DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1243
Feta, 50+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Feta, 50 % fidm
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1257 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1229 kJ 1003
Energi (kcal) 303 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 297 kcal 1003
Protein 17,8 g 1221
Protein fra Aminosyrer 15,7 g 1003
Protein, deklaration 17,4 g 1221
Kulhydrat difference 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 25,1 g 23,1 - 25,2 66 1221, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,64 g 3 1003
Aske 4,7 g 1003
Tørstof 49,1 g 44,5 - 49,2 66 1221, 2193
Vand 50,9 g 50,8 - 55,4 66 1221, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 233 RE 1003
Retinol 214 µg 1003
beta-Caroten 111 µg 1003
D-vitamin 0,260 µg 1003
D3-vitamin 0,260 µg 1003
E-vitamin 0,640 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,640 mg 1003
K1-vitamin 1,92 µg 0,0 - 2,87 2 1655, 2193
Menaquinon 4 5,91 µg 2 2193
Menaquinon 5 0,295 µg 2 2193
Menaquinon 6 0,773 µg 2 2193
Menaquinon 7 0,831 µg 2 2193
Menaquinon 8 5,91 µg 2 2193
Menaquinon 9 15,6 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,487 µg 2 2193
K2-vitamin 20,3 µg
K-vitamin 22,2 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,025 - 0,06 3 T 1235.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,450 mg 0,352 - 0,568 6 T 1235.0
Niacinækvivalent 5,89 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,45 - 2,18 6 T 1235.0
B6-vitamin 0,250 mg 0,169 - 0,341 6 T 1235.0
Pantotensyre 1,36 mg 16 T 1235.0
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 136.0
Folat 62,0 µg 18 T 1235.0
B12-vitamin 1,13 µg 1 - 1,2 3 T 1235.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 73.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1060 mg 1020, 1010 - 1140 3 T 73.0
Kalium 187 mg 9 T 1235.0
Calcium 220 mg 192,0 187 - 280 3 T 73.0
Magnesium 20,0 mg 10 T 1235.0
Jern 0,180 mg 0,13 - 0,23 5 T 1235.0
Kobber 0,0700 mg 1 T 136.0
Zink 2,38 mg 4 T 1235.0
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94.0
Selen 5,90 µg 1917
Fosfor 224 mg 222,0 206 - 245 3 T 73.0
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 1,36 µg 1,16 0,0 - 2,9 5 T 148.0
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94.0
Arsen 1,000 µg 5 T 94.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Sum mineraler 1710 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,158 g 0,181 0,181 - 0,294 3 T 73.0
Sum disakkarider 0,158 g 1003
Sum sukkerarter 0,158 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,857 3,6 1227
C6:0 0,548 2,3 1227
C8:0 0,359 1,51 1227
C10:0 0,787 3,31 1227
C12:0 0,977 4,11 1227
C14:0 2,780 11,7 1227
C16:0 7,424 31,2 1227
C18:0 2,541 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,359 1,51 1227
C16:1,n-7 0,548 2,3 1227
C18:1,n-9 5,581 23,4 1227
C20:1,n-11 0,289 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,518 2,18 1227
C18:3,n-3 0,189 0,796 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 16,274 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,777 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,708 2,97 1003
Sum fedtsyrer 23,758 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,189 0,796 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,518 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 83 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,790 1221
Isoleucin 977 350 1059
Leucin 1650 590 1059
Lysin 1420 510 1059
Methionin 502 180 1059
Cystin 64 23 1059
Phenylalanin 921 330 1059
Tyrosin 977 350 1059
Threonin 614 220 1059
Tryptofan 246 88 1059
Valin 1200 430 1059
Arginin 558 200 1059
Histidin 502 180 1059
Alanin 558 200 1059
Asparaginsyre 1260 450 1059
Glutaminsyre 3490 1250 1059
Glycin 363 130 1059
Prolin 1870 670 1059
Serin 1000 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8029,62
Sum ikke essentielle aminosyrer 10136,1
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,600 mg 0,001 - 2 3 T 73.0
Serotonin 0 mg T 73.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,600 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby