DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 21
Citron, rå
Engelsk navn
Lemon, raw
Taxonomisk navn
Citrus limon (Linnaeus, 1753) (Osbeck, 1768)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 187 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 187 kJ 1003
Energi (kcal) 44 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 44 kcal 1003
Protein 0,5 g 1 1825
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 1 1825
Kulhydrat difference 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Kostfibre 1,2 g 1 1825
Fedt 1,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,3 g 1 1825
Tørstof 11,8 g 11,8 7,4 - 14,2 8 1878, 1825
Vand 88,2 g 88,2 85,8 - 92,6 8 1878, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 11 - 18 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,034 - 0,06 7 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 0,023 - 0,034 7 1022
Niacinækvivalent 0,241 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,14 - 0,23 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,045 - 0,103 5 1025
Pantotensyre 0,230 mg 1344
Biotin 0,500 µg 1344
Folat 32,0 µg 6 1803
Frit folat 7,00 µg 3,9 - 13 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 49,0 mg 1003
Ascorbinsyre 49,0 mg 35 - 62 22 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,4 - 4,8 4 1058
Kalium 175 mg 166 - 197 4 1058
Calcium 35,1 mg 19,8 - 48 9 1015, 1030
Magnesium 9,00 mg 7,3 - 10,9 4 1058
Jern 0,0800 mg 0,04 - 0,13 4 1043
Kobber 0,0530 mg 0,052 0,034 - 0,069 6 1082
Zink 0,130 mg 0,089 0,05 - 0,3 6 1082
Mangan 0,0400 mg 1349
Krom 0,200 µg 0,1 0,0 - 0,6 5 1506
Selen 0,120 µg 0,0 - 0,5 10 1506, 1817
Fosfor 20,7 mg 17,7 - 28,5 6 1015
Jod 0,300 µg 0,1 - 0,6 3 1055
Nikkel 6,65 µg 0,9 - 23,9 11 1539, 1817
Kviksølv 0,130 µg 0,06 0,0 - 0,29 5 1506
Arsen 0,0400 µg 0,0 - 0,1 5 1506
Cadmium 0,0355 µg 0,0 - 0,11 11 1539, 1817
Bly 0,400 µg 0,3 0,0 - 1,1 6 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,957 g 1,0 0,6 - 1,3 7 1878
Glukose 1,07 g 1,0 0,9 - 1,5 7 1878
Sum monosakkarider 2,03 g 1003
Sakkarose 1,09 g 0,8 0,4 - 3,3 7 1878
Sum disakkarider 1,09 g 1003
Sum sukkerarter 3,11 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 7 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Crude fibre 0,400 g 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 4,80 g 2 T 268.0
Sum organiske syrer 4,80 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,007 0,785 1342
C16:0 0,223 25,3 1342
C18:0 0,013 1,43 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,007 0,785 1342
C18:1,n-9 0,063 7,19 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,401 45,5 1342
C18:3,n-3 0,166 18,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,243 27,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,070 7,98 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,567 64,3 1003
Sum fedtsyrer 0,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 18,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,401 45,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,080 1825
Isoleucin 14 170 1345
Leucin 12 155 1345
Lysin 25 310 1345
Methionin 7 86 1345
Cystin 6 78 1345
Phenylalanin 18 220 1345
Tyrosin 10 125 1345
Threonin 7 86 1345
Tryptofan 2 31 1027
Valin 18 225 1345
Arginin 30 375 1345
Histidin 7 86 1345
Alanin 29 365 1345
Asparaginsyre 69 860 1345
Glutaminsyre 57 710 1345
Glycin 48 600 1345
Prolin 26 330 1345
Serin 14 170 1345
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 5,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby