DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 708
Høne, kød, rå
Engelsk navn
Chicken, hen, flesh only
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 462 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 462 kJ 1003
Energi (kcal) 110 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 110 kcal 1003
Protein 20,3 g 1342
Protein fra Aminosyrer 16,5 g 1003
Protein, deklaration 20,3 g 1342
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 2,7 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 1 1003
Aske 1,1 g 1342
Tørstof 25,1 g 1342
Vand 74,9 g 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,00 RE 1003
Retinol 9,00 µg 3 - 18 6 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1 2135
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0850 mg 0,05 - 0,13 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,11 - 0,25 3 1022
Niacinækvivalent 10,5 NE 1003
Niacin 6,50 mg 4,1 - 9 2 1018
B6-vitamin 0,600 mg 0,35 - 0,85 2 1025
Pantotensyre 1,03 mg 1938
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 9,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1374
B12-vitamin 0,520 µg 0,4 - 0,6 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 52,0 mg 1 1058
Kalium 247 mg 1 1058
Calcium 7,00 mg 1 1030
Magnesium 23,0 mg 1 1058
Jern 0,800 mg 0,66 - 0,99 6 1043
Kobber 0,136 mg 0,031 - 0,227 5 1102
Zink 1,35 mg 1,01 - 1,73 5 1102
Mangan 0,0220 mg 0,014 - 0,042 4 1348
Krom 2,80 µg 3,6 0,2 - 4,6 3 1506
Molybdæn 0 µg 4 1348
Selen 12,4 µg 12,4 7,1 - 17,7 28 T 795.0
Fosfor 130 mg 120 - 140 4 1348
Jod 0,900 µg 0,8 - 0,95 3 1055
Nikkel 3,90 µg 3,9 2,9 - 5 3 1506
Kviksølv 0,0300 µg 0,0 - 0,1 3 1506
Arsen 1,30 µg 1,2 0,3 - 2,4 3 1506
Cadmium 4,10 µg 2,3 1,6 - 8,3 3 1506
Bly 0,900 µg 0,9 3 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,010 0,476 1342
C14:0 0,021 0,952 1342
C16:0 0,460 21,2 1342
C18:0 0,184 8,52 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,122 5,66 1342
C18:1,n-9 0,707 32,7 1342
C20:1,n-11 0,010 0,476 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,491 22,7 1342
C18:3,n-3 0,021 0,952 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,082 3,81 1342
C20:5,n-3 0,010 0,476 1342
C22:5,n-3 0,010 0,476 1342
C22:6,n-3 0,031 1,42 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,675 31,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,840 38,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,645 29,8 1003
Sum fedtsyrer 2,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,072 3,33 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,573 26,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,253 1342
Isoleucin 1070 330 1342
Leucin 1530 470 1342
Lysin 1720 530 1342
Methionin 553 170 1342
Cystin 260 80 1342
Phenylalanin 813 250 1342
Tyrosin 683 210 1342
Threonin 846 260 1342
Tryptofan 237 73 1342
Valin 1010 310 1342
Arginin 1240 380 1342
Histidin 618 190 1342
Alanin 1110 340 1342
Asparaginsyre 1820 560 1342
Glutaminsyre 3060 940 1342
Glycin 1010 310 1342
Prolin 846 260 1342
Serin 716 220 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 1 1455
Cholin 65,7 mg 1 2187
Tyramin 2,28 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,01000 mg 1 1455
Putrescin 0,590 mg 1 1455
Cadaverin 0,860 mg 1 1455
Spermin 5,82 mg 1 1455
Sum biogene aminer 9,64 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 49 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby