DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 824
Porre, rå
Engelsk navn
Leek, raw
Taxonomisk navn
Allium ampeloprasum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 146 kJ 1003
Energi (kcal) 35 kcal 1003
Protein 2,0 g 1,08 - 3,1 26 1073, 2127
Protein fra Aminosyrer 1,3 g 1003
Protein, deklaration 2,0 g 1,08 - 3,1 26 1073, 2127
Kulhydrat difference 7,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 3,2 g 3,23 2,54 - 3,86 8 2127
Fedt 0,2 g 0,3 - 0,5 7 1073, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 18 1003
Aske 0,8 g 0,5 - 1,3 26 1073, 2127
Tørstof 10,8 g 7,2 - 16,3 37 1879, 1073, 1808, 2127
Vand 89,2 g 83,7 - 92,8 37 1879, 1073, 1808, 2127
Nitrogen 0,312 g 0,174 - 0,496 26 1073, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 35,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 214 µg 206,0 72 - 399 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,510 α-TE
alfa-Tokoferol 0,510 mg 0,28 - 1,3 8 1034, 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0847 mg 0,082 0,045 - 0,119 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0695 mg 0,074 0,049 - 0,083 8 2127
Niacinækvivalent 0,804 NE 1003
Niacin 0,498 mg 0,43 0,36 - 0,91 8 2127
B6-vitamin 0,288 mg 0,27 0,22 - 0,39 8 2127
Pantotensyre 0,137 mg 0,129 0,104 - 0,18 8 2127
Biotin 2,75 µg 2,75 1,8 - 3,5 8 2127
Folat 82,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 24,0 mg 1003
Ascorbinsyre 23,3 mg 10,4 - 74 26 1073, 2127
Dehydroascorbinsyre 0,625 mg 0,615 0,38 - 0,9 8 2127
Cholin 9,50 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 7,44 mg 1,96 - 17,7 18 1058, 2127
Kalium 260 mg 180 - 445 18 1058, 2127
Calcium 48,2 mg 21,8 - 98,5 14 1015, 2127
Magnesium 10,3 mg 7 - 15,9 18 1058, 2127
Jern 0,510 mg 0,55 0,308 - 0,62 8 2127
Kobber 0,0334 mg 0,037 0,021 - 0,041 8 2127
Zink 0,283 mg 0,11 - 0,73 85 1082, 2127
Mangan 0,160 mg 0,153 0,08 - 0,246 8 2127
Krom 0,374 µg 0,46 0,291 - 0,66 8 2127
Molybdæn 10,00 µg 2 - 20 3 1348
Selen 0,159 µg 0,166 0,058 - 0,36 8 2127
Fosfor 39,7 mg 23,6 - 61,3 14 1015, 2127
Jod 0,813 µg 0,317 - 2 14 1055, 2127
Nikkel 2,04 µg 1,825 0,62 - 3,4 8 2127
Kviksølv 0,00675 µg 0,015 - 0,024 8 2127
Arsen 0,141 µg 0,16 0,111 - 0,288 8 2127
Cadmium 1,81 µg 1,25 0,66 - 4,3 8 2127
Bly 0,433 µg 0,445 0,195 - 0,7 8 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,10 g 2,03 1,4 - 2,96 13 1879, 2127
Glukose 1,51 g 1,46 1,1 - 1,9 13 1879, 2127
Sum monosakkarider 3,61 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1 1879
Sakkarose 0,0669 g 0,0 0,0 - 0,56 13 1879, 2127
Sum disakkarider 0,0669 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 3,68 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen g 1 2127
Cellulose 1,18 g 1314
Lignin 0,150 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,051 27,7 1039
C18:0 0,002 1,27 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 4,79 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,095 52 1039
C18:3,n-3 0,026 14 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,053 29 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,009 4,79 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,121 66,1 1003
Sum fedtsyrer 0,183 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,026 14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,095 52 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 59 190 1059
Leucin 103 330 1059
Lysin 109 350 1059
Methionin 22 72 1059
Cystin 10 33 1059
Phenylalanin 50 160 1059
Tyrosin 29 93 1059
Threonin 59 190 1059
Tryptofan 18 59 1059
Valin 75 240 1059
Arginin 94 300 1059
Histidin 30 96 1059
Alanin 112 360 1059
Asparaginsyre 159 510 1059
Glutaminsyre 378 1210 1059
Glycin 56 180 1059
Prolin 56 180 1059
Serin 72 230 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0 mg 1476
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 36 13 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby