Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 921
Laks, atlantisk, vild, konserves
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, canned
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,900
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 958 kJ 1003
Energi, kcal 229 kcal 1003
total-N 3,248 g 1344
Protein, total 20,3 g 1344
Protein, deklaration 20,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 18,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 18,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 18,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1344
Fedt, total 8,2 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,6 g 41 1938
Tørstof 49,3 g 1344
Vand 50,7 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 90,0 RE 1003
Retinol 90,0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 13,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 13,0 µg 1001
E-vitamin 1,50 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,50 mg 1344
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,040 mg 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 1344
Niacin 10,8 NE 1003
niacin 7,00 mg 1344
B6-vitamin 0,450 mg 1344
Pantothensyre 0,550 mg 1352
Biotin 5,00 µg 1344
Folat 12,0 µg 1344
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 3,10 µg 1 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 570 mg 1344
Kalium, K 300 mg 1344
Calcium, Ca 270 mg 200 - 400 3 1348
Magnesium, Mg 42,0 mg 37 - 45 3 1348
Phosphor, P 440 mg 390 - 500 3 1348
Jern, Fe 0,450 mg 0,3 - 0,6 2 1099
Kobber, Cu 0,038 mg 0,033 - 0,042 2 1099
Zink, Zn 0,700 mg 0,7 - 0,7 2 1099
Jod, I 30,0 µg 6 - 77 6 T 30
Mangan, Mn 0,048 mg 0,040 - 0,060 3 1348
Chrom, Cr 1,00 µg 1,0 - 2,0 3 1348
Selen, Se 42,0 µg 35,0 - 50,0 3 1348
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,29 µg 1,00 1 - 8,7 29 T 30
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Putrescin 0,350 mg 0,3 - 0,4 4 1479
Cadaverin 0,030 mg 4 1479
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,00 1345
C14:0 0,354 4,99 1344
C15:0 0,000 0,00 1344
C16:0 1,39 19,6 1344
C17:0 0,000 0,00 1344
C18:0 0,288 4,06 1344
C20:0 0,000 0,00 1345
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,443 6,25 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 1,68 23,7 1344
C20:1,n-11 0,620 8,74 1344
C22:1,n-9 0,399 5,63 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,103 1,45 1344
C18:3,n-3 0,059 0,83 1344
C20:3,n-3 0,103 1,45 1344
C20:4,n-6 0,037 0,52 1344
C20:5,n-3 0,605 8,53 1344
C22:5,n-3 0,199 2,81 1344
C22:6,n-3 0,812 11,5 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,03 28,7 1003
Sum monoumættede 3,14 44,3 1003
Sum polyumættede 1,92 27,0 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 7,09 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,78 25,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,140 1,97 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 90 mg 1344
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1070 330 1345
Leucin 1720 530 1345
Lysin 1980 610 1345
Methionin 585 180 1345
Cystin 227 70 1345
Phenylalanin 844 260 1345
Tyrosin 715 220 1345
Threonin 974 300 1345
Tryptofan 227 70 1345
Valin 1170 360 1345
Arginin 1300 400 1345
Histidin 585 180 1345
Alanin 1400 430 1345
Asparaginsyre 2110 650 1345
Glutaminsyre 3090 950 1345
Glycin 942 290 1345
Prolin 844 260 1345
Serin 1010 310 1345

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby