DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1089
Skorzonerrod, rå
Engelsk navn
Black salsify, raw
Taxonomisk navn
Scorzonera hispanica L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 350 kJ 1003
Energi (kcal) 83 kcal 1003
Protein 3,3 g 1 1938
Protein, deklaration 3,3 g 1 1938
Kulhydrat difference 18,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 15,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 15,3 g 1003
Kostfibre 3,3 g 1938
Fedt 0,2 g 1 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,9 g 1938
Tørstof 23,0 g 1 1938
Vand 77,0 g 1 1938
Nitrogen 0,528 g 1 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 20,0 µg 19 - 20 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,150 mg 0,14 - 0,162 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0500 mg 0,033 - 0,077 3 1022
Niacinækvivalent 18,3 NE 1003
Niacin 0,300 mg 0,26 - 0,4 5 1018
B6-vitamin 0,0700 mg 0,057 - 0,08 2 1025
Folat 31,0 µg 1 2135
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 3,00 mg 1003
Ascorbinsyre 3,00 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,50 mg 1,8 - 8,9 5 1058
Kalium 387 mg 315 - 474 5 1058
Calcium 24,1 mg 21,2 - 27,1 6 1015
Magnesium 32,1 mg 30 - 35,9 5 1058
Jern 0,700 mg 0,45 - 1 2 1043
Kobber 0,120 mg 1344
Zink 0,200 mg 1 2135
Selen 0,1000 µg 1 2135
Fosfor 94,0 mg 63,2 - 133 6 1015
Jod 0,200 µg 0,15 - 0,25 3 1055
Nikkel 4,80 µg 4 0,5 - 9,8 10 1932
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,100 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,200 2135
Sum fedtsyrer 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,022 2143
Sum n-6 fedtsyrer 0,131 2143
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 1080 1344
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 37
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby