DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 854
Grisekød, tunge, rå
Engelsk navn
Tongue, pig, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 761 kJ 1003
Energi (kcal) 182 kcal 1003
Protein 17,0 g 16,3 - 18,5 8 1032
Protein fra Aminosyrer 18,0 g 1003
Protein, deklaration 17,0 g 16,3 - 18,5 8 1032
Kulhydrat difference 6,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 6,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 10,0 g 5,8 - 12,8 8 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,23 g 2 1003
Aske 0,9 g 1 1938
Tørstof 33,9 g 1346
Vand 66,1 g 1346
Nitrogen 2,720 g 2,6 - 2,96 8 1032
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,925 µg 1003
D3-vitamin 0,700 µg 1313
25-hydroxy D3-vitamin 0,0900 µg 1313
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1 T 933.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,330 mg 0,26 - 0,4 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,420 mg 0,38 - 0,46 2 1032
Niacinækvivalent 8,70 NE 1003
Niacin 5,30 mg 4,9 - 6,1 3 1018
B6-vitamin 0,350 mg 0,34 - 0,358 2 1025
Pantotensyre 2,00 mg T 911.0
Biotin 2,00 µg T 911.0
Folat 8,00 µg 1375
Frit folat 3,00 µg 1375
B12-vitamin 3,70 µg 1,9 - 5,36 2 1044
C-vitamin 2,70 mg 1003
Ascorbinsyre 2,70 mg 0,0 - 5,5 T 933.0
Cholin 154 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 92,0 mg 80,2 - 103 2 1058
Kalium 282 mg 270 - 295 2 1058
Calcium 6,52 mg 4,57 - 10,5 6 1015
Magnesium 18,0 mg 17 - 18,7 2 1058
Jern 2,15 mg 2,1 - 2,15 2 1032
Kobber 0,230 mg 0,22 - 0,24 4 1348
Zink 2,60 mg 2,3 - 2,9 4 1348
Mangan 0,0340 mg 0,031 - 0,037 4 1348
Krom 4,00 µg 2 - 7 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 12,0 µg 10 - 14 4 1348
Fosfor 195 mg 180 - 207 8 1015, 1032
Jod 1,40 µg 1 - 1,9 3 1055
Nikkel 1,000 µg 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,152 1,65 T 988.0
C15:0 0,000 0,0 T 988.0
C16:0 2,533 27,5 T 988.0
C17:0 0,000 0,0 T 988.0
C18:0 1,288 13,9 T 988.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,322 3,49 T 988.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 988.0
C18:1,n-9 4,100 44,5 T 988.0
C20:1,n-11 0,068 0,736 T 988.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,678 7,36 T 988.0
C18:3,n-3 0,059 0,644 T 988.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 988.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 988.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 988.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 988.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,973 43,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,490 48,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,737 8,01 1003
Sum fedtsyrer 9,200 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,059 0,644 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,678 7,36 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 101 mg 1 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 898 330 1059
Leucin 1610 590 1059
Lysin 1770 650 1059
Methionin 490 180 1059
Cystin 626 230 1059
Phenylalanin 870 320 1059
Tyrosin 626 230 1059
Threonin 870 320 1059
Tryptofan 204 75 1059
Valin 1120 410 1059
Arginin 1470 540 1059
Histidin 517 190 1059
Alanin 1390 510 1059
Asparaginsyre 1880 690 1059
Glutaminsyre 2880 1060 1059
Glycin 1630 600 1059
Prolin 1170 430 1059
Serin 952 350 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 3 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 T 988.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby