DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1521
Hvedebrød, fint, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, white, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1108 kJ 1003
Energi (kcal) 262 kcal 1003
Protein 8,4 g 8,4816 7,52 - 9,46 13 1309, 1011
Protein fra Aminosyrer 7,5 g 1003
Protein, deklaration 9,2 g 9,3 8,25 - 10,3 13 1011, 1309
Kulhydrat difference 50,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 46,6 g 1003
Kostfibre 3,2 g 3 2,9 - 3,9 13 1011, 1309
Fedt 3,6 g 3,8 2 - 5,8 13 1309, 1011
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,10 g 19 1003
Aske 1,5 g 1,6 1,19 - 1,79 13 1309, 1011
Tørstof 64,2 g 63,4 61,8 - 70 13 1011, 1309
Vand 35,8 g 36,6 30 - 38,2 13 1309, 1011
Nitrogen 1,479 g 1,488 1,32 - 1,66 13 1011, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861
beta-Caroten 0 µg T 861
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 861
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
Thiamin (B1-vitamin) 0,137 mg 0,142 0,111 - 0,165 13 1011, 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0628 mg 0,063 0,047 - 0,086 13 1011, 1309
Niacinækvivalent 1,48 NE 1003
Niacin 1,13 mg 1,105 1,02 - 1,32 10 1309
B6-vitamin 0,0767 mg 0,075 0,071 - 0,084 3 1011
Pantothensyre 0,272 mg 0,265 0,25 - 0,3 6 1309
Biotin 1,77 µg 1,7 1,7 - 2 6 1309
Folat 24,8 µg 22,5 20 - 35 10 1309
B12-vitamin 0,0972 µg 0,0995 0,083 - 0,116 6 1309
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 438 mg 433 312 - 576 19 1011, 2097
Kalium 116 mg 115 102 - 137 13 1011, 1309
Calcium 32,2 mg 29,4 22,6 - 56 13 1309, 1011
Magnesium 18,7 mg 18,4 17 - 22 13 1011, 1309
Jern 0,938 mg 0,85 0,3 - 1,41 13 1309, 1011
Kobber 0,107 mg 0,1085 0,089 - 0,122 10 1309
Zink 0,609 mg 0,61 0,42 - 0,73 13 1309, 1011
Mangan 0,433 mg 0,44 0,35 - 0,49 10 1309
Krom 5,87 µg 5,8 2,5 - 10,2 10 1309
Selen 2,00 µg 1,95 0,58 - 4,1 10 1309
Fosfor 87,4 mg 86 79 - 103 13 1011, 1309
Chlorid 552 mg 708 78 - 900 16 1309, 2006
Jod 19,7 µg 20,9 13,9 - 24 16 2006, 1309
Nikkel 3,76 µg 0 - 17,6 20 1889, 1309
Cadmium 2,25 µg 1,5 - 3,3 20 1309, 1889
Bly 1,05 µg 0 - 4,2 27 1913, 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 44,2 g 43,45 40,9 - 50 10 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,002 0,0754 1309
C14:0 0,031 1 1309
C16:0 1,005 32,2 1309
C18:0 0,138 4,44 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,154 1309
C18:1,n-7 0,041 1,33 1309
C18:1,n-9 1,051 33,7 1309
C20:1,n-11 0,003 0,111 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,758 24,3 1309
C18:3,n-3 0,078 2,49 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,177 37,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,101 35,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,836 26,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 3,114 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,078 2,49 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,758 24,3 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 370 250 T 861
Leucin 636 430 T 861
Lysin 207 140 T 861
Methionin 138 93 T 861
Cystin 163 110 T 861
Phenylalanin 444 300 T 861
Tyrosin 207 140 T 861
Threonin 251 170 T 861
Tryptofan 89 60 T 861
Valin 429 290 T 861
Arginin 340 230 T 861
Histidin 192 130 T 861
Alanin 281 190 T 861
Asparaginsyre 414 280 T 861
Glutaminsyre 2720 1840 T 861
Glycin 355 240 T 861
Prolin 976 660 T 861
Serin 444 300 T 861
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,865

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby