DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1217
Sojabønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, soy, dried, raw
Taxonomisk navn
Glycine max (Linnaeus, 1753) (Merrill, 1917)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1720 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1602 kJ 1003
Energi (kcal) 412 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 384 kcal 1003
Protein 35,5 g 32,4 - 37,6 4 1825, 1346
Protein fra Aminosyrer 30,1 g 1003
Protein, deklaration 35,5 g 32,4 - 37,6 4 1825, 1346
Kulhydrat difference 34,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 17,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,9 g 1003
Kostfibre 16,6 g 15,2 - 17,8 4 1825
Fedt 18,4 g 13,3 - 20,8 4 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 6 1003
Aske 4,7 g 4,6 - 5 4 1825
Tørstof 93,0 g 89,9 - 94,3 4 1825
Vand 7,0 g 5,7 - 10,1 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 13,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,850 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,850 mg 4 1379
K1-vitamin 47,0 µg 1928
K-vitamin 47,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,874 mg 50 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,870 mg 21 1938
Niacinækvivalent 9,19 NE 1003
Niacin 1,62 mg 32 1938
B6-vitamin 0,417 mg 0,112 - 0,572 3 1072
Pantotensyre 1,92 mg 1343
Biotin 60,0 µg 1343
Folat 280 µg 6 1803
Frit folat 25,0 µg 12,8 - 45,3 4 T 568.0
B12-vitamin 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 2 - 6,5 6 1058
Kalium 1680 mg 1370 - 1840 6 1058
Calcium 163 mg 85,9 - 210 6 1015
Magnesium 225 mg 160 - 246 6 1058
Jern 15,7 mg 78 1938
Kobber 0,110 mg 1343
Zink 1,000 mg 1343
Mangan 2,00 mg T 568.0
Krom 16,8 µg 8,8 0,5 - 88,3 11 1802
Selen 8,80 µg 5,0 0,0 - 38 8 1079
Fosfor 467 mg 390 - 563 6 1015
Jod 0,600 µg 0,5 - 0,7 3 T 568.0
Nikkel 291 µg 42,5 - 533 21 1849, 1850
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,4 8 1079
Arsen 0 µg 0,0 8 1079
Cadmium 5,72 µg 0,0 - 20,1 21 1849, 1850
Bly 9,36 µg 0,0 - 32,6 21 1849, 1850
Sum mineraler 2550 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sakkarose 6,10 g 1343
Sum disakkarider 6,10 g 1003
Sum sukkerarter 6,10 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 4,80 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,020 0,116 1344
C14:0 0,030 0,174 1344
C16:0 1,741 10 1344
C18:0 0,694 4,01 1344
C20:0 0,050 0,29 1344
C22:0 0,020 0,116 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,030 0,174 1344
C18:1,n-9 4,347 25,1 1344
C20:1,n-11 0,030 0,174 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 9,045 52,2 1344
C18:3,n-3 1,288 7,44 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,556 14,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,407 25,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 10,333 59,7 1003
Sum fedtsyrer 17,296 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,288 7,44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 9,045 52,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 5,674 1825, 1346
Isoleucin 1610 284 1350
Leucin 2760 486 1350
Lysin 2260 399 1350
Methionin 448 79 1350
Cystin 471 83 1350
Phenylalanin 1750 309 1350
Tyrosin 1110 196 1350
Threonin 1370 241 1350
Tryptofan 454 80 1350
Valin 1700 300 1350
Arginin 2560 452 1350
Histidin 896 158 1350
Alanin 1510 266 1350
Asparaginsyre 4150 731 1350
Glutaminsyre 6630 1160 1350
Glycin 1480 261 1350
Prolin 1950 343 1350
Serin 1820 320 1350
Sum essentielle Aminosyrer 13253,5
Sum ikke essentielle aminosyrer 21678,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 116 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby