DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 467
Hyldebærsaft, sur, koncentreret
Engelsk navn
Elderberry, juice, concentrated, sugar not added
Taxonomisk navn
Sambucus nigra L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 129 kJ 1003
Energi (kcal) 31 kcal 1003
Protein 0,5 g 1003
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 1003
Kulhydrat difference 6,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 6,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,5 g 1003
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,2 g 1001
Tørstof 7,2 g 1001
Vand 92,8 g 1001
Nitrogen 0,080 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
Niacinækvivalent 0,200 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 8,00 mg 1003
Ascorbinsyre 8,00 mg 4 - 11 8 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Calcium 23,0 mg 1 1001
Jern 0,500 mg 1 1001
Zink 0,1000 mg 1 1001
Selen 0,300 µg 1 1001
Jod 1,30 µg 1 1001
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,50 g 1321
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 4,5 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,026 7,42 T 28
C18:0 0,007 2 T 28
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,029 8,28 T 28
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,157 44,8 T 28
C18:3,n-3 0,131 37,4 T 28
C20:4,n-6 0,000 0 T 28
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,033 9,42 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,029 8,28 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,288 82,2 1003
Sum fedtsyrer 0,350 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,131 37,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,157 44,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 260 T 28
Leucin 46 570 T 28
Lysin 20 250 T 28
Methionin 10 130 T 28
Cystin 11 140 T 28
Phenylalanin 30 380 T 28
Tyrosin 38 480 T 28
Threonin 21 260 T 28
Tryptofan 12 150 T 28
Valin 25 310 T 28
Arginin 36 450 T 28
Histidin 11 140 T 28
Alanin 22 280 T 28
Asparaginsyre 44 550 T 28
Glutaminsyre 73 910 T 28
Glycin 27 340 T 28
Prolin 19 240 T 28
Serin 24 300 T 28
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 T 28

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby