cd 0,879 µg 0,0 - 3,7 19 1849, 1850
Bly, Pb 9,52 µg 0,0 - 31,1 19 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 2,40 g 1344
Stivelse 50,8 g 1344
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1130 270 1344
Leucin 2010 480 1344
Lysin 1890 450 1344
Methionin 210 50 1344
Cystin 252 60 1344
Phenylalanin 1380 330 1344
Tyrosin 838 200 1344
Threonin 1050 250 1344
Tryptofan 252 60 1344
Valin 1300 310 1344
Arginin 2260 540 1344
Histidin 713 170 1344
Alanin 1130 270 1344
Asparaginsyre 3020 720 1344
Glutaminsyre 4360 1040 1344
Glycin 1090 260 1344
Prolin 1130 270 1344
Serin 1380 330 1344

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby