DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1160
Kørvel, rå
Engelsk navn
Chervil, raw
Taxonomisk navn
Anthriscus cerefolium (Linnaeus, 1753) (Hoffmann, 1814)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 88 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 91 kJ 1003
Energi (kcal) 21 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 22 kcal 1003
Protein 2,2 g 1,4 - 3 3 T 889.0
Protein fra Aminosyrer 1,6 g 1003
Protein, deklaration 2,2 g 1,4 - 3 3 T 889.0
Kulhydrat difference 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,9 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,7 - 2,7 3 T 889.0
Fedt 0,6 g 1003
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 5 1003
Aske 3,5 g 1346
Tørstof 9,0 g 9,0 8,2 - 9,9 2 1808
Vand 91,0 g 91,0 90,1 - 91,8 2 1808
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 245 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 1470 µg 1400 - 1530 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 2,90 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 2,90 mg 1,68 - 4,44 6 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,125 mg 0,053 - 0,234 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,340 mg 0,135 - 0,732 10 1022
Niacinækvivalent 1,98 NE 1003
Niacin 1,50 mg 1,23 - 1,67 10 1018
B6-vitamin 0,0260 mg 1352
Pantotensyre 0,300 mg T 50.0
Biotin 1,60 µg 1,2 - 2,2 4 T 50.0
Folat 220 µg 150 - 300 4 T 50.0
Frit folat 176 µg 115 - 278 4 T 50.0
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 37,0 mg 1003
Ascorbinsyre 37,0 mg 10 - 89 50 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 10,00 mg 4,9 - 18,2 5 1058
Kalium 597 mg 513 - 742 5 1058
Calcium 400 mg 266 - 624 20 1030
Magnesium 34,0 mg 21,4 - 55,5 5 1058
Jern 1,60 mg 1,35 - 2,19 5 1043
Kobber 0,0730 mg 0,059 - 0,087 4 T 50.0
Zink 1,10 mg 0,44 - 2 4 T 50.0
Mangan 1,70 mg 0,35 - 3,4 4 T 50.0
Krom 9,30 µg 9,6 2,8 - 18,1 11 T 50.0
Molybdæn 0 µg 1 T 50.0
Selen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,7 12 T 50.0
Fosfor 41,3 mg 29,4 - 51,1 6 T 50.0
Jod 2,80 µg 2,3 - 3,7 3 1055
Nikkel 4,20 µg 2,9 1,4 - 12,2 10 T 50.0
Sum mineraler 1080 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,900 g 278 1002
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,075 15,7 1039
C18:0 0,003 0,523 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,015 3,14 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,124 25,9 1039
C18:3,n-3 0,263 54,7 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,078 16,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,015 3,14 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,387 80,6 1003
Sum fedtsyrer 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,263 54,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,124 25,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,352 T 889.0
Isoleucin 95 270 1059
Leucin 162 460 1059
Lysin 127 360 1059
Methionin 35 100 1059
Cystin 1 3 1059
Phenylalanin 102 290 1059
Tyrosin 67 190 1059
Threonin 81 230 1059
Tryptofan 29 82 1059
Valin 123 350 1059
Arginin 95 270 1059
Histidin 42 120 1059
Alanin 137 390 1059
Asparaginsyre 204 580 1059
Glutaminsyre 236 670 1059
Glycin 99 280 1059
Prolin 84 240 1059
Serin 95 270 1059
Sum essentielle Aminosyrer 796,224
Sum ikke essentielle aminosyrer 1018,34
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby