DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 681
Linser, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, dried
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1466 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1512 kJ 1003
Energi (kcal) 347 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 358 kcal 1003
Protein 26,2 g 23,9 - 28 6 1825
Protein fra Aminosyrer 21,9 g 1003
Protein, deklaration 26,2 g 23,9 - 28 6 1825
Kulhydrat difference 59,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 50,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 53,2 g 1003
Kostfibre 8,7 g 6 - 11,9 6 1825
Fedt 2,5 g 2 - 2,9 6 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 1003
Aske 2,4 g 2 - 2,9 6 1825
Tørstof 90,3 g 88,3 - 91,4 6 1825
Vand 9,7 g 8,6 - 11,7 6 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 10,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 60,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,500 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 1344
Niacinækvivalent 6,19 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1344
B6-vitamin 0,556 mg 0,508 - 0,649 3 1072
Pantotensyre 1,36 mg 1352
Folat 35,0 µg 1344
Frit folat 25,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 36,0 mg 1344
Kalium 670 mg 1344
Calcium 55,7 mg 33,8 - 109 12 1015
Magnesium 77,0 mg 1344
Jern 6,50 mg 3,8 - 7,9 3 1043
Kobber 0,670 mg 1 1518
Zink 3,06 mg 1 1518
Krom 13,1 µg 0,9 - 45,2 13 1079, 1802
Molybdæn 69,0 µg 1349
Selen 12,0 µg 0,0 - 30 4 1079
Fosfor 371 mg 285 - 425 12 1015
Jod 0,700 µg 0,55 - 0,8 3 1055
Nikkel 248 µg 134 - 388 19 1849, 1850
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 - 0,4 4 1079
Arsen 0 µg 4 1079
Cadmium 0,879 µg 0,0 - 3,7 19 1849, 1850
Bly 9,52 µg 0,0 - 31,1 19 1849, 1850
Sum mineraler 1220 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,40 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 50,8 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,379 2132
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,500 2132
Sum flerumættede fedtsyrer 1,137 2132
Sum fedtsyrer 2,000 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,250 2132
Sum n-6 fedtsyrer 0,886 2132
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,192 1825
Isoleucin 1130 270 1344
Leucin 2010 480 1344
Lysin 1890 450 1344
Methionin 210 50 1344
Cystin 252 60 1344
Phenylalanin 1380 330 1344
Tyrosin 838 200 1344
Threonin 1050 250 1344
Tryptofan 252 60 1344
Valin 1300 310 1344
Arginin 2260 540 1344
Histidin 713 170 1344
Alanin 1130 270 1344
Asparaginsyre 3020 720 1344
Glutaminsyre 4360 1040 1344
Glycin 1090 260 1344
Prolin 1130 270 1344
Serin 1380 330 1344
Sum essentielle Aminosyrer 9935,04
Sum ikke essentielle aminosyrer 15468,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 96,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby