DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 961
Champignon, rå
Engelsk navn
Mushroom, raw
Taxonomisk navn
Agaricus bisporus (J.E. Lange, 1926) (Imbach, 1946)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 97 kJ 1003
Energi (kcal) 23 kcal 1003
Protein 1,6 g 1,620 1,48 - 1,79 8 2127
Protein fra Aminosyrer 1,2 g 1003
Protein, deklaration 2,3 g 2,312 2,12 - 2,56 8 2127
Kulhydrat difference 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,7 g 1003
Kostfibre 0,8 g 1003
Fedt 0,1 g 0,3 - 0,4 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 8 1003
Aske 0,7 g 0,745 0,55 - 0,82 8 2127
Tørstof 6,7 g 6,67 6,33 - 7,28 8 2127
Vand 93,3 g 93,33 92,7 - 93,6 8 2127
Nitrogen 0,374 g 0,37 0,34 - 0,41 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg - 5 8 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 2 1057
D2-vitamin 0 µg - 0,25 7 2127
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0405 mg 0,042 0,029 - 0,047 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,346 mg 0,338 0,261 - 0,405 8 2127
Niacinækvivalent 3,50 NE 1003
Niacin 3,01 mg 2,98 2,48 - 3,59 8 2127
B6-vitamin 0,0698 mg 0,060 0,048 - 0,132 8 2127
Pantotensyre 1,32 mg 1,275 1,08 - 1,84 8 2127
Biotin 9,08 µg 9,06 7,38 - 10,6 8 2127
Folat 23,1 µg 23,55 20 - 25,1 8 2127
Frit folat 20,0 µg 6,1 - 29,8 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg - 0,5 8 2127
Cholin 17,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,24 mg 4,1 3,2 - 6,1 8 2127
Kalium 349 mg 350,0 300 - 370 8 2127
Calcium 3,08 mg 3,3 1,3 - 4,7 8 2127
Magnesium 9,18 mg 9,25 8,5 - 9,6 8 2127
Jern 0,155 mg 0,145 0,1 - 0,24 8 2127
Kobber 0,200 mg 0,21 0,13 - 0,27 8 2127
Zink 0,359 mg 0,355 0,3 - 0,41 8 2127
Mangan 0,0375 mg 0,04 0,03 - 0,05 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 1,24 µg 1,35 1,2 - 1,7 8 2127
Selen 16,8 µg 14,5 8,4 - 32 8 2127
Fosfor 85,3 mg 86,0 73 - 93 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Nikkel 0,300 µg 0,3 0,0 - 0,7 10 1843
Kviksølv 1,40 µg 1,3 0,23 - 3,2 13 1506
Arsen 2,50 µg 2,0 0,75 - 6,3 13 1506
Cadmium 1,57 µg 0,34 - 3,27 24 1843, 1914
Bly 1,27 µg 0,4 - 2,3 24 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 0,0750 g 0,3 - 0,3 8 2127
Sum monosakkarider 0,0750 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Raffinose 0,0600 g 0,0 0,0 - 0,3 5 1879
Sum sukkerarter 0,0750 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1314
Cellulose 0,790 g 1314
Lignin 0,01000 g 1314
Uopløselige kostfibre 0,7 g 0,9 0,61 - 1,2 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,2 - 0,3 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,200 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,000 0,434 1344
C15:0 0,000 0,0 1345
C16:0 0,026 27,3 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 0,002 1,73 1344
C20:0 0,000 0,0 1344
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,000 0,434 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1345
C18:1,n-9 0,001 1,3 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,013 13 1344
C18:3,n-3 0,054 55,6 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,028 29,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,002 1,73 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,066 68,6 1003
Sum fedtsyrer 0,096 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,054 55,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,013 13 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 68 2127
Leucin 111 2127
Lysin 88 2127
Methionin 3 2127
Cystin 9 2127
Phenylalanin 65 2127
Tyrosin 7 2127
Threonin 86 2127
Tryptofan 29 2127
Valin 87 2127
Arginin 53 2127
Histidin 39 2127
Alanin 185 2127
Asparaginsyre 120 2127
Glutaminsyre 225 2127
Glycin 75 2127
Prolin 106 2127
Serin 69 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 18 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 4,38 1 2098
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,770 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby