DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 699
Kalvekød, helt magert, råt
Engelsk navn
Veal, lean meat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 389 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 389 kJ 1003
Energi (kcal) 92 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 92 kcal 1003
Protein 18,1 g 0,0 17,1 - 20,2 20 1045
Protein fra Aminosyrer 17,0 g 1003
Protein, deklaration 18,1 g 0,0 17,1 - 20,2 20 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 2,2 g 1,3 - 9,4 20 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 4 1003
Aske 1,1 g 1347
Tørstof 21,4 g 12,6 - 26,4 4 1072
Vand 78,6 g 73,6 - 87,4 4 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1 1057
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,150 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0760 mg 0,041 - 0,139 20 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,150 mg 0,095 - 0,24 20 1045
Niacinækvivalent 9,74 NE 1003
Niacin 6,00 mg 4,6 - 8 12 1018
B6-vitamin 0,408 mg 0,354 - 0,526 4 1072
Pantotensyre 1,06 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 7,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1,6 - 5,1 4 1374
B12-vitamin 1,30 µg 0,76 - 2,15 6 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 0,8 - 1,3 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 55,0 mg 50 - 56 4 1045
Kalium 370 mg 348 - 394 4 1045
Calcium 7,61 mg 4 - 11 14 1015, 1030
Magnesium 20,0 mg 14 - 34 16 1348
Jern 1,50 mg 1,1 - 1,73 20 1045
Kobber 0,0750 mg 0,058 - 0,087 4 1045
Zink 3,40 mg 3,3 - 3,5 4 1045
Mangan 0,0110 mg 0,005 - 0,016 8 1348
Krom 5,20 µg 3,2 0,0 - 31 40 1532
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 3,00 µg 3,0 0,0 - 10 40 1532
Fosfor 181 mg 168 - 193 6 1015
Jod 1,70 µg 0,7 - 2,4 5 1055
Nikkel 0,900 µg 0,6 0,0 - 4,7 50 T 1171.0
Kviksølv 0,1000 µg 0,1 0,0 - 0,5 40 1532
Arsen 0,340 µg 0,28 0,13 - 0,78 40 1532
Cadmium 1,40 µg 0,8 0,0 - 7,4 40 1532
Bly 2,00 µg 1,0 0,0 - 13 40 1532
Sum mineraler 635 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,064 3,16 1344
C15:0 0,016 0,79 1344
C16:0 0,542 26,7 1344
C17:0 0,024 1,18 1344
C18:0 0,263 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,032 1,58 1344
C15:1,n-5 0,000 0,0 1344
C16:1,n-7 0,128 6,32 1344
C17:1,n-7 0,024 1,18 1344
C18:1,n-9 0,844 41,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,040 1,97 1344
C18:3,n-3 0,024 1,18 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,024 1,18 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,909 44,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,027 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,088 4,34 1003
Sum fedtsyrer 2,024 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 1,18 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,064 3,16 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 59 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,456 1045
Isoleucin 1040 300 1059
Leucin 1620 470 1059
Lysin 1690 490 1059
Methionin 518 150 1059
Cystin 173 50 1059
Phenylalanin 829 240 1059
Tyrosin 726 210 1059
Threonin 864 250 1059
Tryptofan 225 65 1059
Valin 1070 310 1059
Arginin 1350 390 1059
Histidin 691 200 1059
Alanin 1240 360 1059
Asparaginsyre 1940 560 1059
Glutaminsyre 2900 840 1059
Glycin 1110 320 1059
Prolin 933 270 1059
Serin 864 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8553,6
Sum ikke essentielle aminosyrer 11232
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 120 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 12 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby