DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 496
Peberrod, rå
Engelsk navn
Horse-radish, raw
Taxonomisk navn
Armoracia rusticana P. Gaertn., Meyer et Sherb.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 438 kJ 1003
Energi (kcal) 104 kcal 1003
Protein 7,7 g 7,3 - 8,1 3 1825
Protein fra Aminosyrer 4,3 g 1003
Protein, deklaration 7,7 g 7,3 - 8,1 3 1825
Kulhydrat difference 20,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 11,0 g 1003
Kostfibre 7,5 g 7,4 - 7,6 3 1825
Fedt 0,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 1,8 g 1,7 - 1,9 3 1825
Tørstof 30,7 g 30 - 32 3 1825
Vand 69,3 g 68 - 70 3 1825
Nitrogen 1,232 g 1,16 - 1,29 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 13 - 28 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,140 mg 0,025 - 0,207 12 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 0,078 - 0,152 7 1022
Niacinækvivalent 1,26 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,4 - 0,7 10 1018
B6-vitamin 0,180 mg 0,126 - 0,265 5 1025
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 152 mg 1003
Ascorbinsyre 152 mg 102 - 260 19 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 2,7 - 7,3 5 1058
Kalium 587 mg 535 - 610 5 1058
Calcium 93,7 mg 68,8 - 118 6 1015
Magnesium 25,0 mg 21,6 - 28,3 5 1058
Jern 1,30 mg 1,04 - 1,91 6 1043
Kobber 0,230 mg 0,22 - 0,24 2 1348
Zink 1,40 mg 1,3 - 1,4 2 1348
Mangan 0,460 mg 0,42 - 0,49 2 1348
Krom 3,00 µg 2 - 4 2 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,200 µg 0,1 - 0,3 2 1348
Fosfor 80,5 mg 63,3 - 105 6 1015
Jod 0,900 µg 0,1 - 1,7 3 1055
Nikkel 30,0 µg 20 - 30 2 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 7,30 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 3,70 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,100 17,8 1039
C18:0 0,009 1,58 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,881 1039
C18:1,n-9 0,062 11,1 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,118 20,9 1039
C18:3,n-3 0,267 47,6 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,109 19,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,067 11,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,384 68,6 1003
Sum fedtsyrer 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,267 47,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,118 20,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 148 120 1059
Leucin 197 160 1059
Lysin 209 170 1059
Methionin 38 31 1059
Cystin 9 7 1059
Phenylalanin 123 100 1059
Tyrosin 83 67 1059
Threonin 148 120 1059
Tryptofan 39 32 1059
Valin 222 180 1059
Arginin 1640 1330 1059
Histidin 136 110 1059
Alanin 122 99 1059
Asparaginsyre 370 300 1059
Glutaminsyre 616 500 1059
Glycin 136 110 1059
Prolin 505 410 1059
Serin 185 150 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby