DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 786
Grovfranskbrød
Engelsk navn
Bread, white, coarse grain
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1096 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1096 kJ 1003
Energi (kcal) 259 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 259 kcal 1003
Protein 8,3 g 7,1 - 9,39 10 1066, 1834
Protein, deklaration 9,1 g 7,78 - 10,3 10 1066, 1834
Kulhydrat difference 51,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 46,2 g 1003
Kostfibre 4,2 g 2,3 - 5,44 10 1066, 1834
Fedt 3,3 g 1,4 - 5,57 10 1066, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,00 g 10 1003
Aske 1,7 g 1,21 - 2,41 10 1066, 1834
Tørstof 64,6 g 61 - 67 10 1066, 1834
Vand 35,4 g 33 - 39 10 1066, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 852.0
alfa-Tokotrienol 0,1000 mg 0,05 - 0,13 4 T 852.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,167 mg 0,0 - 0,35 8 1066, 1834
Riboflavin (B2-vitamin) 0,121 mg 0,058 - 0,28 8 1066, 1834
Niacinækvivalent 1,35 NE 3 1003
Niacin 1,000 mg 0,77 - 1,24 10 T 852.0
B6-vitamin 0,100 mg 0,063 - 0,124 14 1072, 1834
Pantotensyre 0,500 mg T 1212.0
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3 4 T 1212.0
Folat 30,8 µg 20 - 59 10 1803, 1834
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 399 mg 308 - 612 10 1066, 1834
Kalium 172 mg 142 - 188 10 1066, 1834
Calcium 26,0 mg 20 - 30 4 1834
Magnesium 33,6 mg 21 - 51 10 1066, 1834
Jern 1,39 mg 0,9 - 2,3 8 1066, 1834
Kobber 0,220 mg 0,11 - 0,44 31 1104
Zink 0,838 mg 0,6 - 1,04 10 1066, 1834
Mangan 0,600 mg 0,52 - 0,67 5 T 852.0
Krom 6,80 µg 5,7 1,2 - 14,5 10 1506
Molybdæn 0 µg 5 T 852.0
Selen 3,72 µg 0,3 - 9,4 39 1815, 1846
Fosfor 165 mg 140 - 186 4 1834
Jod 19,9 µg 1 2197
Nikkel 14,5 µg 3,5 - 27 39 1815, 1846
Kviksølv 0,220 µg 0,15 0,0 - 0,8 10 1506
Arsen 0,240 µg 0,05 0,0 - 1,2 10 1506
Cadmium 4,41 µg 2,12 - 8,3 39 1815, 1846
Bly 0,600 µg 0,0 - 2,8 27 1846
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0,0 - 0,7 8 1104
Glukose 0,200 g 0,0 - 0,6 8 1104
Sum monosakkarider 0,400 g 1003
Sakkarose 0,1000 g 0,0 - 0,3 8 1104
Sum disakkarider 0,1000 g 1003
Sum sukkerarter 0,500 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 42,3 g 36,2 - 48,5 32 1273
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 T 1523.0
C10:0 0,000 0,0 T 1523.0
C12:0 0,000 0,0 T 1523.0
C14:0 0,021 0,752 T 1523.0
C16:0 0,655 23,4 T 1523.0
C18:0 0,088 3,13 T 1523.0
C20:0 0,008 0,297 T 1523.0
C22:0 0,014 0,492 T 1523.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 T 1523.0
C18:1,n-7 0,054 1,93 T 1523.0
C18:1,n-9 1,115 39,9 T 1523.0
C20:1,n-11 0,019 0,663 T 1523.0
C18:1,trans 0,000 0,0 T 1523.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,699 25 T 1523.0
C18:3,n-3 0,121 4,31 T 1523.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,786 28,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,188 42,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,820 29,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 2,794 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,121 4,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,699 25 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,463 1066, 1834
Isoleucin 340 250 T 852.0
Leucin 580 430 T 852.0
Lysin 190 140 T 852.0
Methionin 130 93 T 852.0
Cystin 150 110 T 852.0
Phenylalanin 410 300 T 852.0
Tyrosin 190 140 T 852.0
Threonin 230 170 T 852.0
Tryptofan 81 60 T 852.0
Valin 390 290 T 852.0
Arginin 310 230 T 852.0
Histidin 180 130 T 852.0
Alanin 260 190 T 852.0
Asparaginsyre 380 280 T 852.0
Glutaminsyre 2490 1840 T 852.0
Glycin 320 240 T 852.0
Prolin 890 660 T 852.0
Serin 410 300 T 852.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 22,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,858 T 1523.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby