DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 701
Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, for toasting, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1077 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1077 kJ 1003
Energi (kcal) 255 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 255 kcal 1003
Protein 7,9 g 7,780 7,46 - 9,12 14 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,0 g 1003
Protein, deklaration 8,7 g 8,531 8,18 - 10 14 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 51,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 47,0 g 1003
Kostfibre 3,3 g 3,0 2,6 - 5,8 14 1309, 1011, 1257
Fedt 2,8 g 2,65 1,7 - 4 14 1309, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,13 g 21 1003
Aske 1,5 g 1,55 1,4 - 1,71 14 1309, 1011, 1257
Tørstof 63,3 g 63,2 61,5 - 65,1 14 1309, 1011, 1257
Vand 36,7 g 36,8 34,9 - 38,5 14 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861.0
beta-Caroten 0 µg T 861.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,161 mg 0,16 0,132 - 0,21 13 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0518 mg 0,049 0,042 - 0,071 14 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,39 NE 1003
Niacin 1,18 mg 1,14 1,03 - 1,4 11 1309
B6-vitamin 0,0763 mg 0,075 0,064 - 0,09 3 1011, 1257
Pantotensyre 0,240 mg 0,235 0,22 - 0,26 6 1309
Biotin 1,72 µg 1,7 1,5 - 1,9 6 1309
Folat 25,0 µg 24,0 18 - 35 13 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 454 mg 474,0 348 - 528 21 1309, 2006, 1011, 1257
Kalium 111 mg 108,0 97 - 129 14 1309, 1011, 1257
Calcium 46,2 mg 43,5 14 - 83 14 1309, 1011, 1257
Magnesium 17,8 mg 17,85 15,9 - 20,5 14 1309, 1011, 1257
Jern 0,961 mg 0,89 0,68 - 1,66 14 1309, 1011, 1257
Kobber 0,102 mg 0,101 0,089 - 0,114 13 1309, 1257
Zink 0,579 mg 0,585 0,41 - 0,76 14 1309, 1011, 1257
Mangan 0,435 mg 0,42 0,37 - 0,52 11 1309
Krom 6,32 µg 6,2 0,128 - 12,1 11 1309
Selen 1,57 µg 1,5 0,44 - 2,4 11 1309
Fosfor 80,1 mg 78,0 73 - 99,5 14 1309, 1011, 1257
Chlorid 774 mg 810,0 630 - 890 20 1309, 2006, 1257
Jod 23,1 µg 1 2197
Nikkel 3,17 µg 2,73 0,45 - 12,3 11 1309
Cadmium 2,38 µg 2,3 1,7 - 3,2 11 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 44,5 g 40,6 - 47,1 19 1309, 1273, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,010 0,382 1309
C16:0 0,653 25,5 1309
C18:0 0,129 5,05 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,000 0,0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,009 0,341 1309
C18:1,n-7 0,045 1,77 1309
C18:1,n-9 0,891 34,9 1309
C20:1,n-11 0,014 0,553 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,701 27,4 1309
C18:3,n-3 0,099 3,88 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,791 31 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,959 37,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,800 31,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 2,551 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,099 3,88 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,701 27,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,385 1309, 1011, 1257
Isoleucin 346 250 T 861.0
Leucin 596 430 T 861.0
Lysin 194 140 T 861.0
Methionin 129 93 T 861.0
Cystin 152 110 T 861.0
Phenylalanin 416 300 T 861.0
Tyrosin 194 140 T 861.0
Threonin 236 170 T 861.0
Tryptofan 83 60 T 861.0
Valin 402 290 T 861.0
Arginin 319 230 T 861.0
Histidin 180 130 T 861.0
Alanin 263 190 T 861.0
Asparaginsyre 388 280 T 861.0
Glutaminsyre 2550 1840 T 861.0
Glycin 333 240 T 861.0
Prolin 914 660 T 861.0
Serin 416 300 T 861.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 8,10 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,904 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby