DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 846
Kartoffel, ny (maj til september), rå
Engelsk navn
Potato, new (May to September), raw
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 T 4
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 321 kJ 1003
Energi, kcal 76 kcal 1003
Nitrogen, total 0,288 g 0,16 - 0,464 18 1073
Protein, videnskabelig 1,8 g 1 - 2,9 18 1073
Protein, deklaration 1,8 g 1 - 2,9 18 1073
Kulhydrat, difference 17,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 15,8 g 1003
Kulhydrat, deklaration 15,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,3 g 1354
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,5 3 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,7 - 1,1 18 1073
Tørstof 20,1 g 15,2 - 28,2 18 1073
Vand 79,9 g 71,8 - 84,8 18 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 0,456 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 22,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 22,0 mg 10 - 35 18 1073
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,048 19,9 T 4
C18:0 0,010 4,14 T 4
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 2,07 T 4
C18:1,n-9 0,010 4,14 T 4
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,072 29,8 T 4
C18:3,n-3 (ALA) 0,096 39,8 T 4
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,058 24 1003
Sum monoumættede 0,015 6,22 1003
Sum polyumættede 0,167 69,7 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,096 39,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,072 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 66 230 T 4
Leucin 98 340 T 4
Lysin 104 360 T 4
Methionin 24 85 T 4
Cystin 15 51 T 4
Phenylalanin 72 250 T 4
Tyrosin 35 120 T 4
Threonin 60 210 T 4
Tryptofan 27 95 T 4
Valin 107 370 T 4
Arginin 75 260 T 4
Histidin 32 110 T 4
Alanin 63 220 T 4
Asparaginsyre 380 1320 T 4
Glutaminsyre 239 830 T 4
Glycin 52 180 T 4
Prolin 63 220 T 4
Serin 63 220 T 4

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby