Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 824
Porre, rå
Engelsk navn
Leek, raw
Taxonomisk navn
Allium porrum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 41 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 152 kJ 1003
Energi, kcal 36 kcal 1003
total-N 0,311 g 0,208 - 0,496 22 1073, 1825
Protein, total 1,9 g 1,300 - 3,100 22 1073, 1825
Protein, deklaration 1,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 7,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 5,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 5,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,2 g 2,1 - 2,5 4 1825
Fedt, total 0,4 g 0,3 - 0,5 5 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,5 - 1,3 22 1073, 1825
Tørstof 10,4 g 6,800 - 16,300 33 1073, 1808, 1825, 1879
Vand 89,6 g 83,700 - 93,200 33 1073, 1808, 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 17,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 214 µg 206 72 - 399 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,550 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,30 - 1,30 6 1034
B1-vitamin 0,070 mg 0,032 - 0,148 14 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,100 mg 0,069 - 0,180 14 1022
Niacin 0,900 NE 1003
niacin 0,600 mg 0,29 - 0,85 10 1018
B6-vitamin 0,250 mg 0,153 - 0,596 9 1025
Pantothensyre 0,120 mg 1352
Biotin 1,40 µg 1344
Folat 82,0 µg 6 1803
Frit folat 33,0 µg T 49
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 25,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 25,0 mg 11 - 74 18 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 9,00 mg 5,0 - 17,7 10 1058
Kalium, K 236 mg 180 - 347 10 1058
Calcium, Ca 42,3 mg 18 - 155 16 1015, 1030
Magnesium, Mg 10,0 mg 7,6 - 13,9 10 1058
Phosphor, P 45,6 mg 23,6 - 61,3 6 1015
Jern, Fe 0,900 mg 0,39 - 2,7 10 1043
Kobber, Cu 0,053 mg 0,048 0,021 - 0,16 77 1082
Zink, Zn 0,290 mg 0,260 0,11 - 0,73 77 1082
Jod, I 1,10 µg 0,4 - 2,0 6 1055
Mangan, Mn 0,190 mg 0,12 - 0,23 4 1348
Chrom, Cr 0,800 µg 0,400 0 - 3,5 51 1506
Selen, Se 0,558 µg 0,0 - 1,8 24 1843, 1914
Molybdæn, Mo 10,0 µg 2 - 20 3 1348
Nikkel, Ni 3,20 µg 2,60 1,5 - 6,6 10 1843
Kviksølv, Hg 0,170 µg 0 - 3,5 51 1506
Arsen, As 0,150 µg 0,080 0 - 0,84 51 1506
Cadmium, Cd 2,51 µg 0,99 - 6,34 24 1843, 1914
Bly, Pb 0,817 µg 0,3 - 2,2 24 1843, 1914
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0 mg 1476
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,88 g 1,90 1,4 - 2,4 5 1879
Glucose 1,54 g 1,70 1,1 - 1,9 5 1879
Monosaccharider, total 3,42 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 0 g 0 5 1879
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 3,42 g 1003
Stivelse 0,100 g 1314
(a)Hexoses 1,96 g 1314
(b)Pentoses 0,230 g 1314
(c)UronicAcids 0,530 g 1314
Cellulose 1,18 g 1314
Lignin 0,150 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,084 27,8 1039
C18:0 0,004 1,28 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,015 4,79 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,158 52,1 1039
C18:3,n-3 0,043 14,1 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,088 28,9 1003
Sum monoumættede 0,015 4,93 1003
Sum polyumættede 0,201 66,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,304 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,043 14,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,158 52,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 59 190 1059
Leucin 103 330 1059
Lysin 109 350 1059
Methionin 22 72 1059
Cystin 10 33 1059
Phenylalanin 50 160 1059
Tyrosin 29 93 1059
Threonin 59 190 1059
Tryptofan 18 59 1059
Valin 75 240 1059
Arginin 93 300 1059
Histidin 30 96 1059
Alanin 112 360 1059
Asparaginsyre 159 510 1059
Glutaminsyre 376 1210 1059
Glycin 56 180 1059
Prolin 56 180 1059
Serin 72 230 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby