DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 982
Medisterpølse, rå
Engelsk navn
Pork, sausage, Danish, raw
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 907 kJ 1003
Energi, kcal 219 kcal 1003
Nitrogen, total 1,959 g 1,64 - 2,3 59 1840, 1127, 1070
Protein, videnskabelig 12,2 g 10,3 - 14,4 59 1840, 1127, 1070
Protein, deklaration 12,2 g 10,3 - 14,4 59 1840, 1070, 1127
Kulhydrat, difference 3,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 3,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 0,2 g 1003
Fedt, total 17,4 g 9,5 - 27,6 63 1840, 1127, 1818, 1070
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,49 - 3,8 59 1070, 1127, 1840
Tørstof 35,4 g 27,5 - 48,5 59 1127, 1070, 1840
Vand 64,6 g 51,5 - 72,5 59 1070, 1840, 1127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0 - 10 2 1024
D-vitamin 0,671 µg 1003
D3-vitamin 0,151 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,104 µg 1300
E-vitamin 0,130 α-TE
alfa-tokoferol 0,130 mg 0,11 - 0,15 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,200 mg 0,169 - 0,256 7 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 0,118 - 0,216 5 1022
Niacinækvivalent 3,79 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,33 - 2,6 10 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,17 - 0,332 5 1025
Pantothensyre 0,680 mg 1352
Biotin 3,70 µg 293 1002
Folat 3,70 µg 2,4 - 5,2 4 1374
Frit folat 1,50 µg 1,1 - 1,9 4 1374
B12-vitamin 0,750 µg 0,65 - 0,9 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 960 mg 560 - 1270 31 1840, 1127
Natrium, Na 705 mg 360 - 1280 59 1070, 1127, 1840
Kalium, K 218 mg 136 - 310 59 1070, 1127, 1840
Calcium, Ca 40,7 mg 36,4 - 50,4 6 1015
Magnesium, Mg 15,0 mg 13,4 - 16,4 3 1058
Fosfor, P 245 mg 229 - 255 6 1015
Jern, Fe 1,60 mg 0,88 - 2,91 13 1043
Kobber, Cu 0,0830 mg 0,052 - 0,16 4 1348
Zink, Zn 1,70 mg 1,5 - 2,1 4 1348
Jod, I 2,10 µg 1,5 - 2,6 4 1055
Mangan, Mn 0,0200 mg 0,012 - 0,028 4 1348
Chrom, Cr 7,00 µg 4 - 12 4 1348
Selen, Se 7,40 µg 8,02 5,23 - 9,27 11 1897
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,00 µg 1 - 4 4 1348
Kviksølv, Hg 0,430 µg 0,18 0 - 1,3 8 T 1136
Cadmium, Cd 0,660 µg 0,58 0 - 1,3 9 T 1136
Bly, Pb 1,57 µg 0,4 0 - 6 7 T 1136
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1337
Glukose 0 g 1337
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 1,61 g 1337
Maltose 0 g 1337
Sakkarose 0,0200 g 1337
Disaccharider, total 1,63 g 1003
Sukkerarter, total 1,63 g 1003
Stivelse 3,10 g 1003
Hexose 0,190 g 1337
Pentose 0,0800 g 1337
Uronic Acid 0,01000 g 1337
Cellulose 0,0300 g 1337
Lignin 0 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,321 2 1818
C16:0 4,088 25,5 1818
C17:0 0,063 0,39 1818
C18:0 2,080 13 1818
C20:0 0,041 0,256 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,030 0,185 1818
C16:1,n-7 0,487 3,04 1818
C18:1,n-9 7,039 44 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,159 0,997 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,332 8,32 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,154 0,96 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,053 0,329 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,020 0,124 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,029 0,182 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,019 0,12 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,081 0,508 1818
Sum mættede 6,592 41,2 1003
Sum monoumættede 7,715 48,2 1003
Sum polyumættede 1,607 10 1003
Fedtsyrer, total 15,995 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,202 1,26 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,404 8,78 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 49 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 509 260 1059
Leucin 881 450 1059
Lysin 960 490 1059
Methionin 294 150 1059
Cystin 100 51 1059
Phenylalanin 450 230 1059
Tyrosin 372 190 1059
Threonin 490 250 1059
Tryptofan 119 61 1059
Valin 627 320 1059
Arginin 764 390 1059
Histidin 333 170 1059
Alanin 783 400 1059
Asparaginsyre 999 510 1059
Glutaminsyre 1650 840 1059
Glycin 920 470 1059
Prolin 725 370 1059
Serin 509 260 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby