Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 796
Lammekød, kølle, afpudset, rå
Engelsk navn
Lamb, leg, defatted, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Synonymer
Lammekølle
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 18
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,910
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 537 kJ 1003
Energi, kcal 128 kcal 1003
total-N 3,232 g 110 1357
Protein, total 19,6 g 110 1357
Protein, deklaration 19,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1357
Fedt, total 5,5 g 110 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Aske 1,1 g 110 1357
Tørstof 26,2 g 110 1357
Vand 73,8 g 110 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 T 71
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,700 mg 1 T 71
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,180 mg 110 1357
B2-vitamin, riboflavin 0,310 mg 110 1357
Niacin 7,42 NE 1003
niacin 4,30 mg 2,80 - 6,06 6 T 71
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 T 71
Pantothensyre 0,550 mg T 71
Biotin 1,00 µg T 71
Folat 1,40 µg 6 1803
Frit folat 0,700 µg 4 T 71
B12-vitamin 1,20 µg 0,50 - 1,74 4 T 71
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1357
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 78,0 mg 110 1357
Kalium, K 350 mg 110 1357
Calcium, Ca 12,8 mg 3,22 - 43 12 T 71
Magnesium, Mg 27,0 mg 1 1357
Phosphor, P 210 mg 110 1357
Jern, Fe 2,20 mg 110 1357
Kobber, Cu 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 T 71
Zink, Zn 3,30 mg 110 1357
Jod, I 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 T 71
Mangan, Mn 0,010 mg 0,004 - 0,017 4 T 71
Chrom, Cr 8,10 µg 4,00 0 - 28,9 10 1506
Selen, Se 6,05 µg 3,0 - 11,1 12 T 1234
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234
Fluor, F 0,020 µg 1 1357
Kviksølv, Hg 0,190 µg 0,000 0 - 1,30 10 1506
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,20 0 - 5,4 10 1506
Bly, Pb 4,60 µg 3,90 1,0 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 T 71
C6:0 0,000 0,00 T 71
C8:0 0,000 0,00 T 71
C10:0 0,002 0,03 T 71
C12:0 0,026 0,51 T 71
C14:0 0,283 5,65 T 71
C16:0 1,21 24,3 T 71
C18:0 1,00 20,0 T 71
C20:0 0,000 0,00 T 71
C22:0 0,000 0,00 T 71
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 T 71
C16:1,n-7 0,105 2,10 T 71
C18:1,n-9 1,78 35,5 T 71
C20:1,n-11 0,000 0,00 T 71
C22:1,n-9 0,000 0,00 T 71
C22:1,n-11 0,000 0,00 T 71
C18:1,trans n-9 0,238 4,75 T 71
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,106 2,11 T 71
C18:3,n-3 0,061 1,22 T 71
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 71
C22:6,n-3 0,000 0,00 T 71
Andre fedtsyrer 0,193 3,85 T 71
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,53 50,4 1003
Sum monoumættede 1,88 37,6 1003
Sum polyumættede 0,167 3,34 1003
Sum transfedtsyrer 0,238 4,75 1003
Fedtsyrer, total 5,01 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,061 1,22 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,106 2,12 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 71 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1000 310 1059
Leucin 1650 510 1059
Lysin 1840 570 1059
Methionin 517 160 1059
Cystin 171 53 1059
Phenylalanin 808 250 1059
Tyrosin 808 250 1059
Threonin 873 270 1059
Tryptofan 187 58 1059
Valin 1100 340 1059
Arginin 1360 420 1059
Histidin 582 180 1059
Alanin 1260 390 1059
Asparaginsyre 1840 570 1059
Glutaminsyre 2970 920 1059
Glycin 1070 330 1059
Prolin 937 290 1059
Serin 808 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby