DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 97
Mozzarella, 45+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Mozzarella, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1355 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1355 kJ 1003
Energi (kcal) 326 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 326 kcal 1003
Protein 24,1 g 1221
Protein fra Aminosyrer 21,2 g 1003
Protein, deklaration 23,6 g 1221
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,1 g 48 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,40 g 20 1003
Aske 2,5 g 1003
Tørstof 52,7 g 48 1221
Vand 47,3 g 48 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 231 RE 1003
Retinol 213 µg 1003
beta-Caroten 110 µg 1003
D-vitamin 0,250 µg 1003
D3-vitamin 0,250 µg 1003
E-vitamin 0,640 α-TE
alfa-Tokoferol 0,640 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148.0
Niacinækvivalent 5,64 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148.0
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148.0
Pantotensyre 0,340 mg T 148.0
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148.0
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211.0
Frit folat 1,000 µg T 148.0
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148.0
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 558 mg 468 - 758 20 1221
Kalium 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 T 148.0
Calcium 720 mg 600 - 770 16 1221
Magnesium 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 T 148.0
Jern 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 T 148.0
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94.0
Zink 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 T 148.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 8,00 µg 1003
Fosfor 390 mg 300 - 450 16 1221
Chlorid 862 mg 722 - 1170 20 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,850 3,58 1227
C6:0 0,550 2,31 1227
C8:0 0,360 1,51 1227
C10:0 0,780 3,28 1227
C12:0 0,970 4,08 1227
C14:0 2,780 11,7 1227
C16:0 7,420 31,2 1227
C18:0 2,540 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,360 1,51 1227
C16:1,n-7 0,550 2,31 1227
C18:1,n-9 5,570 23,4 1227
C20:1,n-11 0,280 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,520 2,19 1227
C18:3,n-3 0,190 0,801 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 16,250 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,760 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,710 2,99 1003
Sum fedtsyrer 23,720 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,190 0,801 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,520 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 83 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,777 1221
Isoleucin 1320 350 1059
Leucin 2230 590 1059
Lysin 1930 510 1059
Methionin 680 180 1059
Cystin 87 23 1059
Phenylalanin 1250 330 1059
Tyrosin 1320 350 1059
Threonin 831 220 1059
Tryptofan 332 88 1059
Valin 1620 430 1059
Arginin 755 200 1059
Histidin 680 180 1059
Alanin 755 200 1059
Asparaginsyre 1700 450 1059
Glutaminsyre 4720 1250 1059
Glycin 491 130 1059
Prolin 2530 670 1059
Serin 1360 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 T 148.0
Serotonin 0 mg T 148.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby