DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 836
Hvedebrød, trekornsbrød
Engelsk navn
Wheat bread, with whole kernels
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1113 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1113 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 264 kcal 1003
Protein 9,0 g 7,41 - 9,86 11 1834, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,9 g 1003
Protein, deklaration 9,8 g 8,12 - 10,8 11 1834, 1257
Kulhydrat difference 50,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 44,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 44,0 g 1003
Kostfibre 5,3 g 3,9 - 7,1 11 1834, 1257
Fedt 4,2 g 2,9 - 6,8 14 1818, 1834, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,18 g 11 1003
Aske 1,8 g 1,52 - 2,5 11 1834, 1257
Tørstof 65,1 g 61,5 - 70,7 11 1834, 1257
Vand 34,9 g 29,3 - 38,5 11 1834, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
K1-vitamin 20,0 µg 1003
K-vitamin 20,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,186 mg 0,193 0,147 - 0,237 9 1066, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0880 mg 0,05 - 0,122 11 1834, 1257
Niacinækvivalent 1,57 NE 1003
B6-vitamin 0,100 mg 0,066 - 0,13 11 1834, 1257
Folat 36,9 µg 24 - 47 11 1834, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 470 mg 327 - 870 11 1834, 1257
Kalium 186 mg 152 - 231 11 1834, 1257
Calcium 37,7 mg 22,4 - 57,6 11 1834, 1257
Magnesium 41,3 mg 31,6 - 59,7 11 1834, 1257
Jern 1,46 mg 1,12 - 1,71 11 1834, 1257
Kobber 0,183 mg 0,17 0,12 - 0,26 8 1257
Zink 1,07 mg 0,81 - 1,35 11 1834, 1257
Krom 9,30 µg 10,1 6,9 - 10,8 6 1506
Selen 8,30 µg 8,2 6,1 - 10,2 6 1506
Fosfor 154 mg 115 - 227 11 1834, 1257
Chlorid 843 mg 765,0 690 - 1330 8 1257
Jod 25,0 µg 1 2197
Nikkel 26,1 µg 25,1 11,5 - 45,3 6 1506
Kviksølv 0 µg 0,0 6 1506
Arsen 0,700 µg 0,35 0,0 - 2,6 6 1506
Cadmium 2,50 µg 2,6 1,1 - 3,4 6 1506
Bly 4,00 µg 5,1 0,0 - 7,1 6 1506
Sum mineraler 1730 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 41,4 g 41,0 34,2 - 47,2 8 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,007 0,237 1818
C16:0 0,316 10,3 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,141 4,62 1818
C20:0 0,015 0,474 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,007 0,237 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,938 30,7 1818
C20:1,n-11 0,015 0,485 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,141 37,3 1818
C18:3,n-3 0,474 15,5 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,480 15,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,960 31,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,616 52,8 1003
Sum fedtsyrer 3,056 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,474 15,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,141 37,3 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,573 1834, 1257
Isoleucin 393 250 1059
Leucin 676 430 1059
Lysin 220 140 1059
Methionin 146 93 1059
Cystin 173 110 1059
Phenylalanin 472 300 1059
Tyrosin 220 140 1059
Threonin 267 170 1059
Tryptofan 94 60 1059
Valin 456 290 1059
Arginin 362 230 1059
Histidin 204 130 1059
Alanin 299 190 1059
Asparaginsyre 440 280 1059
Glutaminsyre 2890 1840 1059
Glycin 377 240 1059
Prolin 1040 660 1059
Serin 472 300 1059
Sum essentielle Aminosyrer 2930,33
Sum ikke essentielle aminosyrer 6275,91
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 22,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby