DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 772
Knækbrød, hvede-, fint
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, wheat, fine
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
FCF 0,670
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1684 kJ 1003
Energi, kcal 399 kcal 1003
Nitrogen, total 1,990 g 1 1257
Protein, videnskabelig 11,3 g 1 1257
Protein, deklaration 12,4 g 1 1257
Kulhydrat, difference 72,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 67,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 62,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1003
Kostfibre 4,8 g 1 1257
Fedt, total 8,4 g 1 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,9 g 1 1257
Tørstof 93,6 g 1 1257
Vand 6,4 g 1 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 51,6 RE 1003
Retinol 51,0 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1347
E-vitamin 1,40 α-TE
alfa-tokoferol 1,40 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,332 mg 1 1257
B2-vitamin, riboflavin 0,105 mg 1 1257
Niacinækvivalent 2,45 NE 1003
Niacin 4,80 mg 1948
B6-vitamin 0,160 mg 1 1257
Folat 84,0 µg 1 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1347
beta-caroten 7,00 µg 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 140 mg 130 - 150 5 1348
Chlorid, Cl 690 mg 1 1257
Natrium, Na 394 mg 1 1257
Kalium, K 147 mg 1 1257
Calcium, Ca 116 mg 1 1257
Magnesium, Mg 64,8 mg 1 1257
Fosfor, P 199 mg 1 1257
Jern, Fe 1,92 mg 1 1257
Kobber, Cu 0,260 mg 1 1257
Zink, Zn 1,51 mg 1 1257
Jod, I 1,90 µg 0,4 - 4,4 5 1055
Mangan, Mn 3,50 mg 3,3 - 3,8 5 1348
Chrom, Cr 3,90 µg 1 1506
Selen, Se 2,30 µg 1,1 0 - 10,1 10 T 375
Molybdæn, Mo 10,00 µg 10 - 20 5 1348
Cobolt, Co 7,00 µg 6 - 8 5 1348
Nikkel, Ni 52,7 µg 52,7 1 1506
Fluor, F 100,0 µg 80 - 120 5 1348
Silicium, Si 13,0 mg 7 - 22 5 1348
Rubidium, Rb 470 µg 330 - 630 5 1348
Aluminium, Al 2,10 mg 0,6 - 3,4 5 1348
Bor, B 150 µg 130 - 170 5 1348
Brom, Br 200 µg 100 - 300 5 1348
Kviksølv, Hg 0 µg 1 1506
Arsen, As 0 µg 1 1506
Cadmium, Cd 6,10 µg 1 1506
Bly, Pb 0 µg 1 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0 - 1,4 10 1104
Monosaccharider, total 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Disaccharider, total 1,000 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 1,60 g 1003
Stivelse 61,0 g 1 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,015 0,265 1356
C16:0 1,103 19,6 1356
C18:0 0,062 1,09 1356
Andre mættede fedtsyrer 0,000 0 1356
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
Andre monoumættede fedtsyrer 0,671 11,9 1656
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,553 63,1 1356
C18:3,n-3 (ALA) 0,224 3,98 1356
Andre polyumættede 0 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,180 20,9 1003
Sum monoumættede 0,671 11,9 1003
Sum polyumættede 3,777 67,1 1003
Fedtsyrer, total 5,628 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,224 3,98 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,553 63,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 498 250 1059
Leucin 836 420 1059
Lysin 557 280 1059
Methionin 219 110 1059
Cystin 141 71 1059
Phenylalanin 557 280 1059
Tyrosin 259 130 1059
Threonin 458 230 1059
Tryptofan 147 74 1059
Valin 716 360 1059
Arginin 617 310 1059
Histidin 279 140 1059
Alanin 577 290 1059
Asparaginsyre 915 460 1059
Glutaminsyre 2570 1290 1059
Glycin 517 260 1059
Prolin 1100 550 1059
Serin 577 290 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby