DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 35
Mandel, rå
Engelsk navn
Almond, raw
Taxonomisk navn
Prunus dulcis (Miller, 1768) (D. A. Webb, 1967)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2507 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2559 kJ 1003
Energi (kcal) 606 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 619 kcal 1003
Protein 21,2 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 20,5 g 1003
Protein, deklaration 25,6 g 1 2128
Kulhydrat difference 18,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,5 g 1003
Kostfibre 10,6 g 1003
Fedt 52,1 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 3,1 g 1 2128
Tørstof 94,9 g 1 2128
Vand 5,1 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1344, 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0,0 1 1344, 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 23,4 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 23,4 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 0,527 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,137 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,939 mg 1 2128
Niacinækvivalent 5,83 NE 1003
Niacin 1,88 mg 1 2128
B6-vitamin 0,128 mg 1 2128
Pantotensyre 0,313 mg 1 2128
Biotin 82,5 µg 1 2128
Folat 76,1 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0,800 mg 1003
Ascorbinsyre 0,800 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,700 mg 1 2128
Kalium 730 mg 673 - 770 4 1058, 2128
Calcium 257 mg 213 - 279 11 1015, 1030, 2128
Magnesium 264 mg 259 - 277 4 1058, 2128
Jern 3,40 mg 1 2128
Kobber 1,000 mg 1 2128
Zink 3,30 mg 1 2128
Mangan 2,35 mg 1 2128
Krom 6,50 µg 1 2128
Molybdæn 39,5 µg 1 2128
Selen 2,15 µg 1 2128
Fosfor 489 mg 420 - 527 7 1015, 2128
Jod 0,150 µg 0,02 - 5 4 1055, 2128
Nikkel 76,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 1,000 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 1740 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,150 g 1 2128
Galaktose 0,200 g 1 2128
Glukose 1,000 g 1 2128
Sum monosakkarider 1,35 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 5,20 g 1 2128
Sum disakkarider 5,20 g 1003
Sum sukkerarter 6,55 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen g 1 2128
Uopløselige kostfibre 9,1 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,7 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 3,408 6,81 2128
C17:0 2128
C18:0 0,910 1,81 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 0,241 0,482 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,628 1,25 2128
C18:1,n-9 32,607 65,1 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 12,111 24,2 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 0,000 0,0 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,111 0,221 2128
Sum mættede fedtsyrer 4,318 8,63 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 33,476 66,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 12,111 24,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 50,016 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 12,111 24,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,100 2128
Isoleucin 853 2128
Leucin 1580 2128
Lysin 666 2128
Methionin 187 2128
Cystin 284 2128
Phenylalanin 1210 2128
Tyrosin 691 2128
Threonin 663 2128
Tryptofan 237 2128
Valin 1010 2128
Arginin 2570 2128
Histidin 574 2128
Alanin 1030 2128
Asparaginsyre 2690 2128
Glutaminsyre 6110 2128
Glycin 1500 2128
Prolin 986 2128
Serin 941 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 6980
Sum ikke essentielle aminosyrer 16802
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,0400 mg 0,02 - 0,06 2 1487
Cholin 52,1 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,18 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,960 1003
Massefylde 0,5 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby