DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 801
Kartoffel, kogt
Engelsk navn
Potato, boiled
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 360 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 342 kJ 1003
Energi (kcal) 85 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 81 kcal 1003
Protein 1,7 g 6 1938
Protein, deklaration 1,7 g 6 1938
Kulhydrat difference 20,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 18,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 17,5 g 1003
Kostfibre 1,4 g 1,07 - 2,05 49 T 4.0
Fedt 0,1 g 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 6 1003
Aske 0,7 g 6 1938
Tørstof 22,5 g 6 1938
Vand 77,5 g 6 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,333 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 2,00 µg 1938
E-vitamin 0,01000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 1938
Thiamin (B1-vitamin) 0,0980 mg 6 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0190 mg 6 1938
Niacinækvivalent 1,31 NE 1003
Niacin 1,31 mg 6 1938
B6-vitamin 0,269 mg 6 1938
Folat 9,00 µg 6 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,30 mg 1003
Ascorbinsyre 7,00 mg 1837
Dehydroascorbinsyre 1,30 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 5,00 mg 6 1938
Kalium 328 mg 1938
Calcium 8,00 mg 6 1938
Magnesium 20,0 mg 6 1938
Jern 0,310 mg 6 1938
Kobber 0,167 mg 6 1938
Zink 0,270 mg 6 1938
Selen 0,300 µg 1938
Fosfor 40,0 mg 6 1938
Sum mineraler 401 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,800 g 1 2141
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 16,7 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,001 1,25 1938
C12:0 0,003 3,75 1938
C14:0 0,001 1,25 1938
C16:0 0,019 23,7 1938
C18:0 0,005 6,25 1938
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,25 1938
C18:1,n-9 0,001 1,25 1938
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,037 46,2 1938
C18:3,n-3 0,012 15 1938
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,029 36,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,002 2,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,049 61,2 1003
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 15 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,037 46,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,274 1938
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 13,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby