DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 685
Brøndkarse, rå
Engelsk navn
Watercress, raw
Taxonomisk navn
Nasturtium officinalis R. Br.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 87 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 77 kJ 1003
Energi, kcal 18 kcal 1003
Nitrogen, total 0,272 g 0,272 0,272 - 0,272 1 1825
Protein, videnskabelig 1,7 g 1,7 1,7 - 1,7 1 1825
Protein, deklaration 1,7 g 1,7 1,7 - 1,7 1 1825
Kulhydrat, difference 3,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,2 g 1 1825
Fedt, total 0,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 1 1825
Tørstof 5,9 g 4,9 - 100 3 1825, 1808
Vand 94,1 g 0 - 95,1 3 1825, 1808
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 334 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,000 α-TE
alfa-tokoferol 1,000 mg 1344
B1-vitamin 0,1000 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,1000 mg 1344
Niacinækvivalent 0,972 NE 1003
Niacin 0,600 mg 1344
B6-vitamin 0,130 mg 1344
Pantothensyre 0,1000 mg 1344
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 9,00 µg 1938
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 60,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 60,0 mg 40 - 80 1344
beta-caroten 4010 µg 3390 - 4640 2 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 60,0 mg 1344
Kalium, K 310 mg 1344
Calcium, Ca 82,8 mg 69 - 95,1 6 1015
Magnesium, Mg 17,0 mg 1344
Fosfor, P 68,3 mg 46,8 - 91,4 6 1015
Jern, Fe 1,60 mg 1344
Kobber, Cu 0,140 mg 1344
Zink, Zn 0,200 mg 1344
Jod, I 13,5 µg 4,3 - 47 8 T 8
Mangan, Mn 0,500 mg 1351
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,310 mg 1346
Organiske syrer, tot. 0,310 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0,600 g 1344
Stivelse 0,1000 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Fedtsyrer, total 0,160 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 68 250 1342
Leucin 122 450 1342
Lysin 98 360 1342
Methionin 15 54 1342
Cystin 5 19 1342
Phenylalanin 84 310 1342
Tyrosin 46 170 1342
Threonin 98 360 1342
Tryptofan 22 82 1342
Valin 101 370 1342
Arginin 112 410 1342
Histidin 30 110 1342
Alanin 101 370 1342
Asparaginsyre 139 510 1342
Glutaminsyre 141 520 1342
Glycin 82 300 1342
Prolin 71 260 1342
Serin 44 160 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby