DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 698
Lever, kalv, rå
Engelsk navn
Liver, calf, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 551 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Protein 20,4 g 1 2176
Protein fra Aminosyrer 16,7 g 1003
Protein, deklaration 20,4 g 1 2176
Kulhydrat difference 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,9 g 1 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 1 1003
Aske 1,4 g 1 2176
Tørstof 29,2 g 1 2176
Vand 70,8 g 1 2176
Nitrogen 3,270 g 1 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15000 RE 1003
Retinol 15000 µg 1 2176
beta-Caroten 94,7 µg 1 2176
D-vitamin 1,56 µg 1003
D3-vitamin 0,0500 µg 1 2176
D2-vitamin 0,01000 µg 1 2176
25-hydroxy D3-vitamin 0,530 µg 1 2176
25-hydroxy D2-vitamin 0,0700 µg 1 2176
E-vitamin 0,575 α-TE
alfa-Tokoferol 0,575 mg 1 2176
beta-Tokoferol mg 1 2176
gamma-Tokoferol mg 1 2176
delta-Tokoferol mg 1 2176
K1-vitamin 27,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,150 mg 1 2176
Riboflavin (B2-vitamin) 3,75 mg 1 2176
Niacinækvivalent 36,5 NE 1003
Niacin 30,8 mg 1 2176
B6-vitamin 0,701 mg 1 2176
Pantotensyre 54,7 mg 54,65 52,4 - 56,9 2 2176
Biotin 135 µg 1 2176
Folat 780 µg 1 2176
Frit folat 190 µg 1344
B12-vitamin 105 µg 1 2176
C-vitamin 18,0 mg 1003
Ascorbinsyre 18,0 mg 1344
Cholin 310 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,0 mg 1 2176
Kalium 340 mg 1 2176
Calcium 4,00 mg 1 2176
Magnesium 18,0 mg 1 2176
Jern 5,00 mg 1 2176
Kobber 13,0 mg 1 2176
Zink 3,70 mg 3,7 3,7 - 3,7 2 1045, 2176
Mangan 0,230 mg 1 2176
Krom µg 1 2176
Molybdæn 130 µg 1 2176
Selen 64,0 µg 1 2176
Fosfor 360 mg 1 2176
Jod 8,00 µg 1 2176
Nikkel 1,14 µg 0,0 - 19,5 118 1886, 1888, 1907, 1909
Kviksølv 0,211 µg 0,0 - 1,3 92 1888, 1909, 1926
Arsen 1,80 µg 1,2 0,33 - 11,2 22 1888
Cadmium 4,08 µg 0,6 - 23,9 92 1886, 1888, 1909
Bly 2,75 µg 0,1 - 16,3 92 1886, 1888, 1909
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 4,60 g 1347
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2176
C6:0 2176
C8:0 2176
C10:0 2176
C12:0 2176
C13:0 2176
C14:0 2176
C15:0 2176
C16:0 0,673 25,6 2176
C17:0 2176
C18:0 0,359 13,7 2176
C20:0 2176
C21:0 2176
C22:0 2176
C23:0 2176
C24:0 2176
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2176
C14:1,n-5 2176
C15:1,n-5 2176
C16:1,n-7 0,151 5,75 2176
C17:1,n-7 2176
C18:1,n-7 2176
C18:1,n-9 1,299 49,5 2176
C20:1,n-9 2176
C20:1,n-11 2176
C22:1,n-9 2176
C22:1,n-11 2176
C24:1,n-9 2176
C14:1,n-5,trans 2176
C16:1,n-7,trans 2176
C18:1,trans 2176
C20:1,trans 2176
C22:1,trans 2176
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2176
C18:3,n-3 2176
C18:3,n-6 2176
C18:4,n-3 2176
C20:2,n-6 2176
C20:3,n-3 2176
C20:3,n-6 2176
C20:4,n-6 2176
C20:5,n-3 2176
C22:2,n-6 2176
C22:4,n-6 2176
C22:5,n-3 2176
C22:5,n-6 2176
C22:6,n-3 2176
C18:2,trans 2176
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,139 5,3 2176
Sum mættede fedtsyrer 1,032 39,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,450 55,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 2176
Sum fedtsyrer 2,621 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 277 mg 1 2176
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 847 2176
Leucin 1790 2176
Lysin 1490 2176
Methionin 497 2176
Cystin 274 2176
Phenylalanin 1040 2176
Tyrosin 664 2176
Threonin 896 2176
Tryptofan 343 2176
Valin 1170 2176
Arginin 1160 2176
Histidin 541 2176
Alanin 1180 2176
Asparaginsyre 1820 2176
Glutaminsyre 2450 2176
Glycin 1260 2176
Prolin 975 2176
Serin 897 2176
Hydroxyprolin 167 2176
Ornitin 52 2176
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0700 mg 1488
Tyramin 27,4 mg 1483
Sum biogene aminer 27,5 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 4 20 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,672 1 2176

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby