DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 791
Hyldebærsaft, sød, koncentreret
Engelsk navn
Elderberry, juice, concentrated, sugar added
Taxonomisk navn
Sambucus nigra (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 931 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 931 kJ 1003
Energi (kcal) 219 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 219 kcal 1003
Protein 0,5 g 1003
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 1003
Kulhydrat difference 53,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 53,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 53,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,5 g 1003
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,06 g 1 1003
Aske 0,2 g 1347
Tørstof 54,4 g 1003
Vand 45,6 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
Niacinækvivalent 0,200 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 8,00 mg 1003
Ascorbinsyre 8,00 mg 4 - 11 8 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 24,0 mg 1 2135
Calcium 19,0 mg 1 1001
Jern 0,400 mg 1 1001
Zink 0,1000 mg 1 1001
Selen 0,200 µg 1 1001
Jod 1,000 µg 1 1001
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 43,0 g 1003
Tilsat Sukker 43,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 43,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,026 7,42 T 28.0
C18:0 0,007 2 T 28.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,029 8,28 T 28.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,157 44,8 T 28.0
C18:3,n-3 0,131 37,4 T 28.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 28.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,033 9,42 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,029 8,28 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,288 82,2 1003
Sum fedtsyrer 0,350 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,131 37,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,157 44,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,080 1003
Isoleucin 21 260 T 28.0
Leucin 46 570 T 28.0
Lysin 20 250 T 28.0
Methionin 10 130 T 28.0
Cystin 11 140 T 28.0
Phenylalanin 30 380 T 28.0
Tyrosin 38 480 T 28.0
Threonin 21 260 T 28.0
Tryptofan 12 150 T 28.0
Valin 25 310 T 28.0
Arginin 36 450 T 28.0
Histidin 11 140 T 28.0
Alanin 22 280 T 28.0
Asparaginsyre 44 550 T 28.0
Glutaminsyre 73 910 T 28.0
Glycin 27 340 T 28.0
Prolin 19 240 T 28.0
Serin 24 300 T 28.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 T 28.0
Massefylde 1,1 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby