DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 170
Ymer naturel
Engelsk navn
Ymer
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 301 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 301 kJ 1003
Energi (kcal) 72 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 72 kcal 1003
Protein 6,1 g 5,3 - 7,71 69 2092, 1250, 1067, 1844
Protein fra Aminosyrer 5,7 g 1003
Protein, deklaration 6,0 g 5,19 - 7,56 69 2092, 1250, 1067, 1844
Kulhydrat difference 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,6 g 2,88 - 4,46 45 2092, 1067, 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 69 1003
Aske 1,0 g 0,7 - 1,18 69 2092, 1067, 1250, 1844
Tørstof 14,8 g 13,4 - 16,3 69 2092, 1067, 1250, 1844
Vand 85,2 g 83,6 - 86,6 69 2092, 1067, 1250, 1844
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 32,3 RE 1003
Retinol 29,8 µg 16,6 - 50,5 51 2092, 1250, 1844
beta-Caroten 15,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0433 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0433 mg 0,05 0,03 - 0,05 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,051 69 2092, 1067, 1250, 1844
Riboflavin (B2-vitamin) 0,187 mg 0,13 - 0,254 69 2092, 1067, 1250, 1844
Niacinækvivalent 1,57 NE 1003
Niacin 0,122 mg 0,09 - 0,145 5 2092, 1046
B6-vitamin 0,0468 mg 0,04 - 0,057 5 2092, 1046
Pantotensyre 0,337 mg 0,34 0,32 - 0,35 3 2092
Biotin 1,63 µg 0,8 - 2,4 7 2092, 1071
Folat 29,5 µg 16 - 48 48 1250, 1844
B12-vitamin 0,343 µg 0,3 0,3 - 0,43 3 2092
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 0,4 - 0,8 3 1046
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,8 mg 34 - 62 69 2092, 1067, 1250, 1844
Kalium 151 mg 135 - 173 69 2092, 1067, 1250, 1844
Calcium 196 mg 116 - 252 69 2092, 1067, 1250, 1844
Magnesium 14,6 mg 11 - 17 69 2092, 1067, 1250, 1844
Jern 0,0213 mg 0,02 0,018 - 0,026 3 2092
Kobber 0,00700 mg 0,01 0,0 - 0,011 3 2092
Zink 0,757 mg 0,42 - 1 69 2092, 1067, 1250, 1844
Mangan 0,00367 mg 0,004 0,003 - 0,004 3 2092
Krom 0,0527 µg 0,0 - 0,221 21 2092, 1538
Selen 2,71 µg 1,9 - 4,5 13 2092, 1887
Fosfor 129 mg 110 - 145 19 2092, 1232
Chlorid 85,2 mg 70 - 94 36 2092, 1232, 1250
Jod 11,4 µg 11,0 9,3 - 14 3 2092
Nikkel 0,433 µg 0,53 0,1 - 0,67 3 2092
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 3 2092
Galaktose 0 g 0,0 3 2092
Glukose 0 g 24 2092, 1224
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 3,37 g 3,05 - 3,8 28 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 3 2092
Sum disakkarider 3,37 g 1003
Sum sukkerarter 3,37 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,930 g 0,47 - 1,29 25 1224
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,33 21 1224
Mælkesyre 0,960 g 0,62 - 1,29 25 1224
Citronsyre 0,0400 g 0,01 - 0,14 26 1224
Benzosyre 1,80 mg 1496
Sum organiske syrer 1,000 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,137 4,08 2092
C6:0 0,090 2,68 2092
C8:0 0,051 1,51 2092
C10:0 0,114 3,38 2092
C12:0 0,122 3,61 2092
C14:0 0,365 10,8 2092
C15:0 0,035 1,05 2092
C16:0 1,020 30,3 2092
C18:0 0,404 12 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,031 0,933 2092
C16:1,n-7 0,051 1,51 2092
C18:1,n-7 0,027 0,816 2092
C18:1,n-9 0,639 19 2092
C18:1,trans 0,129 3,85 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,059 1,75 2092
C18:2,konjugeret 0,012 0,35 2092
C18:3,n-3 0,020 0,583 2092
C18:2,trans 0,027 0,816 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,027 0,816 2092
Sum mættede fedtsyrer 2,338 69,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,749 22,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,090 2,68 1003
Sum transfedtsyrer 0,157 4,66 1003
Sum fedtsyrer 3,362 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 0,583 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,059 1,75 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,954 2092, 1250, 1067, 1844
Isoleucin 343 360 1059
Leucin 610 640 1059
Lysin 525 550 1059
Methionin 181 190 1059
Cystin 13 14 1059
Phenylalanin 305 320 1059
Tyrosin 315 330 1059
Threonin 248 260 1059
Tryptofan 87 91 1059
Valin 429 450 1059
Arginin 219 230 1059
Histidin 181 190 1059
Alanin 210 220 1059
Asparaginsyre 486 510 1059
Glutaminsyre 1300 1360 1059
Glycin 134 140 1059
Prolin 639 670 1059
Serin 372 390 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby