Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 961
Champignon, rå
Engelsk navn
Mushroom, raw
Taxonomisk navn
Agaricus bisporus forma albus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 18 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 4,38 2098
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,770
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 110 kJ 1003
Energi, kcal 26 kcal 1003
total-N 0,464 g 0,320 - 0,736 18 1073, 1825
Protein, total 2,0 g 1,402 - 3,224 18 1073, 1825
Protein, deklaration 2,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,7 g 1,46 - 1,93 8 1305
Fedt, total 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,2 - 1,2 18 1073, 1825
Tørstof 7,7 g 4,500 - 12,500 31 1073, 1305, 1825, 1879
Vand 92,3 g 87,500 - 95,500 31 1073, 1305, 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 10,0 µg 5 - 16 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 2 1057
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0 mg 1 1034
alfa-tokotrienol 0 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 3 1928
B1-vitamin 0,097 mg 0,067 - 0,113 8 1305
B2-vitamin, riboflavin 0,440 mg 0,350 - 0,500 8 1305
Niacin 6,05 NE 1003
niacin 5,50 mg 4,2 - 7,5 10 1018
B6-vitamin 0,060 mg 0,045 - 0,076 8 1305
Pantothensyre 2,00 mg 1344
Biotin 16,0 µg 1343
Folat 41,0 µg 24 - 55 8 1305
Frit folat 20,0 µg 6,1 - 29,8 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 3,09 mg 1003
L-ascorbinsyre 3,09 mg 2,53 - 4,91 8 1305
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 8,00 mg 4,9 - 10,6 6 1058
Kalium, K 363 mg 312 - 448 14 1058, 1305
Calcium, Ca 9,05 mg 3,89 - 35,5 12 1015, 1030
Magnesium, Mg 10,5 mg 7,9 - 13,5 14 1058, 1305
Phosphor, P 85,1 mg 67,2 - 79,6 6 1015
Jern, Fe 0,310 mg 0,20 - 0,43 8 1305
Kobber, Cu 0,420 mg 0,13 - 1,10 19 1083
Zink, Zn 0,477 mg 0,12 - 0,79 27 1083, 1305
Jod, I 1,00 µg 1356
Mangan, Mn 0,083 mg 1 1348
Chrom, Cr 2,10 µg 1,80 0 - 7,4 13 1506
Selen, Se 6,47 µg 0,0 - 17,9 24 1843, 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1349
Nikkel, Ni 0,300 µg 0,300 0,0 - 0,7 10 1843
Kviksølv, Hg 1,40 µg 1,30 0,23 - 3,2 13 1506
Arsen, As 2,50 µg 2,00 0,75 - 6,3 13 1506
Cadmium, Cd 1,57 µg 0,34 - 3,27 24 1843, 1914
Bly, Pb 1,27 µg 0,4 - 2,3 24 1843, 1914
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,200 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 5 1879
Glucose 0 g 0 5 1879
Monosaccharider, total 0 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 0 g 0 5 1879
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0,060 g 0,000 0 - 0,3 5 1879
Andre sukkerarter 1,62 g 1,50 1,3 - 2,2 5 1879
Sukkerarter, ialt 1,62 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,570 g 1314
(b)Pentoses 0 g 1314
(c)UronicAcids 0,020 g 1314
Cellulose 0,790 g 1314
Lignin 0,010 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1345
C10:0 0,000 0,00 1345
C12:0 0,000 0,00 1345
C14:0 0,001 0,43 1344
C15:0 0,000 0,00 1345
C16:0 0,069 27,4 1344
C17:0 0,000 0,00 1344
C18:0 0,004 1,74 1344
C20:0 0,000 0,00 1344
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C15:1 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,001 0,43 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1345
C18:1,n-9 0,003 1,30 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,033 13,0 1344
C18:3,n-3 0,139 55,7 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1345
C20:4,n-6 0,000 0,00 1345
C20:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:6,n-3 0,000 0,00 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,074 29,6 1003
Sum monoumættede 0,004 1,60 1003
Sum polyumættede 0,172 68,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,250 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,139 55,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,033 13,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 74 160 1059
Leucin 116 250 1059
Lysin 102 220 1059
Methionin 23 49 1059
Cystin 7 16 1059
Phenylalanin 70 150 1059
Tyrosin 46 100 1059
Threonin 84 180 1059
Tryptofan 33 71 1059
Valin 102 220 1059
Arginin 93 200 1059
Histidin 44 94 1059
Alanin 181 390 1059
Asparaginsyre 162 350 1059
Glutaminsyre 348 750 1059
Glycin 84 180 1059
Prolin 88 190 1059
Serin 93 200 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby